Prisijunk

#chillreceptai

Valentino dienos idėjos pagal Kitchen Julie: vištienos troškinys su indišku prieskoniu ir rožiniai jogurtiniai ledai

Vištienos tikka masala su ryžiais ir braškiniai ledai – skanios Valentino dienos idėjos pagal Kitchen Julie.
Nuotrauka: Kitchen Julie

Sakoma, kad kelias į širdį veda per skrandį – o per Valentino dieną šis posakis tampa aukso vertės. Juk ne visada reikia brangios vakarienės restorane ar širdelių formos desertų. Kartais pakanka paprasto, bet ypatingo patiekalo, pagaminto su meile. Jei nori nustebinti antrąją pusę, bet nenori praleisti visos dienos virtuvėje, „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė-Vosylė siūlo dvi puikias idėjas.

Kodėl verta gaminti Valentino dieną namuose?

Maistas turi galią kurti prisiminimus. Juk romantika – tai ne tik rožės ir žvakės, bet ir bendras laikas prie stalo, lėtai mėgaujantis skaniu maistu. Be to, namuose ruošta vakarienė dažnai būna autentiškesnė, sveikesnė ir kupina asmeninio prisilietimo.

O jei jau gaminsi, kodėl gi neišbandžius Tikka Masala troškinio, kuris sušildys ir nustebins savo sodriu skoniu? O desertui – gaivūs, natūraliai rožiniai jogurtiniai ledai su braškėmis.

Vištienos troškinys „Tikka Masala“: aistra lėkštėje

Šis indiškos kilmės patiekalas – puikus pasirinkimas Valentino dienos vakarienei. Švelniai aštrus, kreminis, kvapnus – tai receptas, kuris užkariauja širdis.

Ko reikės?

🛒 Vištienai:

  • 400 g šviežios vištienos (šlaunelių ar ketvirčių mėsos)
  • 400 g natūralaus jogurto (karvių, avių arba ožkų pieno)
  • 5 česnako skiltelių
  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero
  • 1 šaukštelio paprikos prieskonių
  • 1 šaukštelio ciberžolių
  • 1 šaukštelio garam masala prieskonių
  • Jūros druskos pagal skonį

🔥 Tikka Masala padažui:

  • 1 šaukštelio kumino sėklų
  • 1 šaukštelio kalendrų sėklų
  • Kelių gvazdikėlių ir kardamono ankščių
  • 1 šaukšto paprikos prieskonių
  • 1 šaukšto ciberžolių
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų
  • 1 šaukšto garam masala
  • 1 šaukšto cinamono
  • ½ šaukštelio muskato riešuto
  • 1 didelio svogūno
  • 1 česnako galvutės
  • 2–3 skardinių pomidorų savo sultyse
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 2 šaukštų cukraus arba medaus
  • Kokybiško alyvuogių aliejaus ir šaukšto sviesto

Kaip gaminti?

1️⃣ Paruošk vištieną. Supjaustyk mažais gabaliukais, išmaišyk jogurte su česnaku, imbieru, prieskoniais ir palik marinuotis bent 30 min.

2️⃣ Kepink prieskonius. Sausoje keptuvėje paskrudink kumino ir kalendrų sėklas su gvazdikėliais ir kardamonu. Susmulkink grūstuve.

3️⃣ Troškink padažą. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir sviestu pakepink svogūnus, suberk prieskonius, smulkintą česnaką ir imbierą. Supilk pomidorus, įmaišyk grietinėlę, cukrų ar medų. Troškink 15 min.

4️⃣ Apkepk vištieną. Naudok grilio režimą orkaitėje arba keptuvę, kad kraštai šiek tiek apskrustų.

5️⃣ Sumaišyk su padažu. Palik pastovėti kelias minutes, kad visi skoniai susijungtų.

🍛 Patiek su basmati ryžiais, jogurtu ir šviežiomis kalendromis.

Jogurtiniai ledai su braškėmis: Valentino dienos desertas be kaltės jausmo

Jei po sočios vakarienės norisi kažko lengvo, bet ypatingo – šie jogurtiniai ledai yra tobula išeitis. Natūraliai rožiniai, gaivūs ir maistingi, jie taps tavo nauju mėgstamiausiu desertu.

Ko reikės?

🛒Ledams

  • 200 g šviežių arba šaldytų braškių
  • 350 g 10 % riebumo graikiško jogurto
  • 250 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 70 g + 2 šaukštų medaus (arba klevų sirupo)

Kaip gaminti?

1️⃣ Paruošk grietinėlę. Pakaitink su 70 g medaus, kol ištirps. Palik atvėsti.

2️⃣ Paruošk braškes. Supjaustyk, sudėk į puodą su likusiais 2 šaukštais medaus. Kaitink 5 min.

3️⃣ Išgarink skystį. Išgriebk braškes, o likusį sirupą kaitink dar kelias minutes, kol sutirštės. Sumaišyk su braškėmis ir palik atvėsti.

4️⃣ Sujunk viską. Jogurtą sumaišyk su grietinėle ir braškėmis.

🍦 Kaip užšaldyti?

🌀 Su ledų gaminimo aparatu: supilk masę ir leisk aparatui dirbti apie 45 min.

🥄 Be aparato: supilk į indą ir kas pusvalandį pamaišyk, kad nesusidarytų ledo kristalai.

🍓 Patiekiant, palaikyk kambario temperatūroje 15 min., kad būtų lengviau formuoti rutuliukus.

Valentino diena namuose – skanus ir jaukus sprendimas

Restoranai gali būti perpildyti, o širdelės formos šokoladai – nuobodūs. Tad kodėl šiemet nepasirinkus skanių ir namuose ruoštų patiekalų, kurie džiugins ne tik skoniais, bet ir pačiu gaminimo procesu? Tikka Masala troškinys ir jogurtiniai ledai – tai dviejų patiekalų derinys, kuris garantuos nepamirštamą vakarą.

 

Naujienlaiškis

Sultingas mėsainis su traškiomis bulvytėmis – tikras skonių malonumas geriausių mėsainių vietose Vilniuje. Sultingas mėsainis su traškiomis bulvytėmis – tikras skonių malonumas geriausių mėsainių vietose Vilniuje.

Geriausi mėsainiai Vilniuje: vietos, kurios privers jus apsilaižyti pirštelius

#chillmityba

Sveiko maisto parduotuvės Vilniuje

#chillmityba

Kaip apsisaugoti nuo ligų šaltuoju metų laiku?

#chillpatarimai

Gurmaniškas patiekalas ant medžio riekės – išskirtinė kulinarinė patirtis „Geriausi restoranai Vilniuje“. Gurmaniškas patiekalas ant medžio riekės – išskirtinė kulinarinė patirtis „Geriausi restoranai Vilniuje“.

Geriausi restoranai Vilniuje: kur valgyti, kai norisi daugiau nei tik maisto?

#atsipalaidavusi

Naujienlaiškis

Visos teisės saugomos © 2025 #CHILLUVA

Prisijunk
Naujienlaiškis