Prisijunk

#chillvietelės

Planas savaitgaliui: ką įdomaus veikti Kauno apylinkėse?

Nuolatinis klausimas: ką pamatyti ir nuveikti su šeima savaitgalį? Keletas objektų, kuriuos galite aplankyti pačiame Kauno mieste ir jo apylinkėse.

Taigi, ką galima nuveikti Kaune ir jo apylinkėse?

1. Panemunės pilis sužavės visus neabejingus interaktyvioms kultūrinėms edukacijoms, kurios netradiciniu būdu pasakoja pilies istoriją bei suteikia nepaprastai daug gerų emocijų – ypač tinka didesnėms lankytojų grupėms. Čia rasite tokias edukacijas, kaip “Pilies lobio paieška” ar interaktyvi eskursija su vaidinimu „Šiokiadienis tuometėje pilyje“.  Šis objektas žavus ir tuo, kad dar iki jo atvykstant, akis džiugina nuostabus kraštovaizdis, kai kurių keliautojų žodžiais tariant – “gražiausias kelias Lietuvoje”, o pats objektas lankytojams siūlo ir neįprastai prabangią, bet už prieinamą kaina – apgyvendinimo paslaugą: pilies teritorijoje įsikūręs net 4 žvaigždučių viešbutis – “Best Baltic Panemunė pilis”, kuris savo išskirtiniiu interjeru šį kultūros paveldo objektą padaro dar patrauklesniu lankytojams.

2. Raudondvario pilies dvaras –  ne tik Lietuvos renesanso architektūros paminklas, bet ir tiesiog įspūdingas menų inkubatorius, edukacijų ir įvairių dirbtuvių lobynas, kuriame gausu įvairiausių renginių. Čia vyksta įvairūs festivaliai, koncertai, parodos, šventės ir net spektakliai! O norintiems pamiklinti galvytes ir rankytes – galite rinktis įvairiausias dirbtuves; nuo muilo gamybos, užgavėnių kaukių kūrimo, keramikos dirbtuvių, kietųjų kvepalų gamybos – iki piešimo smėliu, žvakių gamybos ar net laikrodžių gamybos. Tikrai kiekvienas gali atrasti sau tinkančią ir patinkančia edukaciją, pramogą ar pasisemti įkvėpimo iš parodų ar ekspozicijų.

3. Mėgstantiems aktyviai leisti laiką gamtoje bei grožėtis ispūdingu kraštovaizdžiu – būtina aplankyti Kamšos botaninio – zoologinio draustinio pažintinį taką. Takas įkurtas 1960m. Kauno rajone, Nemuno kairiajame krante, tarp Marvelės ir Akademijos miestelių. Jo lotas apima net 318 ha. Draustinyje auga daug retų, į Raudonąją knygą įtrauktų augalų, paukščių, vabalų. Draustinyje yra gamtininko profesoriaus Tado Ivanausko sodyba – Obelynė, turinti didžiulę dendrologinę kolekciją. Draustinis apima Kamšos mišką, pro jį prateka Marvelės ir Vėžpienio upeliai. Kamšos botaniniame-zoologiniame draustinyje įrengtas 1,5 km ilgio pažintinis takas. Tako maršrutas eina ratu ir nepaisant gan didelio nuolydžio, takas yra puikiai pritaikytas tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams. Puikus susisiekimas su Kauno miestu dviračių takais. Pažintiniame take pastatyti trys informaciniai stendai, pasakojantys apie draustinyje sutinkamą gyvūniją ir augaliją.

4. Na o mėgstantiems ilgus žygius gamtos apsuptyje – siūlome apsilankyti Nemuno kilpų regioniniame parke. Jame gausu pažintinių takų, stovyklaviečių, ir edukacinių užsiėmimų, tinkančių įvairiais metų laikais. Nemuno ilgis Lietuvoje siekia 359 km. Didžiąją kelio dalį upė teka ramiai, lygia vaga, tačiau ties vidurupiu pradeda sukti kilpas. 60 km atstumas vingiuoja per Prienų, Alytaus rajonų ir Birštono savivaldybės teritoriją.Čia 1992 m. įsteigtas Nemuno kilpų regioninis parkas, kurio plotas 250 kvadratinių kilometrų, o net 69 proc. ploto užima miškai. Parke yra 18 draustinių, daug vertingų istorijos, kultūros ir gamtos objektų. Be Nemuno kilpų šiame parke galima pasigrožėti: Škėvonių, Sivonių ir Balbieriškio, Ožkų pečiaus atodangomis, 62 metrus nuo upės pakilusiu Panemuninkų skardžiumi, Balbieriškio mineralinėmis versmėmis. Upės vaga čiurlena per miškus, kuriuose taip pat apstu įdomybių: tai ir garsusis Punios šilas su savo senaisiais ąžuolais, čia ošia ir aukščiausias Lietuvos medis – 49 metrų aukščio Degsnės miško maumedis.

5. S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas – (Aleksoto oro uostas, Aleksoto aerodromas) – seniausias veikiantis aerodromas Lietuvoje ir vienas seniausių Europoje. Įkurtas 1915 m. Aleksote, pakeliui į Garliavą. Šiame objekte rasite  pilotų namus “Vertikalė”, nuomojamas erdves šventėms, o mėgstantiems oreivystę (ir ne tik!) – aerodrome 2020 metais duris atvėrė moderniausias kempingas mieste ir vienintelis aerokempingas Lietuvoje, galintis pasigirti ypatingai draugiškais įkainiais!

Dar daugiau idėjų turiningam laisvalaikiui ir vaizdingų maršrutų rasite www.magiclithuania.com.

 

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis