Prisijunk

#chillvietelės

10 rekomendacijų kur Vilniuje eiti vyno ir burbulų pagal vyno divą Urtę Mikelevičiūtę

Processed with VSCO with f2 preset

Vilniuje barų ir restoranų su siauresniu ar platesniu vyno pasirinkimu netrūksta. Bet kai norisi  rasti vietą, kur tenkina vyno pasiūla, pateikimas  ir aplinka – kartais tenka pasukti galvą.

Ką tik į Lietuvos someljė šeimą priimta vyno ir maisto ekspertė, Urtė Mikelevičiūtė, avira širdimi dalina rekomendacijas vyno ir burbulų klausimais. Jei jos nesutiksi Čiop Čiop kulinarinėje virtuvėje, ar Peri Peri restas, kuriais ji rūpinasi,  gali būti, jog ji veda vyno degustaciją – moko žmones kaip paprasčiausiai išsirinkti tinkamą vyną parduotuvėje. Arba savo blog’e Dervynas bei Instagram paskyroje įamžina asmeninę vyno degustacijos patirtį, iš ką tik atsidariusio naujo baro ar restorano.

Gastronomijos industrijoje oficialiai Urtė dirba apie 5-6 metus, nors legaliai savo žinias apie vyną ir skonius pradėjo lavinti nuo aštuoniolikos. Tada ji gavo ir pirmąją vyno enciklopediją dovanų. Po to ilgai savanoriavo, domėjosi vynais kiek tuo metu leido laikas ir galimybės, bet širdis stipriausiai krito į kulnus dėl vyno tada, kai ji išvažavo į Vokietijos vynuogynus pas vyndarius. Šiandien ji kalba apie vynus ir burbulus, edukuoja ir dalinasi patarimais visiems suprantama, žemiška kalba. Kartu su Urte pasidžiaugiame, kad yra vis daugiau žmonių kuriuos domina ir pats vynas, jo kilmė ir kokybė, todėl klausiu Urtės, į kurias vietas ji grįžta dažniausiai ir drąsiai rekomenduoja kitiems.

Žemiau pilnas dešimtukas:

1. Vyno baras. SOMM.

Kai vienam projektui susirenka tiek vyno profesionalų – gali neabejoti, – vyno ten gausi ne tik geriausio, bet ir pateikto geriausiai.

A post shared by Ra La (@ramune.la) on

 

2. Šampano baras . The Bubbles. Champagneria.

Teisingas miestiečių šampano baras. Daugumai šampanas asocijuojasi su posh dalykais, o būtent šiam barui pavyko suderinti eleganciją ir subtilų hipsteriškumą.

A post shared by urte_dervynas (@urte_dervynas) on

 

3. Šampano butikas. ŠAMPANĖ

Ši vieta skirta ieškantiems mažesnių šampano namų ir išskirtinio, įdomesnio šampano. Nuolat rengiamos edukacinės ir pažintinės degustacijos su šampano žinovais.

A post shared by Šampanė (@sampanebutikas) on

4. Degustacinis baras. ATELIER WINE BOUTIQUE & TASTING BAR

Degustacinis baras įsikūręs Vilniaus centre visai prie pat Katedros. Šiame šiuolaikiškame ir moderniame bare – daugiau nei 240 vyno rūšių, kruopščiai atrinktų Lietuvos 2016 m. atviro someljė čempionato nugalėtojo.

 

5. Vyninė. Burbulio vyninė.

Tik įžengę pro duris pasijusite mažojoje Italijoje. Smagus šurmulys, autentiška aura ir puikus itališko vyno asortimentas.

A post shared by orlovanatasha (@orlovanatasha) on

 

6. Vyninė. La Boheme

La Boheme – kultine tapusi Vilniaus Senamiesčio vyninė. Pavadinimas kuo puikiausiai atspindi vyninės dvasią, – bohemiško gyvenimo prisigėrusios sienos ir klasikinė vyniniška aplinka. Draugiškas ir žemiškas vyno asortimentas.

A post shared by Julija Velykienė (@dvylika) on

 

7. Vyninė. In Vino.

Apie šią vyninę sklando legendos. Bene populiariausią Vilniaus senamiesčio kiemely pamėgę Vilniaus bohemos ir pop pasaulio atstovai. Ten keliaukite nedegustuoti, o linksmintis ir pokalbių iki ryto.

 

8. Vyno restoranas. Saint Germain

Nors ši vieta daugelio pamėgta keliauti vakarienės, tačiau vyno pasirinkimas čia labai platus ir puikiai atrinktas. Ir tai nieko keisto, – ji priklauso pirmajam Lietuvos someljė čempionato nugalėtojui.

 

9. Vyninė. Decantus vyninė.

Dar viena gan klasikinė šeimos vyninė, įsikūrusi pačioje Pilies gatvės pradžioje. Dėl vietos pamėgta turistų, tačiau tinkanti ir vietiniams.

A post shared by DECANTUS (@decantus.vynine) on

 

10. Vyninė. Notre Vie

Nors kažkada ši vieta buvo mano mėgstamiausia ir šiai dienai yra praradusi savo kokybę, tačiau tvyranti aura ir Stiklių gatvelė neleidžia jos pamiršti. Duokim šansų.

A post shared by V a s a r ė (@vinilina) on


Ačiū Urtei už pažintis su jos mėgstamiausiomis vynų vietomis.

Skanių atradimų!

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis