Prisijunk

#įvairūs

KONCERTAI ARTIMIAUSIĄ SAVAITĘ 03.10/16 #Vilnius #Kaunas #Klaipėda

Ši savaitė vėl ypatinga – šeštadienį švęsime Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną ir, žinoma, tą dieną galėsime numalšinti ir patį didžiausią gyvos muzikos alkį. Puiku tai, kad šventine diena koncertų organizatoriai neapsiriboja, tad visą savaitę ausis maitinsime muzikine mana.

Skaitykite, žymėkitės kalendoriuje ir – skaitykite iki galo.

SSG – Svastikos sukitės greitai

Kada? Kovo 10 d.
Kur? Tamsta Club, Vilnius
Kada? Kovo 11 d.
Kur? Kaštonas/ChestNut, Klaipėda

A post shared by Juozas Kaziukėnas (@juokaz) on

Sakoma, kad grupė groja snobišką, chuliganišką džiazo ir roko mišinį su socialiai aktyviais tekstais. Iš tiesų, tai tik oficiali versija…

SSG šiandien scenoje be savo gamybos atlieka ir Radioshow gabalus, ir savo mėgstamus kitų grupių coverius.

 

 

Baltasis Kiras

Kada? Kovo 10 d.
Kur? Raketa, Klaipėda

A post shared by @baltasiskiras on

BALTASIS KIRAS – indie/folk/roko grupė iš Vilniaus. 2008 metais ėmėm groti suėję į lietuviškosios Zapos – Liudo Giros kiemelį. “Pasivadinom lygiai kaip tašių firma – nuo tada esam rokenrolo grupė”

 

 

Kamanių Šilelis – albumo NAMAI pristatymo koncertas

Kada? Kovo 11 d.
Kur? LARGO, Kaunas


Antrasis grupės „Kamanių šilelis” albumas „Namai” – tarsi filosofinė ir muzikinė kelionė, savotiška pastarųjų dvejų metų grupės retrospektyva. Jame vyrauja brandesnės mintys ir temos, muzika kuriama kryptingiau nei pirmajame albume „Viskas teka”, atrandant savitą estetiką bei vėlei atsigręžiant į lietuvišką tradiciją.
Dainose – Kamilės Gudmonaitės, poeto Donaldo Kajoko ir lietuvių liaudies tekstai, apipinti šiuolaikiniais indie motyvais bei tradiciniais lietuvių ir kitų kultūrų instrumentais – dambreliais, sitara, didžeridū.

 

 

Stotelė: Kaunas su/ Solo Ansamblis, MTJunker

Kada? Kovo 11 d.
Kur? Kauno geležinkelio stotis, Kaunas

A post shared by Rimantė Val (@rimantev) on


Kauno geležinkelio stotis, keleivių laukimo salė, ypatinga vieta renginiui, mums visiems ypatingą dieną. Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, tai diena kurią reikia švęsti. Atvykite tai daryti kartu su Solo Ansamblis ir MTJUNKER priešakyje, bei Direktorius užnugaryje. Be to pristatys Donaros Manuk, Mildos Žemaitienės ir Linos Morkūnaitės – Vilkelienės tapybos parodas, todėl turėsite, kur paganyti akis. Oficialus renginio afterparty Dildė ir Akvarelė, su SHN, SITI. ir Φ/f

 

MaNNazz “Hopes” turo paramos koncertas

Kada? Kovo 11 d.
Kur? Vilniaus gatvė 33, Vilnius

A post shared by Evelina RK ❤️ (@zazolyte) on

Gal būt jau teko girdėti, MaNNazzai Liepos mėnesį išvyksta į turą po Europą. Kas matėte aprašymus, tai kompanija keliauja savarankiškai, be jokio finansavimo, be to, grupės didžioji dalis yra studentai, tad labai kviečia prisidėti platinant lietuvių muziką Europoje. Jūsų laukia puikus koncertas, kuris vyks Vilniaus 33, pačiame centre. Laukiami visų norintys! Registruokitės: kamile.kielaite@gmail.com.

A Tribute to Charlie Parker

Kada? Kovo 11 d.
Kur? Jazz Cellar 11, Vilnius

A post shared by We Exist (@weexistmag) on

1955 metų kovo 12 – ąją dieną mirė saksofono virtuozas Charlie Parker. Tai buvo vienas iš inovatyviausių džiazo muzikantų, išvysčiusių bebop-o stilių, pasižymintį greitu tempu, virtuoziška technika ir pažangia harmonija.
Kovo 11-ą dieną vyks koncertas skirtas šiam nuostabiam muzikantui bei kompozitoriui atminti. Organizuoti šį koncertą apsiėmė lietuvių saksofonistas Manvydas Pratkelis. Jam Charlie Parker yra bene daugiausia įtakos padaręs muzikantas. Manvydas jau daug metų studijuoja Charlie Parker improvizacijos manierą, integruodamas ją į savo grojimą. Muzikantas yra baigęs magistro studijas Hagos Karališkojoje konservatorijoje.
Manvydui įgyvendinti idėją padės ir prisijungs jo ištikimi bendraminčiai. Tai: Pranas Kentra – gitara, Vytis Nivinskas – kontrabosas, Domantas Razmus – mušamieji.

 

LRT Opus Ore: UMIKO

Kada? Kovo 13 d.
Kur? LRT Opus, Vilnius

A post shared by UMIKO (@weareumiko) on

Kovo 13 dieną LRT Opus Ore kviečia klausytis grupės UMIKO. Būtent šiame koncerte grupė savo gerbėjams žada ne tik pažįstamus kūrinius, bet ir ne vieną darbą iš naujo albumo „Aftermath”, kuris bus pristatytas šių metų balandžio mėnesį ir kuris bus jau antras grupės albumas. Patys UMIKO teigia, kad jų muzika – ne rokeriams ir ne elektronikams, ji – ne džiazo gurmanams. Ji – akibrokštas, kurį gali suprasti ne kiekvienas.
Muzikantai supranta, kad naujas albumas gali sukelti daug diskusijų ir nustebinti, todėl patys tai vadina inspiracija būti drąsiems ir nerti stačia galva į vandenyną, net jei pakrante vaikštai visiškai vienas…

Heineken Live: TEN WALLS

Kada? Kovo 15 d.
Kur? LOFTAS, Vilnius

A post shared by weraveyou (@weraveyou) on

Elektroninės muzikos atlikėjas ir prodiuseris Marijus Adomaitis, pasauliui žinomas „Ten Walls“ slapyvardžiu, 2017-uosius pradėjo stipriai – kovo 15 d. gerbėjus pagaliau pasieks debiutinis jo albumas „Queen“, o per pasaulį nuvilnys jo pristatymo koncertai.

Kovo 15 d. lietuviai galės džiūgauti dvigubai – turą po pasaulį „Ten Walls“ pradės Vilniaus menų fabrike „Loftas“, o koncerto metu jie pirmieji ir vieninteliai galės įsigyti naująjį albumą „Queen“ gyvai. Vėliau albumas Lietuvoje bus parduodamas tik internetu.

Vakarą pradės ir pirmą kartą „Lofto“ scenoje pasirodys Italijoje reziduojantis didžėjus Idriss D. Albumo „Queen“ pristatymo metu skambės visiškai nauji ir dar niekur negirdėti „Ten Walls“ kūriniai, tačiau klausytojai turės galimybę išgirsti ir jau žinomus bei į „BBC Radio 1“ patekusius, aukščiausias vietas Europos topuose užėmusius hitus, tokius kaip „Requem“ ar „Walking with Elephants“.

Pernai metais Europoje ir Azijoje naują programą „Equalized“ pristatęs, gimtinėje groja itin retai. Tai bus trečiasis „Ten Walls“ pasirodymas Lietuvoje. Pasak atlikėjo, menų fabrikas „Loftas“ yra viena mėgstamiausių jo vietų Vilniuje.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis