Prisijunk

#chillvietelės

Muziejai pamažu persikelia į virtualią erdvę. Ką siūlo Kauno miesto muziejus?

Nors šiuo metu Kauno miesto muziejaus skyriai lankytojus pasitinka užrakintomis durimis, jis yra visada atviras virtualioje erdvėje. Muziejaus darbuotojai ir toliau intensyviai rengia virtualų turinį, o taip pat yra numatę bent kelias fiziškai turėjusių vykti renginių transliacijas, vykdyti nuotolinius edukacinius užsiėmimus.

Kultūros išsiilgę lankytojai pirmiausia kviečiami sekti įdomaus turinio pilnus muziejaus socialinius tinklus. Apsilankę Kauno miesto muziejaus feisbuko puslapyje rasite įtraukiančius pasakojimus apie įvairialypes asmenybes, įvykius ar eksponatus, dirbtuvėlių vaizdo įrašus, viktorinas ar kitas edukacines veiklas. Muziejaus instagramo paskyroje rasite fonduose saugomų fotografijų vaizdus su išsamiais aprašymais, o užsukę į muziejaus tinklapį kaunomuziejus.lt galėsite pasižvalgyti ir po virtualias parodas.

Kauno miesto muziejus taip pat kviečia sekti projektą „Prieš šimtą metų“ (tinklapyje pries100metu.kaunomuziejus.lt arba feisbuke – „Prieš 100 metų“), kuriame kasdien pateikiami autentiški šaltiniai, leidžiantys pajusti besikuriančio Kauno ir Lietuvos valstybės pulsą, pažinti prieš 100 metų vykusius įvykius jų liudininkų akimis.

Ieškantiems interaktyvesnio pažinimo Kauno miesto muziejus parengė nuotolinius edukacinius užsiėmimus, kuriuose galima dalyvauti neišeinant iš savo namų ar klasės. Tereikia išsirinkti, užsisakyti ir sutartu laiku, jaukiai įsitaisius ant sofos ar suole, įsijungti kompiuterį. Daugiau informacijos kaunomuziejus.lt

Kauno miesto muziejus pasirengęs pateikti ir dar daugiau – šiuo metu jo komanda intensyviai rengia dar interaktyvesnį bei įdomesnį virtualų turinį. Vykdydamas projektą „Kauno miesto muziejaus skaitmeninių kultūros produktų ir paslaugų pasiūlos didinimas“ (iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba), metų pabaigoje muziejus pristatys naują virtualią erdvę pažinimui. Virtualiam turiniui skirtas tinklapis vienoje vietoje talpins Kauno miesto muziejaus parengtus įtraukiančius videopasakojimus, paskaitas, renginių transliacijas, eksponatų pristatymus, straipsnius, virtualias parodas, 3D eksponatus ir turus, archyvų fotogalerijas bei kt.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis