Prisijunk

#stilius

Stilistė V. Šaulytė sukūrė tris netikėtus įvaizdžius moters dienos proga

Jeigu dar visai neseniai moteriškumas ir seksualumas buvo siejamas su figūrą pabrėžiančiomis suknelėmis ir aukštakulniais, tai šiandien žengiame į laikotarpį, kuriame moterys drąsiai nešioja vyriško stiliaus kostiumus ar kerzus. Stiprios damos reikalauja lygių teisių ir nesutinka būti vertinamos tik pagal kūno linijas. Todėl artėjančios moters dienos proga „Deichmann Shoelove“ tinklaraštininkė ir stilistė Viktorija Šaulytė dalijasi trimis netikėtais įvaizdžiais, įkvėptais vyriškos mados akcentais.

„Tikriausiai viena labiausiai žinomų maištininkių, kuri nusprendė pasakyti griežtą „ne“ dusinantiems korsetams ir gėlėtiems raštams buvo Coco Chanel. Tai ji eksperimentuodama su tuometine mada pasimatavo vyriškas kelnes, jojiko batus ir standžius medvilninius marškinius. Nors tada visi į ją žiūrėjo kaip į pamišusią, šiandien mūsų suvokimas jau kitoks. Aš pati moters grožį ir seksualumą vertinu visai per kitą prizmę. Moteris gali atrodyti labai patraukliai dėvėdama boyfriendtipo džinsus, militaristinį švarką ir kerzus, lygiai taip pat kaip figūrą pabrėžiančią suknelę ir aukštakulnius“, – sako stilistė.

Šiandien nėra labai aiškios atskirties tarp to, kas yra vyriška ar moteriška. Kiekvieną drabužį ir avalynę galima „įvilkti“ į kiekvienam individualiai tinkančią formą. Tačiau stilistė įspėja – tam, kad neprarastum savo subtilumo ir elegancijos, reikia mokėti atrasti balansą ir puikiai išmanyti tendencijas. Kokios jos ir kaip jas pritaikyti kasdienybėje?

Lakuoti lygiapadžiai ir universali elegancija

Aukštas, lieknas, nepriekaištingai susišukavęs vaikinas, apsirengęs kostiumą, kuris būtų tarsi nulietas specialiai jam, kruopščiai nušveisti batai ir tobula laikysena. Taip maždaug 18-19 amžiuje atrodė dabitos, kurie buvo vadinami dandžiais (angl. dandy). Dandis– senas terminas, vartojamas apibūdinant vyrą, kuris labai kruopščiai ir kartais net šiek tiek per daug rūpinasi savo išvaizda, išmano etiketą ir yra priskiriamas elitui. Šiandienos madoje šis terminas nugulė ir ant madingiausių batų modelių.

„Būtent iš tų laikų šiandien į moterų madą grįžta lakuoti suvarstomi lygiapadžiai. Tradiciškai šis modelis visada buvo laikomas vyriška avalyne, o šiandien šie batai tapo mėgstami tarp visų tomboy stiliaus mėgėjų. Tai stilius, kuriame vyriškos mados detalės persipina su moteriškais atributais. Šis stilius ypatingai išpopuliarėjo tarp tokių žvaigždžių kaip Kirsten Stewart ir Diane Keaton. Pastaroji net nevengia visiškai vyriškų įvaizdžių, kuriuos pagyvina senovinėmis skrybėlėmis, o jau legenda tapęs filmas „Anie Hall“ tiesiogiai įkūnija dandžioįvaizdį moteriškoje madoje“, – pasakoja „Deichmann“ tinklaraštininkė.

Tokio tipo avalynę galima drąsiai derinti prie velvetinių kelnių, marškinių ir net vyriško tipo liemenių, kurios, beje, dabar su trenksmu grįžta į madą. O jei nenorite išlaikyti šiek tiek moteriškumo ir subtilumo, nepamirškite ryškių lūpų dažų ir tobulai prižiūrėtų plaukų – taip sukursite balansą tarp vyriško ir moteriško įvaizdžio.

Grubūs aulinukai ir militaristinis stilius 

Tikriausiai nei viena dabartinė močiutė nei sapnuose nesapnavo, jog tradicinę karininko uniformą kažkada galės dėvėti moterys ir ne tik tarnyboje, bet ir kasdienybėje! Seniau karininko profesija buvo vienareikšmiškai vyriška, o štai nuo pernai metų moterys ne tik išbando savo jėgas armijoje, bet ir su mielu noru prisijaukina militaristinį stilių. Storos medžiagos, didelėmis kišenėmis puošti chaki spalvos švarkai, militaristinės kepurės ir, žinoma, kerzai – tai šių metų mados topai.

„Tokia apranga ir avalynė akimirksniu sukuria cool-girl    įvaizdį. Derinami su džinsais ir odiniu švarku, karininko batai tampa esminiu akcentu ir tobulu savaitgalio įvaizdžiu. Bet tai tikrai nereiškia, jog kerzaitinka tik maištininkėms, kurios mėgsta aštresnį stilių. Puikus pavyzdys čia – Olivija Palermo, kuri savo moterišką eleganciją ir subtilumą sugeba suderinti su sunkiais ir grubokais militaristiniais batais“, – sako V. Šaulytė.

„Inkariukai“ – maištininkėms ir patogumo mėgėjoms

90-taisiais gimė viena labai įdomi subkultūra – riedlentininkai. Pirmiausia jų gyvenimo būdas ir stilius išpopuliarėjo Amerikoje. Ten jaunimas dienų dienas leisdavo gatvėje su savo riedlentėmis bandydami išmokti įvairių triukų ant savadarbių tramplinų. Tačiau tai daugiausia buvo „berniukiškas“ užsiėmimas. Kol viena žinoma atlikėja viską pakeitė.

„Dar pati pamenu tą laikotarpį, kuomet išgarsėjo panko princese vadinama Avril Lavigne. Ji buvo visai netipinė mergina – nors jos veido bruožai, sudėjimas ir plaukai buvo išties moteriški, tačiau jos apranga buvo labai berniokiška: platūs džinsai, marškinėliai su maištingais užrašais ir, žinoma, „inkariukai.“ Nuo to laiko daugelis panašaus amžiaus merginų pakeitė savo požiūrį į madą“, – sako stilistė.

Beje, šiuo laikotarpiu mada tapo laisvesnė, paprastesnė ir patogesnė. Ypač išpopuliarėjo storapadžiai sportiniai bateliai su žvaigždės ženklu ant šono, kurie iki šiandien yra nemirštančios klasikos simbolis.

„Tokio tipo sportiniai bateliai, nesvarbu, ar jie trumpesni ar su aulu, tinka prie ilgų bohemiško stiliaus suknelių, trumpų vasariškų šortukų, džinsų, sijonų ir kombinezono. Žvelgiant į Holivudą, šie sportiniai bateliai ne kartą yra pabuvoję ir ant raudonojo kilimo. Jau anksčiau minėta aktorė Kristen Stewart dievina šią avalynę ir ne kartą yra pasirodžiusi su vakariniu makiažu, elegantiška suknele ir sportiniais bateliais filmo premjerose. Nemanau, kad čia turėtų būti griežtų tabu. Svarbiausia – neišduoti savęs ir savo asmenybės bei rasti tą aukso viduriuką. Aš taip pat drąsiai su tokio tipo sportiniais bateliais eičiau ir į pasimatymą“, – sako V. Šaulytė.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis