Prisijunk

#chillvietelės

Ne šiaip sau prasitampymas – 17 jogos studijų Vilniuje

Joga jau seniai populiari Vakaruose, o jau kurį laiką šis kūno ir dvasios užsiėmimas sparčiai populiarėja ir Lietuvoje. Vieniems patinka dvasiniai jogos aspektai, kitiems prešingai – gera savijauta, atpalaiduotas kūnas ir laisvesnės mintys yra vieninteliai rezultatai, kurių jie siekia. Ir vieniems ir kitiems bet kuriuo atveju joga prideda karmos taškų, o kur tuos taškus rinkti mes tuoj pasufleruosime.

Downtown Yoga Vilnius

Kitokia jogos studija. Tai mobili jogos ir pilateso studija, pirma tokia Lietuvoje. Studijos tikslas – padėti pagerinti bendrą savijautą ir fiziškai sustiprėti. Įsikūrisi pačioje naujamiesčio širdyje.

T. Ševčenkos g. 16A – 302 / http://downtownyoga.lt/

Mai Ram Yoga

Mai Ram Yoga ašramas – tai įšventinta Guru tradicijos vieta, kurioje skleidžiamas autentiškas Guru Paramparos tradicijos mokymas.
Ašrame Guru Mai Ram, kaip liepia tradicija, perteikia dvasines žinias, kurias žmonės gali sėkmingai pritaikyti gyvenime.Į ašramą žmonės susiburia mokytis jogos praktikų, padedančių tausoti sveikatą, ugdyti sąmoningumą ir puoselėti dvasines vertybes.
Mai Ram Yoga ašrame žmogus gali atsiriboti nuo išorinio pasaulio bei praktikuoti jogą pagal Mai Ram Yoga principus ir kryptis.

Augustijonų g. 2 / mairamyoga.lt

Shanti jogos centras

Shanti Jogos Vedantos Centras, įkurtas 2001 m. vasario 26 d. yra seniausias jogos centras Lietuvoje. Centre mokoma klasikinės integralios hatha (sanskrit हठयोग) jogos vadovaujantis Swami Sivananda mokymu. Centre visi dirbantys mokytojai sertifikuoti, turintys didelį stažą mokant bei praktikuojant jogą, yra baigę mokytojų bei meistrų kursus Austrijoje, Indijoje, Kanadoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. Stažavosi įvairiuose kursuose, jogos centruose ir ašramuose. Shanti jogos centras nėra užsienio organizacijų ar atskirų jogos mokytojų atstovas, taip pat nėra religinė bendruomenė, sekta ir pan. Centre gali praktikuoti jogą įvairaus amžiaus, įsitikinimų, socialinės padėties, skirtingų religijų, kitų šalių ir turinčių sveikatos sutrikimų žmonės.

Juozapavičiaus g. 9A-166 / jogoscentras.lt

Studija Om

Studijoje vyksta Mai Ram jogos, Kalanetikos, Pilates, PortDeBras, Izometrinės gimnastikos ir Belojaro, Acro jogos, Aštanga jogos, Erotinės plastikos, Funkcinės treniruotės, Dubens dugno ir stuburo mankštos, Sąmoningo kvėpavimo užsiėmimai, Dao užsiėmimai vyrams, Ošo meditacijos, Maudynės gonge.

Taip pat nuolat rengiami sąmoningumą skatinantys seminarai, užsiėmimai bei paskaitos, kviečiami į studiją įdomūs, talentingi ir kūrybingi svečiai.

Laukiančius treniruotės ar užsiėmimo, kviečia „nutūpti“ ant skraidančio kilimo tarp tūkstančio pagalvėlių, išgerti arbatos ir atsipalaiduoti.

A. Vivulskio g. 41 / studijaom.lt

Flow and Glow Jogos Studija

Studijoje galite praktikuoti  Vinyasa Flow, Hatha, Yin Joga, vyksta Pranajamos ir Joga Nidros praktikos.

Šermukšnių g. 6A / flowandglow.lt

Shambu jogos centras

Šambu jogos mokykla – vienintelė jogos mokykla Vilniuje, kurioje vyksta aštanga vinyasa jogos užsiėmimai, o taip pat jogos terapija, joga vaikams, porų joga, privatūs jogos užsiėmimai, rengiami jogos seminarai, jogos stovyklos, jogos įvadiniai kursai, meditacijos, lankosi žymūs jogos meistrai.

Aštanga vinjasa joga – autentiška praktikos sistema, ypač efektyvi, populiari ir pripažinta pasaulyje. Šią jogą praktikuoja Madonna, Stingas, Moby, Gvinet Peltrow ir kiti žymūs, bei talentingi pasaulio žmonės.

Švitrigailos g. 18A / jogos-mokykla.lt

Jogos studija Bidža

Bidža studijoje atliekamos kūno valymo procedūros, jogos pratimų treniruotės pradedantiesiems ir pažengusiems, praktikos poroms ir nėščiosioms, kvėpavimo pratimai, Jogos, tantros ir ajurvedos filosofijos paskaitos.

Verkių g. 5 / bidza.lt

AcroYoga

Akrojoga – tai nauja sporto šaka, atsiradusi Kalifornijoje 2006 metais. Lietuvoje Akrobatinė joga vystoma jau 4-i metai.  Akrojoga ypač naudinga žmonėms, kurie dėl sėdimo darbo, nepakankamo fizinio aktyvumo skundžiasi nugaros skausmais. Be to, užsiėmimai padeda kovoti su stresu ir stiprina emocinį ryšį.

Akrojoga susideda iš akrobatikos, jogos ir masažo elementų. Paprastai pratimams atlikti reikalingi 3 žmonės – bazė, skraiduolis ir stebėtojas. Apačioje esantis partneris, kurio kojos liečiasi su žeme, vadinamas baze. Jis dažniausiai guli ant nugaros, ištiestomis kojomis, laiko kitą partnerį, vadinamą skraiduolį. Šio asmens pozos gali būti skirtingos. Trečiasis žmogus vadinamas stebėtoju. Jis stebi, kad pratimą atliekantys žmonės užimtų tinkamas padėtis, rūpinasi jų saugumu, padeda atsikratyti baimės.

Kalinausko g. 9A, Vilnius / acroyoga.lt

Joga su meile

Šri Šri joga – tai gryna ir autentiška jogos forma. Tai – pilna jogos disciplina, harmonizuojanti kūną, kvėpavimą, protą ir sielą.

Per amžius praktikuotos jogos asanos ir senovės šventraščių išmintis, pateikiamos lengva ir džiaugsminga forma, kuri įneša į kasdienį gyvenimą naują kokybę. Šri Šri jogos užsiėmimai subalansuoja sveikatą, nuramina protą, palengvina chroniškas ligas, tokias kaip nemiga, astma, diabetas, hipertenzija, migrena.
Šri Šri jogos užsiėmimai puikiausiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems jogams.

Trakų g. 9/1 – 116 salė / facebook.com/jogasumeile

Jogos Ratas

Ajengaro (Iyengar) jogą gali praktikuoti kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus, kūno sudėjimo ar fizinio pasirengimo.

Pagrindinis Ajengaro (Iyengar) jogos principas – tikslus kūno dalių išdėstymas – lygiavimas.  Asanose kiekviena mūsų kūno dalis išdėstoma taip, kad praktika būtų saugi. Teisinga kaulų sąnarių, raumenų padėtis ir darbas mūsų kūną daro lankstesnį, ištvermingesnį, padeda ištiesinti stuburą. Jogos praktikoje naudojamos pagalbinės priemonės: kaladėlės, diržai, volai, pledai, virvės, kėdės ir kt., kurių pagalba siekiame asanų tikslumo ir maksimalaus poveikio.

Krokuvos g. 8 / jogosratas.com

Yoga Kan – Vilnius

Yoga Kan praktika paremta metodika, padedančia išvengti ar išsigydyti kūno negalavimus. Šios treniruotės tinka visiems, norintiems žengti pirmus žingsnius jogoje ir tiems, kurie jau turi patirties.

Švitrigailos g. 40B / facebook.com/yogakantravel

YOGA INN

Tradicinės jogos centras, tai vieta, kur gali atsipalaiduoti, susikaupti ir iš naujo atrasti save.

Jogos užsiėmimai pradedantiesiems ir pažengusiems. Sveiko maisto gaminimo kursai.

Laisvės pr. 125A / yogainn.lt

Studija Penktas Elementas

Labai linksma studija, kurioje galite praktikuoti Pižamų jogą, Tinginių jogą bei Pažengusiųjų jogą.

Penkto elemento studijoje jūs galite tobulinti prieinamiausia vakarietiškajam mąstymui Hatha jogos įgūdžius.

Mindaugo g. 44 / penktaselementas.lt

Vija Pinavija – Oro Joga

Oro jogos treniruotė, trunkanti 1,5 val tinka visiems suaugusiems žmonėms. Nesvarbu ar esate praktikavę jogą ar esate tik pradedantysis, ši mankšta suteiks Jums daug įspūdžių ir išmankštins visą kūną.

Šios nuostabios mankštos pagalba Jūs pasikrausite energijos, daugiau suprasite savo kūną, jo pojūčius, susidėliosite mintis ir potyrius.

​Specialios, oro jogai naudojamos juostos dėka patirsite nesvarumo pojūčius, palengvinsite kai kuriuos sudėtingus arba pasunkinsite paprastesnius pratimus. Sportuojant ore aktyvinami gilieji raumenys, lavinama pusiausvyra, stiprinamas visas kūnas, pagerėja laikysena, atsiveria naujų galimybių horizontas tiek fizinėje tiek dvasinėje plotmėje. Tai puiki galimybė  norintiems sutvirtinti viso kūno raumenis, ypač juosmens srities, nugaros bei galūnių, turėti lankstų, grakštų ir subalansuotą kūną.

Žygio g. 92 / Žemynos g. 2B / vijapinavija.lt

ENSO

Tai saugios ir sveikos treniruotės kūnui, renginiai, susitikimai ir praktikos mintims ir dvasiai, netradicinė ir įkvepianti erdvė, ypač jauki atmosfera su gera aura bei komanda, kurios šiluma sklinda iš širdies.

Šeimyniškių g. 21- 93, Šeimyniškių verslo centras

Švitrigailos g. 11k, 308 loftas, 3a / enso.lt

Studija “Kristina Yoga”

Ashtanga joga skirta visiems, norintiems susipažinti su joga bei siekiantiems pajusti terapinį Ashtanga jogos poveikį. Pozų seka gali būti pritaikoma kiekvienam individualiai, nesvarbu nei amžius, nei fizinės galimybės, tokiu būdu išlieka terapinis ir energetinis efektas.

Šioje praktikoje didelis dėmesys skiriamas kvėpavimui (specifinis udžai kvėpavimas su garsu), koncentracijai (drišti), vinjasa (judesio ir kvėpavimo sinchronizacija) ir pozai (asana), sujungiant šiuos komponentus, išgaunamas intensyvus karštis, kuris šalina toksinus iš kūno, valo vidaus organus. Taip pat mažina stresą, įtampą, nerimą, palaiko raumenų tonusą, gerina miegą, stiprėja visas kūnas, atsiranda lankstumas.

Saltoniškių g. 31 – 315 / https://www.kristinayoga.lt

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis