Prisijunk

#chillmityba

5 arbatinės Vilniuje kurios priverčia pamiršti kad egzistuoja kava

Arbata yra vienas seniausių gėrimų pasaulyje. Ji sušildo garuojanti, karšta, atgaivina šalta, su uogomis ir vaisiais. Giliausios arbatos tradicijos susiformavo tolimojoje Azijoje, tačiau mūsų kraštuose žolelės arbatai renkamos ir džiovinamos taip pat nuo senųjų amžių.

Kol oras pavasario pradžioje dar drėgnas ir žvarbus, pasimėgavimas arbata sušildys ir suteiks jėgų arba nuramins po dienos streso.

Taigi, kur Vilniuje rasti arbatos malonumų?

CHA / Ševčenkos g. 16A

Čia rasite aukščiausios kokybės arbatos iš Kinijos. Įvairių rūšių puero, ulongo, žalios, baltos, juodos, raudonos taip pat japoniškosios matcha.
Tiek arbata, tiek kava paruošiama rankomis ir su meile.
Jauki, egzotiška Bali Wood interjero salono aplinka ir magiškas arbatos aromatas mmm…

Chaika / Totorių g. 7

Chaika – tai nepriklausoma maža kavinukė Vilniaus centre. Išskirtinė aplinka, džiazas ir daiktai iš praėjusio amžiaus, kurie daugeliui primena vaikystę ir kelia daug sentimentų. Galite paskaityti ’60-’80 metų žurnalų, pasisverti ant senovinių svarstyklių arba atsigerti arbatos, kavos iš taškuotų puodelių, kuriuos tikrai turėjo jūsų močiutė.

A post shared by ing stanke (@ing_ong) on

7 Ievos namai / Vokiečių g. 22

Tai tokia dangiška vieta, kur tau pasiūlys padegustuoti įvairių arbatų. Visos arbatos ir prieskonių mišiniai gaminami Lietuvoje, kurių receptūros apsaugotos Lietuvos Respublikos patentų įstatymu. Pasirinkimas dieviškai gausus, tad 7 Ievos namuose pasijusi kaip rojuje.

Arbatos Magija / Bazilijonų g. 8

Tai jauki rytietiška arbatinė, įsikūrusi Vilniaus senamiestyje, netoli Aušros vartų. Jau dešimt metų jie tobulėja arbatos bei rytietiškų renginių srityse, todėl gali pasiūlyti kokybiškų arbatų kolekciją, draugišką ir savo darbą išmanantį kolektyvą bei jaukią aplinką.

Skonis ir kvapas / Trakų g. 8

Čia verta užsukti tuomet, kai galite skirti kiek daugiau, nei 15 min. poilsiui.
Laiko tikrai nesugaišite įpareigojantiems ritualams. Jauki aplinka, itin draugiška atmosfera, o ypač namų saldumynai verti kelių papildomų minučių…

A post shared by Dainius Teišerskis (@dainiust) on

 

Jei turi ką pridėti prie šio sąrašo, būtinai pasidalink komentaruose Facebook’e!

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis