Prisijunk

#renginiai

Fotografavimas spalvomis – Malvinos Jelinskaitės parodoje „Auksas ir žuvis”

Pravėrus Šiuolaikinio meno centro duris iki spalio 18 d., galima išvysti fotografės Malvinos Jelinskaitės fotografijų parodą „Auksas ir žuvis”. Parodoje – fotografijos, kurios buvo sukurtos fotografei perėjus nuo analoginės fotografijos prie skaitmeninės.

Malvina Jelinskaitė – fotografė, taip pat yra išleidusi fotografijos meno knygą. Fotografija, kaip sako pati M. Jelinskaitė, susirado ją pačią. Dar mokyklos laikais, fotografų būrelio nariai eidavo į tamsų kambarėlį, į fotolabaratoriją. Taip pat yra dalyvavusi ne vienose fotografijos dirbtuvėse, tačiau didžiausią įtaką padarė pažintis su fotografu Algirdu Šeškumi.

„Fotografavimas yra mano gyvenimo būdas”, – sako M. Jelinskaitė. Pasak fotografės, tai galimybė būti sau. Kūrėja savo darbą apibūdina kaip fotografavimą spalvomis. M. Jelinskaitės teigimu, jos fotografija dažnai primena tapybą, nes tapyba ją žavi ir savo nuotraukose stengiasi „tapyti spalvomis”.

M. Jelinskaitės nuotrauka

Parodos „Auksas ir žuvis” idėja – „portalas” vaikams, kuris veda į suaugusiųjų meno pasaulį, o suaugusiuosius gali nuvesti į vaikų. Paroda kuria ypatingą susitikimą ir provokuoja tiesų, atvirą, jautrų žvilgsnį. „Šiose nuotraukose – mano beprotybė, mano nesąmonė, kuri man graži, bet kažką gal nuteikia nejaukiai”, – apie parodos nuotraukas atsiliepė fotografė.

Parodoje eksponuojami darbai, kurie buvo sukurti 2010–2013 metais, Malvinai Jelinskaitei pirmąkart perėjus nuo analoginės fotografijos prie skaitmeninės. Šios fotografijos taip pat buvo publikuotos fotografo Algido Šeškaus sudarytame albume „Auksas ir žuvis“.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis