Prisijunk

#atsipalaidavusi

Vilniuje atidaryta „Rocket Bean“ – unikali kavinė, burianti kavos tyrinėtojų bendruomenę

Nuotrauka: Rocket Bean Vilnius

Vilniuje kavos kultūra nenustoja augti – mieste duris atvėrė „Rocket Bean“. Tai ne šiaip kavinė Vilniuje, o visa kavos tyrinėtojų bendruomenė, kurioje galima ne tik mėgautis išskirtiniais skoniais, bet ir dalyvauti renginiuose, degustacijose bei konkursuose. „Rocket Bean“ tinklas jau puikiai žinomas Latvijoje ir Estijoje, o dabar plečiasi ir Lietuvoje. Pirmoji vieta atidaryta Halės turguje, kur lankytojų laukia ne tik tradiciniai kavos gėrimai, bet ir inovatyvios naujovės – fermentuota braškių ir ličių kava, kavos kombučia ar net mačia tonikas. Čia įsikūrusi bendruomenė ne tik ragauja, bet ir atranda kavos skonius iš naujo.

Išskirtinės kavos skoniai – nuo egzotikos iki kombučios

„Rocket Bean“ garsėja itin plačiu ir netikėtu kavos asortimentu. Be tradicinių espresso ir latte, čia galima paragauti šaltos kavos skardinėse, unikalių sezoninių gėrimų ir net kavos kombučios su apelsininiu poskoniu. Veganai ir desertų mėgėjai bus maloniai nustebinti lengvais, vaisiniais tortais bei tartaletėmis su pasiflorais ir bergamote. Be to, kavinė siūlo ir užkandžius, kurių skoniai gali nustebinti – pavyzdžiui, sumuštiniai su ožkos sūriu, karamelizuotais svogūnais ir burokėliais. Asortimentas nuolat atnaujinamas, todėl čia visada galima atrasti ką nors naujo.

Lietuviai – didžiausi kavos mėgėjai Baltijos šalyse

Lietuviai kavą myli labiau nei kaimynai – vienas žmogus per metus išgeria apie 4 kg kavos. „Rocket Bean“ tinklo vadovas Lietuvoje Domas Balandis atskleidžia, kad per mėnesį visose Baltijos šalyse parduodama apie 20 tonų kavos, tačiau planuojama šį skaičių pakelti iki 50 tonų. Lietuvoje kavos rinka plačiausia, todėl „Rocket Bean“ nori ją užkariauti su aukščiausios kokybės pupelėmis ir naujais skoniais. Kavą jie atgabena iš Brazilijos, Etiopijos, Gvatemalos, Nikaragvos ir Kolumbijos, tačiau nuolat ieško naujų tiekėjų, kad lankytojai galėtų ragauti pačias įdomiausias kavos rūšis.

Kava, kurią skrudina patys – kokybė be kompromisų

„Rocket Bean“ didžiuojasi galėdami kontroliuoti visą kavos kelią – nuo pupelių atsivežimo iki jūsų puodelio. Kavą jie skrudina patys savo „Rocket Bean Roastery“ skrudykloje Rygoje. Tinklo plėtra skatina augimą, todėl Rygoje jau planuojama atidaryti didesnę skrudyklą, kuri užtikrins dar didesnį kavos kiekį be kokybės kompromisų. Tai reiškia, kad kiekvienas kavos gurkšnis čia yra kruopščiai apgalvotas, atrinktas ir skrudintas pagal aukščiausius standartus.

Daugiau nei kava – bendruomenė ir renginiai

„Rocket Bean“ nėra tik vieta kavos puodeliui – tai vieta, kur vyksta įvairūs renginiai ir degustacijos. Vasarą čia jau vyko „Atvirų pakelių diena“, kur lankytojai galėjo paragauti visų kavinėje prekiaujamų kavų. Taip pat buvo surengtos „Midsummer afternoon coffee“ degustacijos su vietinių ūkių vaišėmis bei „Latte Art Throwdown“, kuriame baristos varžėsi piešimo pieno puta rungtyje. Tokie renginiai ne tik suburia kavos mėgėjus, bet ir skatina atrasti naujus skonius bei mokytis iš geriausių baristų.

Kokybiška kava – žmogaus ir technologijų derinys

Nors daugelis kavinių pereina prie automatinių aparatų, „Rocket Bean“ tiki, kad tikras kavos menas slypi žmogaus prisilietime. Jų naudojama įranga patenka į pasaulio TOP 5 geriausiųjų sąrašą, tačiau ji veikia kartu su profesionaliais baristomis. Kiekvienas barista kruopščiai atrenkamas ir apmokomas sertifikuotų kavos ekspertų, kad kavos kokybė išliktų nepriekaištinga.

Vilniuje ką tik duris atvėrusi „Rocket Bean“ kavinė yra vieta, kur klasikinės kavos mėgėjai ir naujų skonių ieškotojai susitinka po vienu stogu. Tad jei ieškai daugiau nei tik kavos puodelio – ši vieta verta aplankymo!

Naujienlaiškis

Sultingas mėsainis su traškiomis bulvytėmis – tikras skonių malonumas geriausių mėsainių vietose Vilniuje. Sultingas mėsainis su traškiomis bulvytėmis – tikras skonių malonumas geriausių mėsainių vietose Vilniuje.

Geriausi mėsainiai Vilniuje: vietos, kurios privers jus apsilaižyti pirštelius

#chillmityba

Sveiko maisto parduotuvės Vilniuje

#chillmityba

Kaip apsisaugoti nuo ligų šaltuoju metų laiku?

#chillpatarimai

Gurmaniškas patiekalas ant medžio riekės – išskirtinė kulinarinė patirtis „Geriausi restoranai Vilniuje“. Gurmaniškas patiekalas ant medžio riekės – išskirtinė kulinarinė patirtis „Geriausi restoranai Vilniuje“.

Geriausi restoranai Vilniuje: kur valgyti, kai norisi daugiau nei tik maisto?

#atsipalaidavusi

Naujienlaiškis

Visos teisės saugomos © 2025 #CHILLUVA

Prisijunk
Naujienlaiškis