Prisijunk

#chillmityba

ČIOP ČIOP Velykos ant stogo ir 4 maisto idėjos pagal Ronaldą Nagrockį

Po atviru dangumi, kai vakarėja itin jaukiai ir vėjas toks švelnus, kad tik paglosto plaukus – vakarieniauti su draugais ar šnekučiuotis prie taurės vyno vienas didelis malonumas, pripildantis širdį džiaugsmo. Artėjant Velykoms maisto fotografas ir asmeninio projekto 52 kartai kūrėjas, Robertas Daskevičius, kartu su kulinarijos studija Čiop Čiop sukūrė fotosesiją įkvėpimui, kaip galėtų atrodyti draugų ir šeimos Velykinis šventė. 

Fotosesijos tiklas ne tik įkvėpti žmones dažniau leisti laiką kartu su šeima ir draugais, bet ir inspiruoti laisvę idėjoms. Norisi, kad žmonės kitaip pažvelgtų į aplinką ir leistųsi į improvizacijos kelionę – paieškotų kiek nestandartinių vietų. Vienas iš įkvėpimų – lietuvoje dar ne tiek paplitę – pastatų stogai, atveriantys urbanistinę panaromą ir pakeliantys kiek aukščiau nuo įprasto miesto gyvenimo.

Šventinio stalo idėja – maistas dalinimuisi. Nebūtinai kompleksuotas ar išskirstytas porcijomis. ČIOP ČIOP savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis
ir prekinio ženklo vadovė Urtė Mikelevičiūtė akcentuoja produktų šviežumą ir kokybišką paprastumą. Skamba labai žemiškai ir skaniai. Tad pateikiame kelias šventines idėjas pagal Ronaldą Nagrockį, kurias lengva įgyvendinti ir namie:

 

1. Keičiame netikrą zuikį. Kuo? – Tikra žuvimi

Čiop Čiop velykinio stalo dažną svečią netikrą zuikį siūlo keisti mėgstama žuvimi, pavyzdžiui, vilkešeriu.

2. Įsileidžiame pavasariškus garnyrus

Prie žuvies puikiai tiks gaivūs, pavasariški garnyrai. Čiop Čiop siūlo gurmaiškus, bet labai paprastai pagaminamus receptus:

  • pomidorų salotos su vanile,
  • ridikėlių salotos su krapais ir chereso actu
  • blanširuotų žirnelių su sviestu ir raudonėliais
  • keptų ant grilio kukurūzų bei grybų, gardintų su juoda druska bei čiobreliais

3. Įdarome kiaušinius

Tradicinių velykų be kiaušinių net negalime įsivaizduoti, tad kad pasirinkimai ir skoniai būtų kiek kitokie nei kiekvienais metais Čiop Čiop rekomenduoja kiaušinius, įdarytus trumais arba pagardintus šlakeliu trumų aliejaus. Mėgstantiems eksperimentuoti siūloma išbandyti kiaušinius, įdarytus krabų mėsa ar net vištiena. Vuolia – gurmaniški kiaušiniai ant stalo.

 

4. Atsisakome riebaus torto 

Kaip ir per kiekvienas šventes, be saldaus užbaigimo nuo stalo atrodo neištrūksi. Tai ir kalorijų bomba garantuota. O va Čiop Čiop kremu persotintą tortą siūlo keisti gurmanišku sūrio tortu: suderinus kelis mėgstamus sūrius kartu su uogomis, džemais ar uogienėmis turėsite ne kiek mažiau malonumą teikiantį desertą.

Skanių ir jaukių Velykų!

Projektą „52 kartai“ galima sekti R.Daskevičiaus tinklaraštyje www.52kartai.lt, taip pat rasti socialiniuose tinkluose Facebook: @52kartai ir Instagram @52times.

Gastronomijos divos Urtės Mikelevičiūtės vyno ir maisto tendencijų apžvalgas bei kelionių patarimus galima sekti jos Facebook paskyroje Dervynas , tinklaraštyje http://www.dervynas.lt/ bei jos asmenineje Instragram erdvėje: @urte_dervynas

ČIOP ČIOP urbanistinį stogą rasi Žalgirio 135. Facebook: Čiop Čiop ir tinklaraštis: www.ciopciop.lt

 

   

 

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis