Prisijunk

#chillosofija

#ManoRutina: Interviu su “BTR Leathers” įkūrėju Šarūnu Rasalu

Šarūnas Rasalas yra BTR Leathers” įkūrėjas ir buvęs profesionalus ilgalenčių riedlentininkas, buvęs Anglijos vicečempionas ir vienintelis sportininkas atstovavęs Lietuvą pasaulio čempionate „World Roller Games 2019“.  Man visuomet įdomu pasekti Šarūno istoriją, nes jis yra visiškai idėjinis žmogus, kuriam svarbu ne tik kurtis gerą gyvenimą sau, bet taip pat kurti vertę aplinkiniams. Su ta idėja grįžęs į Lietuvą, Šarūnas prisijungė prie socialinės akcijos ir lankė „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus įvairiuose Lietuvos miesteliuose, bei organizavo „Vaikų ir jaunimo „Longboard‘ų“ stovyklas“, kurių metu mokė važiavimo ilgalente pradmenų ir ant lentų pastatė virš  šimto vaikų. Paskutiniu metu Šarūnas koncentruojasi į savo prekinio ženklo “BTR Leathers” populiarinimą ir taip pat konsultuoja kitus šiais klausimais.

 

= Rytinė rutina =

 

Kurią valandą dažniausiai keliesi?

5 am UK laiku – 7 am LT laiku, nes gyvenu tarp Lietuvos ir UK.

Ką darai iškart atsikėlęs?

Išgeriu vandens su citrina arba Himalajų druska, nusiprausiu veidą, atsidaręs langą  pakvėpuoju 3 x 15 gilių įkvėpimų keliant rankas rankas į viršų, 2-3 min šaltas dušas, po to 20 min meditacijos kombinacija su šviesos terapija( žiemą) ir sėdu rašyti rytinių minčių, tada dinaminis kūno apšilimas, mano rytinė rutina užtrunka apie 1 val.

 

= Maistas ir dietos =

 

Kaip paprastai atrodo tavo dienos menu?

Pusryčiai – labai dažnai Bulletproof kava su XCT aliejumi, žolėje augintų galvijų kologenu ir sviestu. Bomba. Na arba paprastesnė versija – Grikiai su avokadu, kokosų aliejumi arba tunu.

Pietūs – visada stengiuosi kuo daugiau žalumynų, visa kita keičiasi, bet pagrindas įvairus grūdinės kilmės maistas ir žuvis 2-3 kart per savaitę, mėsos beveik nevalgau, o išimtis darau draugų sumedžiotai žvėrienai.

Vakarienė – Sriubytės su Briuselio kopūstais, grikiais, avinžirniais arba kažkas lengvo.

Užkandžiams – vaisiai, riešutai.

Ar laikaisi kažkokios spec. dietos, riboji produktus ar per daug neskiri tam dėmesio?

Beveik visas esu išbandęs, bet susikūriau savo, deja ji be pavadinimo. O vengiu cukraus, pieno produktų ir “parduotuvinės” mėsos, todėl jos beveik ir nevartoju, taip pat vėlyvo valgymo, negeriu nei lašo jau 5 metus. 

Ar esi bandęs protarpinį badavimą ar tiesiog badavimą? 

Taip, tai prapoguoju jau ilgą laiką – virš metų, stengiuosi nevalgyti 14-16 val. (išskyrus Bulletproof kavą ryte, nes tai dalis rekomendacijos laikantis protarpinio badavimo). Jaučiuosi visada labai “sharp minded” ir daug efektyviau veikia galva.

 

= Darbinė rutina =

 

Koks tikslas verčia tave keltis iš lovos kiekvieną rytą ir kaip apie jį sau vis primeni? 

Mano tikslas visada vienas – kurti žmogiškąjį ryši, todėl visada galvoju kaip galiu tai padaryti šiandien. Tai pasiekiu per įvarius projektus, padedu mažoms įmonėms kurti ryši su jų klientais, tą patį darau valdydamas savo įmonę.

Kaip planuojiesi savo darbus?

Planuoju pagrindinius svarbius savaitės darbus sekmadieniais, bet visada prisitaikau prie pokyčių eigoje, nes jie neišvengiami. Aš esu “vyturys”, todėl daugiausią protinių resursų reikalaujančias užduotis atlieku iki pietų.

Kai visiškai nesinori dirbti, kokios rutinos tau padeda nugalėti apatiją ir padeda užsimotyvuoti darbui? 

Vienareikšmiškai Kobe Bryant (RIP) jo knygos, video. Jis pas mane visur – ant telefonu, ant baltos darbo lentos ir širdyje. Na arba lekiu užsiimti mylima lentų sportų veikla, kuri visada primena jog tai nėra pigu ir, kad tai norint daryti man reikia judėti.

Ar naudoji kokias nors aplikacijas, kurios padeda tavo produktyvumui? 

Toggl – sekti ką veikiu su savo laiku ir Google Calendar

Kaip manai, kokie tavo įpročiai ar susikurtos rutinos daugiausia padėjo besiekiant gyvenimo tikslų?

Rytinis kėlimasis tuo pačiu metu, sveika gyvensena (maistas, aktyvios veiklos), meditacija ir buvimas sąmoningų  žmonių apsuptyje.

 

= Nuolatinis mokymasis / Savišvieta / Įkvėpimas =

 

Kiek laiko per savaitę maždaug skiri skaitymui, audio knygų klausymui ar mokymuisi kažkokių naujų dalykų?

Apie 20 valandų, skaitau labai daug, buvo periodų po knygą per savaitę, įvairūs online kursai ir podcast’ai.

3-5 mėgstamiausi Podcast’ai, Youtube kanalai ar naujienų portalai? 

  1. London Real 
  2. The Disruptive Entrepreneur by Rob Moore
  3. Kwik Brain with Jim Kwik

Ką norėtum patobulinti savyje ir ką naujo norėtum išmokti? 

Daugiau atsipalaiduoti ir nekelti sau tiek reikalavimų, tiesiog daugiau chill. Norėčiau įvaldyti Photoshop’ą, video redagavimą ir istorijų plėtojimą.

 

= Sportas, Sveikata ir Streso valdymas =

 

Kokį sportą praktikuoji, kiek dienų ir apytiksliai kiek valandų sportuoji per savaitę iš viso?

Yoga – 2 dienas 4 val. per savaitę; sporto klubas – 4 kart apie 8 val. per savaitę ir žinoma sąlygoms esant – ilgalentės, snieglentės ir vandenlentės.

Ar naudoji kokius nors papildus kurie tau padeda jaustis sveikiau / geriau / produktyviau / energingiau? 

Taip – pakaitomis Magnis, Vit D, C, B12XCT oil, Kanapių aliejus ir CBD, Betaine HCI, EnzymesKologenas, Probiotikai ir multi vitaminai. Viską naudoju su pertraukomis. 

Ar naudoji kokias nors programėles sekti savo sveikatai? 

Miego sekimo aplikaciją – Sonic Sleep, tai pat stebiu širdies veiklą laikrodžio pagalba

Visi turime sunkių periodų, kaip kovoji su negatyviomis mintimis?  

Gamta yra mano didysis vaistas nuo visų ligų. 

Ar praktikuoji jogą ar meditaciją ar nelabai? Jei taip kiek kartų ir kuriuo dienos metu? 

Darau jogą 1 kart per savaitę grupėje ir kasdien namie, taip 3 kart per dieną medituoju – ryte, po pietų ir prieš miegą.  

Naujienų srautas ir socialinė medija mus ganėtinai išbalansuoja, ar stengiesi kontroliuoti kiek laiko praleidi prie TV ar socialinėje medijoje? 

Taip, labai griežtai. Neturiu TV jau 15 metų, riboju socialinius kanalus ir tik darbui juose skiriu laiko tiek kiek reikia – tyrimamas, klientų aptarnavimui ir panašiai. 

Ar turi kokių nors nelabai sau patinkančių rutinų/įpročių ir kaip su jomis kovoji? 

Kartais per daug kavos, stengiuosi mažinti, bet nekovoju 🙂 Tariuosi savo galvoje su savimi ir bandau papasakoti kodėl man bus geriau kai mažiau 🙂 

Ar vedi kokį nors dėkingumo žurnalą ar užsirašineji savo mintis?

Taip, nuo 2015.

 

= Laisvalaikis / Santykiai / Vertės kūrimas =

 

Kas tave labiausiai atpalaiduoja / perkrauna ir kiek stengiesi skirti tam laiko?

Gamta – miškai, kalnai, mano mėgiami sportai, knygos. Skiriu tam beveik visus savaitgalius ir dalį laiko darbo dienomis.  

Kiek laiko praleidi su draugais ir šeima?

10 val. per savaite gal kartais daugiau, man artimas ryšys yra svarbu. 

Ar turi kažkokių “užklasinių” veiklų, kurios tau nebūtinai neštų finansinės naudos, bet tave atpalaiduotų ir kurtų vertę aplinkiniams? 

Mokau vaikus susidraugauti su longboard’ais.

 

= Miegas ir vakarinė rutina = 

 

Kiek valandų paprastai miegi? 

Miegu 6 arba 7.5 val., nes skaičiuoju ciklais po 90min (1.5h).

Kurią valandą eini miegoti ir ką dažniausiai darai paskutinę valandą prieš eidamas miegoti? 

Tarp 22 ir 24 (nes atsiskaičiuoju ciklus nuo to ir priklauso). Išgeriu obuolių sidro su medumi ir po padėkos ir  dienos apžvalgos ant popieriaus, medituoju ir guluosi miegoti jei sunkiai sekasi, pvz. esu dar pilnas jėgų, tai skaitau.

Ar darai kažką jog geriau miegotum, jei taip tai ką? 

Išgeriu obuolių sidro su medumi, 2 val. iki miego riboju visus tech įrenginius ir nuo 21 val – namie jungiu tik gintarines šviesas arba nešioju mėlynąją šviesą blokuojančius akinius, turiu šviesos nepraleidžiančias juodas užuolaidos, net keliaujant jas visada turiu (iš IKEA juodos paklodės). 

Kokios rutinos daro tavo gyvenimą laimingu arba kas tave daro laimingu?

Visos šios išvardintos ir vėl pasikartosiu – žmonės, žmogiškasis ryšys, darbo santykiai, sportas

xxx

#ManoRutina interviu ciklas skirtas susipažinti su žmonių rutinomis, kurios yra svarbios formuojant visapusiškai pilnavertį gyvenimą. Šiuose interviu noriu pabrėžti, jog kokybiškas gyvenimas priklauso nuo to KĄ DAROME  KIEKVIENĄ DIENĄ – kaip puoselėjame savo psichologiją, santykius, sveikatą, darbus ir ryšį tarp visų šių aspektų. Taip pat noriu pastebėti jog žmonės, kurie pasiekia gerų rezultatų savo srityse, kartais turi skirtingas rutinas, bet iš tiesų dažniausiai daro panašius dalykus, kaip ir visi kiti mirtingieji – tik galbūt labiau koncentruotai, apgalvotai ir pastoviau. Šis ciklas tai jokiu būdu nėra idealių gyvenimų pristatymas, nes niekėno gyvenimas nėra idealus ar tiksliau, tik kiekvienam savo gyvenimas gali būti idealus, tai tiesiog yra apžvalga, kokius dalykus žmonės daro ar yra linkę išbandyti, jog galėtų eiti per gyvenimą bent 60 % laiko su šypsena veide.

Jei jums artimos gyvenimo kokybės, psichologijos ir ilgaamžiškumo temos, kviečių prisijungti prie #Chillosofija grupės Facebook’e.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis