Prisijunk

#chillvietelės

5 vietos pajodinėti žirgais šalia Vilniaus

Žirgai žmonijos istorijoje menami per amžius, tai vieni ištikimiausių ir nuoširdžiausių žmogaus palydovų. Žirgai gydo, padeda keliauti ir kartu sportuoja.

Kas dar neišbandėte jodinėjimo, pats metas tai susiplanuoti ir įgyvendinti. Jodinėjant dingsta baimės ir atsiranda pilnatvės, laisvės jausmas. Jodinėti gali bet kas, ypač tie, kurių būsena reikalauja daugiau priežiūros ir dėmesio, nes jodinėjimas gydo – tai vadinama hipoterapija.

Pateikiame sąrašą žirgynų, kurie skaičiuoja ne vieną patirties dešimtmetį. Apsilankykite, išbandykite ir pasidalinkite įspūdžiais komentaruose.

Lietuvos žirgynas

Žirgų g. 2, 14265 Riešė, Vilniaus r.

Šio žirgyno istorija siekia dar XVIII a., kada Rytų Prūsijoje buvo įkurtas garsusis Trakėnų žirgynas. Pirmaisiais sovietinės okupacijos metais šis žirgynas nustojo gyvavęs, o veisliniai arkliai buvo išgabenti į Rusijos Rostovo stepėse esantį žirgyną. Vėliau trakėnai buvo grąžinti į Lietuvą ir išauginti grynaveisliai iškirtinio tipo trakėnų žirgai.

Visus metus savo lankytojams Lietuvos Žirgynas kviečia aktyviai leisti laisvalaikį jodinėjant ar leidžiantis į orientacinius žygius po apylinkes su lietuviškais žemaitukų ir trakėnų veislės žirgais. Nedrįstantys jodinėti gali pasivažinėti senovine pašto karieta, o žiemą – rogėmis.

Čia galite užsisakyti ekskursijas, kurių metu būsite supažindinti su lietuviškomis žirgų veislėmis, žirgų psichologija ir elgsena. Apie mažąsias atžalas taip pat pagalvota – organizuojami būreliai ir vasaros stovyklos vaikams, kuriose jie gali išmokti joti ir prižiūrėti žirgus, iš arti pažinti žirgų gyvenimą, jų istoriją.

Tobulas žirgas

Pūčkorių g. 5A

Poilsis nuo miesto šurmulio gamtoje nuostabiame Pavilnių regioniniame parke, bendravimas su žirgais – gerų emocijų pasikrovimas.
Šiame žirgyne jums suteiks jojimo pamokas – tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems.
Čia galite pasimėgauti jojimuu vaizdingomis vietovėmis, miškais.

Petesha

Petešos k., Rudaminos sen., Vilniaus raj.

Buvusiose Petešos dvaro arklidėse atgaivinta ne tik dvaro aplinka, bet ir išsaugota senųjų laikų dvasia. Autentiški dvaro arklidžių pastatai, dvaro apylinkės – tai ne tik vieta besidomintiems senaisiais Lietuvos dvarais bei jų istorija. Tai ir aktyvaus poilsio vieta. Čia nerasite tvankių maniežų, kur galima joti tik ratu. Jojimas vyksta visais metų laikais ir tik gamtoje.

Puikiai treniruoti žirgai tinka ir tiems, kurie pirmą kartą sės ant žirgo, ir tiems, kuriems jojimas jau tapęs pomėgiu. Nesibaiminkite, jei nutarėte pirmą kartą sėsti ant žirgo. Žirgyno žmonės jums padės.. Jojimas mišku leis atsipalaiduoti, pajusti pasitikėjimą žirgu ir savo jėgomis. Jodinėdami žirgais nuostabaus grožio dvaro apylinkėmis patirsite daug malonių akimirkų, o nuostabi gamta ir aktyvus poilsis suteiks žvalumo, jėgų ir energijos.

Civinskų žirgai

Liepų alėja 2, Raudondvario kaimas, Riešės seniūnij

Sporto klube auginami ir prižiūrimi 30 sportinių veislinių žirgų: žemaitukai, Lietuvos jojamieji, Hanoverio, Trakėnai, Holšteino, poni veislės.
Žirgyne yra jojimo maniežas, aikštynai, todėl žirgams treniruoti profesionaliam bei megėjiškam jojimui yra sudarytos puikios sąlygos. Klube organizuojami ir vykdomi kūno kultūros ir sporto, sveikatingumo, turistiniai, parodomieji renginiai, sporto varžybos ir sporto šventės.

Equus

Mechanizatorių g., Sudervė, Vilniaus Apskritis
Žirgyne yra lauko aikštė su apšvietimu, tad galima jodinėti tamsiu paros metu. Taip pat yra uždara jojykla (“maniežas”), kurioje galima jodinėti lyjant ar esant kitokioms netinkamoms sąlygoms joti lauke.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis