Prisijunk

#chillžmonės

Enrikos Strazdaitės kolekcijoje – 62 pasų nuotraukos, užfiksuotos Vilniaus oro uoste

Kol vieni braukia dulkes nuo ant lentynos stovinčios drambliukų kolekcijos, Enrika Strazdaitė savajai pasirinko kiek įdomesnį variantą. Instagram’e įvedus #vnopassport galite pamatyti merginos kolekciją, kurioje šiuo metu net 62 pasų nuotraukos, pastebėtos ir užfiksuotos dirbant Vilniaus oro uoste.

Meilė aviacijai ir pirmoji kolekcijos nuotrauka

Meilė aviacijai E. Strazdaitės gyvenime atsirado neatsitiktinai. Vykstant atlikinėti praktiką Ispanijoje merginai teko praleisti nemažai laiko oro uoste, nes skrydis į Barseloną vėlavo apie tris valandas. „Su drauge belaukiant savo skrydžio žavėjomės oro uosto gyvenimu, stebėjome darbuotojus ir svajojome, kaip būtų šaunu čia dirbti”, – pasakojo mergina. Po atliktos praktikos ir įdėtų pastangų noras išsipildė – prasidėjo darbas keleivių aptarnavimo agentų grupėje.

„Pamenu, tik pradėjus dirbti labai džiaugdavausi galimybe pabendrauti su užsieniečiais. Labiausiai mane žavėjo amerikiečiai su savo tobula anglų kalba lyg tiesiai iš filmų nužengę. Kai pirmą kartą paėmiau į rankas šios valstybės pasą jaučiausi pakylėta, iš didelio džiaugsmo nusprendžiau jį įamžinti ir pasidalinti savo Instagram’o paskyroje”, – prisiminė mergina.

Aviacijoje dirbanti E. Strazdaitė tada dar nežinojo, kaip dažnai rankose laikys šį pasą ir kokių įdomių, retų jų pamatys. Pagavusi azartą mergina pradėjo fotografuoti vis įdomesnius, iš tolimesnių šalių atvykusius pasus, taip neplanuotai ir pradėjo kauptis jos kolekcija.

„Gal jūs, keliautojai, nepastebite, tačiau priėję registruotis skrydžiui žmonės plepa, sveriasi bagažus, todėl yra laiko nepastebimai pavartyti pasą, apžiūrėti nuotrauką ir, žinoma, nufotografuoti viršelį”, – pasakojo kolekcijos savininkė.

Visgi ji prisipažįsta, kad būdavo ir kvapą užgniauždavo, kai atrodo keleivis pastebės fotografuojant ir supyks. Jei keleivis pasitaikydavo bendraujantis ir pastabus, mergina tiesiog gražiai paprašydavo leidimo ir dar nustebindavo keleivį pasakydama, kad nuotrauką nori pasidaryti kolekcijai.

Įdomiausias kolekcijos radinys – nebegaliojantis SSRS pasas

E. Strazdaitės kolekcijoje Nigerijos, Madagaskaro, Jordanijos, Nepalo, Uzbekistano, Brazilijos, Vietnamo, Singapūro, Libijos, Eritrėjos, Dominikos Respublikos, Peru, Arabų Emyratų, Bahreino Karalystės, Indonezijos, Mongolijos, Maldyvų, Mauricijaus Respublikos, Namibijos, Kuveito, Kamerūno respublikos, Jemeno, Malaizijos, Panamos pasų nuotraukos ir dar daug kitų.

Vienas įdomesnių pasų, atsiradusių merginos kolekcijoje – SSRS pasas. Su juo norėjusi skristi senyvo amžiaus moteris tikslo nepasiekė, nes, deja, šis jau seniai nebegaliojo. Kitas kolekcijos savininkei širdžiai mielas pasas yra St. Christopher (St. Kitts) and Nevis pasas. Sent Kitsas ir Nevis yra salų valstybė Karibų jūroje. Nuo 2015 metu kovo, Sent Kitsas ir Nevis yra populiariausia vieta nusipirkti pasą už 250 000 JAV dolerių. Naujas pilietis nusiperkęs pasą įsigyja bevizį leidimą keliauti po 132 šalis be jokių reikalavimų gyventi ar tiesiog apsilankyti šalyje.

Mergina prisipažįsta, kad per tris darbo metus oro uoste matė ir girdėjo visko: piktų keleivių įžeidinėjimų, žmonių alpimo į glėbį anksti ryte, vaikų palikimų oro uoste, kai tik atvykus tėvai sužinodavo, kad vaiko paso galiojimo laikas pasibaigęs. „Gerą darbinę atmosferą sukūrė jaunas kolektyvas, kuris tapo tarsi šeima”, – pasakojo mergina.

E. Strazdaitė džiaugiasi, kad prie jos pasų kolekcijos prisidėjo ir kolegos, kurie taip pat stebėdamiesi radiniais kartas nuo karto įamžindavo kokį retesnį pasą. „Galiu sakyti, kad mano kolekcija ne vien tik mano, prie jos prisidėjo nemažai kitų žmonių – ačiū jiems”, – sako kolekcijos savininkė.

Visą kolekciją galite žiūrėti Instagram’e įvedę #vnopassport

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis