Vasario 5-ąją – bemaž pirmąją tokią saulėtą šių metų dieną – grožio ir kosmetikos industrijos atstovės garsaus kulinaro Gian Luca Demarco studijoje, itališkų pusryčių atmosferoje, šventė oficialų ODA akademijos atidarymą.
Pirmosioms akademijos absolventėms žinomas kulinaras Gian Luca Demarco su komanda paruošė sveikus ir stilingus itališkus pusryčius. „Italai pusryčių negamina ir nevalgo, geriame tik kavą, bandelė prie jos – nebent savaitgalį,” – juokavo kulinarijos studijos šeimininkas. Tačiau damoms dedikuoti pusryčiai buvo gausūs ir sotūs: keksiukai su šonine, itališki sūriai, sveikuoliški sluoksniuočiai su namine granola, burnoje tiprstantys keksai… „Savo studijoje neleidžiu nė pagalvoti apie dietą,” – prie stalo kvietė italų virtuvės šefas. Šventinių pusryčių staigmena – itališkai temperamentinga fenotipologijos specialisto Giedriaus Švetkausko paskaita apie tai, kokius asmenybės būdo ar profesinius bruožus atskleidžia žmogaus veidas. Taiklios fenotipologo įžvalgos apie jų būdo bruožus, profesines ar verslumo kompetencijas, kosmetologijos ekspertes išties nustebino. Tikėtina, kad kasdien dirbant su daugybe skirtingų veidų, žinios pravers ir profesinėje veikloje.
Tačiau svarbiausia, kad kiekviena renginio viešnia į savo darbo kabinetą parsineš diplomą bei akademijoje įgytas kompetencijas, kaip efektyviai spręsti įvairias odos problemas su Lietuvoje gaminama ODA kosmetika ir žinias taikyti savo profesinėje veikloje. Jei dirbti – tai lietuviškai, o švęsti – tik itališkai!