Prisijunk

#kūryba

Kai nekoncertuoja, jie surfina. Šeštadienį šokiai su fejerverkais: Eyre Llew ir Flash Voyage

Visi vilniečiai, norintys prisijaukinti melancholišką rudenį, lapkričio 25 – osios vakarą turėtų susitikti „Turgaus“ bare. Čia savo muzikos garsais dalinsis dvi Lietuvos ir Didžiosios Britanijos grupės. Nostalgiškai vasariški ir jauni lietuviai „Flash Voyage“ scenoje pasirodys  su trio iš Notingamo „Eyre Llew”.

„Eyre Llew muzika – įdomi, gan rami ir labai tinka šiam metų laikui. Nekantraujam išgirsti gyvai“, – apie britus pasakoja būsimi scenos kolegos, „Flash Voyage“ nariai. Šis koncertas bus pirmasis britų trio pasirodymas Lietuvoje ir dvyliktas iš eilės naujo grupės albumo pristatymo ture.

Būtent debiutinis albumas „Atelo“ atviliojo ketvirtus metus skaičiuojantį kolektyvą į Lietuvą. „Su šiuo albumu dirbome jau kurį laiką. Buvo sunku ir baisu. Kaip nuo leidybos kompanijų nepriklausoma grupė, viską darėme patys. Tokiu atveju atiduodi visas jėgas ir tikiesi, kad tai suveiks. Jei jau nukeliavome iki Baltijos šalių ir žmonės sako, kad jiems patinka tai, ką girdi, rodos – viską padarėme teisingai“, – džiaugiasi grupės nariai.

Atvyksta Sigur Ros ar Bon Iver?

Nee. Tačiau grupės „Eyre Llew” garsas dažnai lyginamas su „Sigur Ros“, „Bon Iver“, „Explosions in the Sky“ ir „A Winged Victory For The Sullen“ skambesiu. Ambient roką atsovaujantys muzikantai jau yra sugroję ne vieną dešimtį festivalių, pasirodę BBC, o tarptautinio muzikos žurnalo „Drowned in Sound“ 2017 metais įvardyti kaip „tie, nuo kurių verta nenuleisti akių”.

Kad muzika skambėtų ilgiau, (nepri)klausoma muzikos agentūra „Tilto namai“ ant „Turgaus“ scenos kartu pasirodyti pakvietė jauną ir aktyvią lietuvių grupę „Flash Voyage“. „Esam groję Šilainių turguj, bet „Turgaus“ bare – dar neteko“, – pasakoja muzikantai.

PSICHODELINIS ROKAS SU SRUF PRIESKONIAIS

Tarp Vilniaus ir Kauno reziduojantis kolektyvas groja psichodelinį roką su surf muzikos prieskoniais. Vasarą praleidę Nidos gamtoje, muzikantai grįžo į miestus, kad vasaros įkvėpimus įamžintų įrašų studijoje: „šiuo metu daug dirbam ties įrašais bei bandom nepasiduoti rudeniškai depresijai ir skleisti geras vibracijas. Todėl koncerte „Turguje“ tikimės šokių ir fejerverkų.“

KUR? KADA?

Pasiilgę lėtų šokių, muzikos ir šilumos lapkričio 25 d., šeštadienį bare „Turgus“ (Pylimo g. 59) laukiami nuo 21 val.

 

Daugiau „Eyre Llew“:

https://youtu.be/thjd8_8OJdE

www.fb.com/eyrellew/videos/1876005945996741/

www.facebook.com/eyrellew/

 

Daugiau „Flash Voyage“:

www.facebook.com/flashvoyage/videos/154434518448716/

www.facebook.com/flashvoyage/

 

Daugiau apie koncertą: https://www.facebook.com/events/140621830023269/

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis