Prisijunk

#renginiai

Vilniuje vykstančiame „Le Diner en Blanc“ – pakili nuotaika ir didelis dėmesys saugumui

Nei lietus, nei viruso baimė neišbaidė elegantiška vasaros palydėtuvių tradicija jau tapusio „Le Diner en Blanc“ renginio, kuris šiais metais jis vyko jau septintąjį kartą. Į iki pat paskutinės minutės paslaptyje laikytą renginio vietą, Katedros aikštę, iš skirtingų senamiesčio dalių patraukė baltai apsirengę, piknikų krepšiais nešini šventės dalyviai. Dauguma jų – nuolatiniai „Le Diner en Blanc“ dalyviai, šio renginio laukiantys ištisus metus. „Jau tapo tradicija vasarą palydėti šioje vakarienėje“, – sakė viena iš viešnių. „Man labai patinka suburti iš atostogų grįžusius draugus šia proga. Tiesa, šiemet, buvo ne itin patogių saugumo reikalavimų, bet pakilios šventės nuotaikos tai nei kiek nesugadino“, – šventės įspūdžiais dalinosi jau penktus metus renginyje dalyvaujanti moteris.

Ypatingi laikai reikalauja ypatingos atidos. Renginio metu buvo užtikrintas visų dalyvių saugumas, remiantis visais Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimais: „Aš džiaugiuosi, kad Lietuvoje, palyginti su kitomis šalimis, Covid-19 situacija yra tikrai nebloga. Lauke vykstantys renginiai šiuo metu yra saugiausi ir, laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų, toks renginys gali vykti. Smagu, kad dalyviai yra sąmoningi ir dalyvauja sutikdami su visomis jų sveikatą saugančiomis organizatorių taisyklėmis. Džiaugiamės, kad ne tik dalyviai, bet ir renginio partneriai kartu prisiėmė riziką (juk renginys galėjo ir neįvykti, pasikeitus situacijai). Kaip bebūtų, reikia išmokti gyventi su kaukėmis, didesniu dėmesiu higienai, asmeniniu sąmoningumu, nes per dieną niekas nepasikeis, o užsidaryti ir niekur neiti nėra gerai nei mūsų ekonomikai, nei psichologinei savijautai. Žmonėms reikia bendrauti, patirti kažką naujo ir pasikrauti gerų emocijų,“ – sakė renginio organizatorė Dovilė Butkienė.

 Pasikrauti energijos ir geros nuotaikos, kurią visada spinduliuoja prancūziškasis piknikas, atėjo ir restoranų konsultantė bei someljė Urtė Mikelevičiūtė. Vakarienei ji pasirinko romantišką baltos suknelės ir sportbačių derinį. Tinklaraštininkė Simona Burbaitė prie balto šilkinio kelnių ir švarko derinio priderino ir baltą šilkinę kaukę. Plaukų stilistas Mantas Tautvaišas renginiui pasirinko įspūdingą baltą kostiumą, prie kurio priderino šviesius verstos odos batus. Kaip visuomet itin elegantiškas ir išradingas šventėje pasirodė ir Žilvinas Grigaitis. Šventės dalyviai stebino originaliais galvos apdangalais bei kaukėmis.

Renginio dalyviams dainavo Jurijus Veklenko, šiam renginiui paruošęs specialią programą ir pakėlęs svečius nuo stalų šokiams. Ilgamečiai renginio partneriai ledai „Dione“ specialiai šiam renginiui sukūrė širdies formos ledus ant pagaliuko ir pasigamino kaukes, sakančias „Kai pasaulis eina iš proto, aš einu ledų“.

 

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis