Prisijunk

#renginiai

Lietuvos spaudos fotografų paroda keliasi į sporto areną

Menas atranda naujas erdves. Paroda „Lietuvos spaudos fotografija“, keliaujanti po visą Lietuvą, lauks lankytojų netradicinėje vietoje. Didelėje erdvėje geriausius Lietuvos spaudos fotografų kadrus galės išvysti sporto arenos lankytojai.

Lietuvą apkeliavusi paroda – vėl sostinėje

VšĮ „Lietuvos spaudos fotografų klubo“ organizuojamo nacionalinio konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ laureatų darbai kiekvienais metais puošia įvairių Lietuvos miestų kultūros vietas. Apsisukęs ekspozicijų ratas grįžta į Vilnių, o geriausiais 2019 m. pripažintais spaudos fotografų darbais toliau bus galima džiaugtis SEB arenos erdvėse.

„Parodos „Lietuvos spaudos fotografijų“ keliones aplink Lietuvą kiekvienais metais rengiame su džiaugsmu. Norime, kad visos užfiksuotos fotografų nuotraukos dar ilgai būtų matomos, o ne rinktų dulkes archyvuose. Dėl šios priežasties ypatingai smagu, kad šiemet prie mūsų tikslo savo iniciatyva prisideda ir verslo sektorius.

Bendradarbiavimą su SEB arena pradedame į Vilnių grįžusia 2019 m. „Lietuvos spaudos fotografijų“ paroda, o vėliau tęsime ir kitomis geriausių šalies spaudos fotografų nuotraukų ekspozicijomis. Manau, kad parodos tokiose netradicinėse erdvėse tik padeda viešinti bei kartu su žiūrovais džiaugtis šalies spaudos fotografų darbais“, – iniciatyva džiaugiasi „Lietuvos spaudos fotografų klubo“ prezidentas Jonas Staselis.

Netradicinės erdvės tradicija tapusioms parodoms

Šiuolaikiniame pasaulyje vis dažniau griaunamos ribos:  darbo erdvės keliasi į netradicinius biurus, , knygų pristatymai, kino vakarai vyksta tiesiog po tiltu. Tad ir paslaugas teikiantis verslo sektorius turi prisitaikyti prie dabartinio žingeidaus vartotojo poreikių.

SEB areną operuojančios bendrovės UAB „Teniso pasaulis“ direktorius Ramūnas Grušas pasakoja, kad idėja apjungti sportą ir meną jau kurį laiką buvo diskutuojama, tačiau  nelengva apsispręsti, koks projektas galėtų atsidurti SEB arenoje. Pastebėjus šių metų „Lietuvos spaudos fotografų klubo“ parodos atidarymą ant Vilniaus Rotušės laiptų, buvo nutarta  pasiūlyti savo erdves geriausiems fotografų darbams.

„Kadrai, kuriuos pavyksta užfiksuoti mūsų šalies fotografams, yra verti keliauti, būti matomi visuomenei net ir pasibaigus oficialiai parodai. Džiugu, kad ir „Lietuvos  spaudos fotografų klubo“ nariai entuziastingai įsitraukė prie idėjos. Tikime, jog mūsų svečiams tai bus dovana, kuri džiugins akį prieš ir po sporto, o gal net įkvėps fiksuoti akimirkas patiems“, –  mintimis dalinasi R. Grušas.

Planas visiems metams

Verslo ir meno atstovų bendradarbiavimas neapsiribos trumpalaike paroda. Šiuo metu planuojama, kad net keturios skirtingos fotografijų parodos bus eksponuojamos šioje rakečių sporto arenoje.

„Pirmoji, jau dabar eksponuojama paroda yra „Lietuvos spaudos fotografija 2019“, kurioje nuotraukos pateiktos pagal temas: nuo fotoreportažų iki gamtos vaizdų, tad kiekvienas lankytojas atras sau artimus kadrus. Vėliau parodą keisime į kitą J.Staselio pasiūlytą ekspoziciją. Per metus planuojame savo klientams pristatyti keturias parodas“, – pasakoja R. Grušas.

Kitų metų pradžioje planuojama pristatyti dar vieną Lietuvos spaudos fotografų parodą, o vėliau ją pakeis žinomų kitų fotomenininkų darbai.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis