Prisijunk

#kūryba

Kunigundos Dineikaitės solinės parodos ‘Nostalgia for picture’ atidarymas

 

Po ypatingu Kunigundos vardu slepiasi ir ypatingi kūriniai, kuriuos autorė kūrė nuo rugsėjo mėnesio. Vizualų meniu sudaro įvairios apimties modernaus koncepto išraiškos per tapybą.

Kaip Marija Nomeda Repšytė iliustruoja žodžiais šią parodą?

“― Ką jūs atsimenate apie tą vakarą?

― Šeštadienis, apie pusė aštuonių, kelias eina per mišką, jau pradeda temti. Kažkas yra medžiuose, kažkas yra toje gilioje, žalioje spalvoje. Šnabždesiai, šnaresiai. Bandau įžiūrėti, bet viskas pradeda lietis… Tai tik peizažo vaizdas, ar kažkas daugiau… Šešėlis… Paviršius yra glotniai nutapytas tekstas. Tekstas, kuris man pasakoja istoriją, užduoda klausimus ir užsimina apie niuansus, kurie yra to vaizdo potekstėje. Kažkas yra ten, stebi mane…

― Peizažas ir objektas kartu, viename paviršiuje? Nesąmoningas aplinkos kadravimas: žiūrėjimas, stebėjimas, matymas. Kodėl ir kaip mes atsiduriame tam tikroje vietoje? Kodėl atrandame tam tikrą tašką aplinkoje, jį pastebime? Kas traukia dėmesį ten? Garsas, spalva, forma ar judesys? Prasilenkiantys vaizdai vienoje horizonto linijoje. Įvykių nuotrupos, raudonos silkės tapytojo darbe. Įtariamieji, įkalčiai. Blaškymaisi, klaidinantys raktai ir abejonės. Ar mes matome, ką norime matyti?”

Laukiame jūsų.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis