Prisijunk

#kūryba

„Real is beautiful“ kviečia dovanoti nuotraukas Lietuvai

Nuotr. Marijos Kisieliūtės | Real is beautiful stock

Lietuvos gamtos, architektūros, žmonių nuotraukos tyliai nuguldavo mūsų telefonų galerijose ir likdavo užmirštos… iki dabar! Šiandien startavo pirmasis pasaulyje šalies stock’as – svetainė, kurioje gali įkelti savo kadrą ir padovanoti jį Lietuvai. Projekto tikslas – turėti šalies nuotraukų banką, kuris rodytų Lietuvos grožį ne tik mums, bet ir pasauliui.

Tiesa, projektas atsispyrė nuo nesėkmės. Šią žiemą „Lithuania. Real is beautiful“ kampanija net nespėjusi tinkamai pasirodyti keliautojų akyse patyrė fiasko, kai žiniasklaidoje pasklido informacija, kad Lietuvos grožiui vaizduoti skirtos nuotraukos – darytos visai ne Lietuvoje.

Idėjos autoriai, reklamos agentūra „New!”, „Real is beautiful“ šūkį sugalvojo prikelti naujam gyvenimui ir sukūrė platformą, kurioje fotografai-mėgėjai kviečiami dalintis savo darytomis Lietuvos nuotraukomis.

Nuotr. Marijos Kisieliūtės | Real is beautiful stock

Paskelbus apie idėją, socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė įvairiausių nuomonių. Vieni gyrė ir džiaugėsi, kiti teigė, kad nemokamas nuotraukų dalinimas nuvertina fotografų darbą. „New!“ kūrybos vadovo Tomo Ramanausko teigimu, projektu nesiekiama fotografų darbo nuvertinti – tai mėgėjų iniciatyva, tačiau bus smagu, jei prisijungs ir profesionalai: „Mes kiekvieną dieną milijonus nuotraukų skelbiame „feisbukuose“, „instagramuose“ ir dėl to nesukame galvos. Platformos funkcija – jas visas surinkti į vieną vietą“.

Pasidalintomis nuotraukomis nekomerciniais tikslais galės naudotis kiekvienas. „Nenustebkite, jei pamatysite savo nuotrauką kur nors tolimoje šalyje – kas nors rašys apie Lietuvą ir panaudos jūsų nuotrauką. Man atrodo, kad tai yra labai gerai“, – sakė T.Ramanauskas.

Platforma startavo ketvirtadienio rytą, akcijoje „Padovanok nuotrauką Lietuvai: fotografuojame rytinį Vilnių kartu“. Ant Barbakano kalno susirinkę miestiečiai rytinį Vilnių įamžino fotografijoje.

„Jūs ir esate visa šio projekto prasmė. Jeigu po šito pristatymo niekas daugiau apie tai gyvenime nebešnekės, tai visiems partneriams jau apsimokėjo sėdėti tas valandas prie projekto“, – dėkodamas susirinkusiems ir kviesdamas dalintis projekto iniciatyva bei nuotraukomis sakė T. Ramanauskas.

Peržiūrėti ir pasidalinti nuotraukomis galite ir jūs: www.realisbeautiful.lt

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis