Prisijunk

#įvairūs

Nuo sekso industrijos iki mokslinės fantastikos

„Lateksas yra kontraversiška medžiaga jau vien dėl to, kad ją labai stipriai pasisavinusi sekso industrija. Tokia asociacija kyla daugumai žmonių, kurie pirmą kartą išgirsta apie mūsų ženklo išskirtinumą, nors atsiranda ir tokių, kuriems lateksas asocijuojasi su mokslinės fantastikos filmais, erdvėlaivių įgulų uniformomis arba šiek tiek žemiškesniais dalykais – raudonojo kilimo apranga ar atlikėjų sceniniais kostiumais.Lateksas jau kurį laiką išgyvena tikrą transformaciją, prie kurios jungiamės ir mes“, – pasakoja „Smooth Confess“ ženklo įkūrėjas Gediminas Rudys.

Mados ženklas „Smooth Confess“: lateksas gali daugiau nei tik kurstyti aistras
„Smooth Confess“ yra alternatyvios mados ženklas, šių metų jubiliejinėje „Mados Infekcijoje“ debiutuojantis kartu su jau trečiąkart joje dalyvaujančia dizainere Akvile Jančauskaite. Dviejų kūrybinių jėgų sąjunga pristato bendrą kolekciją, pavadinimu „REtro Spectacle“, kurioje atvirai pripažįsta meilę lateksui.


Nuo sekso industrijos iki mokslinės fantastikos

Lateksas kasdien – kodėl gi ne? „Smooth Confess“ kilo iš noro priartinti šią medžiagą prie kasdieninės aprangos standartų, noro atskleisti jos unikalumą ir energiją, kuri tikrai nepalieka abejingų. Šis tikslas ir suvedė „Smooth Confess“ ir dizainerę Akvilę Jančauskaitę, kuriai lateksas kaip medžiaga yra gerai pažįstama. „Su lateksu eksperimentuoti pradėjau dar studijuodama dizainą Londone. Pradžioje teko susidurti su skeptišku požiūriu – daug kas netikėjo, kad galima kombinuoti lateksą ir kitas medžiagas, tačiau teko pripažinti, kad tam tikri dizaino sprendimai leidžia kurti funkcionalius gaminius ir sukurti visai naują, alternatyvų latekso dėvėjimo kontekstą“, – dalinasi patirtimi A. Jančauskaitė.

„Kurdami funkcionalius drabužius, tinkamus dėvėti kasdien, parodome, kad lateksas nebūtinai turi tapti antrąja oda, priglundančia ir atkartojančia kiekvieną figūros linkį. Ši medžiaga puikiai tinka lietpalčiams, švarkeliams ar kitiems viršutiniams rūbams, tačiau tai nereiškia, kad atsiribojame nuo klasika tapusių gaminių, tokių kaip latekso tamprės, kurios stipriai traukia akį ir yra noriai dėvimos visame pasaulyje,“ – latekso panaudojimo formas vardina G. Rudys. Bendrą Akvilės Jančauskaitės ir „Smooth Confess“ kolekciją bus galima išvysti pirmąją „Mados Infekcijos“ dieną, balandžio 13-ąją, Šiuolaikinio meno centre.

Apie „Mados infekciją“ Nuo 1999 m. kiekvieną pavasarį Šiuolaikinio meno centre vykstančioje „Mados infekcijoje“ savo kūrybą pristato per 16 dizainerių iš Lietuvos ir užsienio. 2008 metais festivalis pradėjo rengti perspektyviems talentams skirtą konkursą „Injekcija“. Per visą konkurso istoriją kompetentinga komisija atrado ir padėjo iškilti daugiau kaip 50 naujų mados talentų. Festivalį iš dalies finansuoja
Lietuvos kultūros taryba.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis