Prisijunk

#kūryba

Akcija ​„Einu prospekto viduriu“: Interviu su Justinu Jakštoniu

Facebook’e ​sklinda iniciatyva, įdomiu pavadinimu ​​„Einu prospekto viduriu“. Iniciatyvos autorius, architektas Justinas Jakštonis plačiau pasakoja, ką čia sugalvojo.

„Einu prospe​k​to viduriu“ – kas tai ir kam to reikia?

​​JJ: Beveik niekas nežino, kad ​Vilniuje, ​Gedimino prospekto atkarpa nuo Katedros iki Kudirkos aikštės tam tikromis valandomis yra pėsčiųjų zona. To nežino nei patys pėstieji, nei vairuotojai. ​Tiesiog sugalvojau sukurti informacinį Facebook event’ą, kurio tikslas skleisti žinią, paraginti žmones naudotis pagrindine miesto gatve.

Kaip gimė toks sumanymas?

​​JJ: Dar 2016 metų rudenį kolega Vincento Vienožinskis kartu su Lietuvos pėsčiųjų asociacijos steigėju Eduardu Kriščiūnu rengė akciją „Nematoma plyta Gedimino prospekte“, kurios tikslas buvo informuoti​ vairuotojus, jog tam tikromis valandomis Gedimino prospekte yra draudžiamas eismas. Iniciatyva sulaukė nemažo žiniasklaidos susidomėjimo. Tuomet prisijungęs prie akcijos supratau, jog būtina šią informaciją priminti atšilus orams. Skirtumas tik tas, kad šįkart orientavausi ne į vairuotojų drausminimą, o į pėsčiųjų skatinimą naudotis Gedimino prospektu.

Kodėl pėstieji nesinaudoja savo teisėmis, o vairuotojai grubiai pažeidinėja taisykles?
​​

JJ: Visų pirma – dėl nežinojimo. Niekas tiesiog nežino galiojančių taisyklių. O e​i​smą turintys stabdyti automatiniai stulpeliai Gedimino prospekte sugedo po pirmos žiemos, kai buvo ten sumontuoti.

Prisijunkite ir pasidalinkite šia iniciatyva su draugais čia: https://www.facebook.com/events/247104625760669/

Naujienlaiškis

Sultingas mėsainis su traškiomis bulvytėmis – tikras skonių malonumas geriausių mėsainių vietose Vilniuje. Sultingas mėsainis su traškiomis bulvytėmis – tikras skonių malonumas geriausių mėsainių vietose Vilniuje.

Geriausi mėsainiai Vilniuje: vietos, kurios privers jus apsilaižyti pirštelius

#chillmityba

Sveiko maisto parduotuvės Vilniuje

#chillmityba

Kaip apsisaugoti nuo ligų šaltuoju metų laiku?

#chillpatarimai

Gurmaniškas patiekalas ant medžio riekės – išskirtinė kulinarinė patirtis „Geriausi restoranai Vilniuje“. Gurmaniškas patiekalas ant medžio riekės – išskirtinė kulinarinė patirtis „Geriausi restoranai Vilniuje“.

Geriausi restoranai Vilniuje: kur valgyti, kai norisi daugiau nei tik maisto?

#atsipalaidavusi

Naujienlaiškis

Visos teisės saugomos © 2025 #CHILLUVA

Prisijunk
Naujienlaiškis