Prisijunk

#kūryba

Gyvos muzikos dozė šią savaitę 03.17/23 #Vilnius #Kaunas

Tikriausiai ir  jūs dažnai pasijuntate lyg gyvendami Berlyne, nes kiekvieną savaitę beveik kasdien galime gauti kokybiškos Lietuvos ir pasaulio muzikos dozę.

Šią savaitę karaliauja vyrai iš elektroninio ir eksperimentinio roko bei šiuolaikinės indie elektronikos karalienės. Kaip visada ir džiazo oro gūsis prasisuks pro muzikos mylėtojų skvernus, bus daug žinomų vardų ir balsų bei gero muzikinio humoro.

Planuokitės šios savaitės gyvos muzikos maršrutą ir būkite tikri, kad bent keliuose iš čia paminėtų renginių sutiksite ir mus.

SWANS : pirmą ir paskutinį kartą Lietuvoje

Kada? Kovo 17 d.
Kur? Legendos klubas, Vilnius

A post shared by SWANS (@swans_official) on


Spalvinga istorija

Grupę šiuo metu sudaro šeši muzikantai, tačiau svarbiausia asmenybe per daugiau nei tris dešimtmečius išliko kontroversiškai vertinama Michaelo Giros figūra. Spalvinga biografija pasižymintis atlikėjas savo karjerą dar būdamas šešiolikos pradėjo Izraelio kalėjime už prekybą narkotikais.

Tačiau klystkelius pakeitė susidomėjimas menu. 1982 metais prasidėjo „Swans“ epocha. „Swans“ pelnytai laikomi viena įtakingiausių eksperimentinio roko grupių pasaulyje, kurią išskyrė ir tokios legendos kaip „Nirvana“, „Nine Inch Nails“.

Grupės koncertai – išskirtiniai ir visiškai kontrastuojantys su roko legendoms įprastais pasirodymais. Atlikėjai visiškai atsisako šviesų spektaklio, kruopščiai ruoštų scenografijų, pirotechnikos ir kitų blizgučių. Koncertai primena neeilinį dviejų – trijų valandų meditacijos seansą, kuriuose nevengiama improvizuoti, šitaip keičiant nusistovėjusius stereotipus.

Pirmas ir paskutinis kartas Lietuvoje.

SWANS garsas

 

 

Golden Parazyth

Kada? Kovo 17 d.
Kur? Tamsta Club, Vilnius


Puikiai pažįstamas gyvos muzikos klubas, geras garsas ir dar vienas užtikrintas „Golden Parazyth“ numeris. Juk gyvi „Golden Parazyth“ pasirodymai niekada nesikartoja, tiesa?

Giedriaus Širkos ir Aurimo Vilkišiaus talentais ir pajėgumais abejoti nereikia. Jie vis dar kuria, daug keliauja, ieško, nuolat mokosi, padeda kitiems ir turi visas gerų atlikėjų savybes. Jau 10 metų „Golden Parazyth“ svajonės, jausmai ir draugystė virsta muzika.

Žinia, kad šiais metais bus išleistas visiškai naujas „Golden Parazyth“ albumas, intriguoja ir įrodo, kad jie juda į priekį. Sako, bus gražus vinilas.

Nauji garsai:

All My Love: https://youtu.be/F6m3gKy9RDI

 

 

ROYCE – “Black lights” albumo pristatymas

Kada? Kovo 17 d.
Kur? LOFTAS, Vilnius

A post shared by ROYCE (@royce_insta) on


Pristatant savo albumą „BLACK LIGHTS” ir pažymint 2017 tarptautinio turo pradžią, ryškiausias Lietuvos “dark synth rock” band’as – ROYCE atvyksta į LOFTĄ.

„Per tamsų muzikinį skambesį stengiamės perteikti optimistinę žinutę – be tamsos nesuvoktume šviesos reikšmės ir prasmės. Albumo kūriniuose pulsuoja dualistinė, šviesos – tamsos, dorybės – ydos idėja. „BLACK LIGHTS” albumas griauna nusitovėjusias normas ir parodo skirtingų polių harmoniją, sukurdamas dvilypumą, kuris ir atsiskleidžia muzikoje“.

Grupės „ROYCE“ autorinė kūryba žingsnis po žingsnio sulaukia pripažinimo ir susidomėjimo. Naujojo albumo singlai: „Coming home”, „Freak show” ir „Beast”, jau sukasi radijo stočių eteryje, o „LRT OPUS ORE” koncertas jau online. 2017 metų turas per Latviją, Rusiją, Lietuvą, Baltarusiją prasideda vasarį ir jau kovo 17 dieną pasieks Vilnių.

ROYCE garsas

 

 

Šventinis bankuchenas: Padžiazuokime (pakartotinis pasirodymas)

Kada? Kovo 18 d.
Kur? LARGO, Kaunas
Kada? Kovo 23 d.
Kur? Tamsta Club, Vilnius


Šventinis bankuchenas grįžta LARGO ir į klubą TAMSTA. Čia bus pakartotinai atlikta programa “PADŽIAZUOKIME” (antrą kartą, angl. second time). Jei tu dar nesudalyvavai padžiazavime, tai bus proga sudalyvauti. Patalpoje mes visi jaukiai susėdę sėdėsime, jausime artumą, bendrausime be tabu, šypsosimės, kvatosime, džiazuosime, eisime nusišlapinti, grįšime nusišlapinę atgal, vėl sėdėsime, bendrausime, šypsosimės, draugausime.

DĖMESIO! Prie durų bus taikomas griežtas dress kodas: parmezano geltona, mikroautobuso mėlyna, lašišų raudona, rudos ruda, Grebenščikovo tamsi, pemzos pilka, dekupažo spalvota, masažo jautri. Nepamirškite: gražiausias rūbas – tai plati Jūsų šypsena (mokasinų balta)!

Tokie naujausi Šventinio Bankucheno garsai

 

 

Martin Majorov Quartet

Kada? Kovo 18 d.
Kur? Jazz Cellar 11, Vilnius

A post shared by Martin Majorov (@martinmajorov) on


Tai tarpatautinis Lietuvos/Latvijos projektas, susibūręs su Baltijos šalių džiazo atlikėjų vienijimo tikslu. Visi kvarteto nariai yra studijavę, gyvenę ir groję už Baltijos šalių ribų, bei skleidę žinią apie baltijos šalis pasaulyje. Kvarteto repertuare originalios Toms Rudzinskis ir Martin Majorov kompozicijos.
https://www.youtube.com/watch?v=bCnPJggKpp8
https://www.youtube.com/watch?v=G6z-mTBsTfs
https://martinmajorov.com/

 

 

Mood Sellers

Kada? Kovo 19 d.
Kur? GeltonosSofosKlubas.lt, Vilnius

A post shared by Mood Sellers (@moodsellers) on


Mood Sellers – Orkestro pankai, kurių saviraiškai nepakako standartinės pučiamųjų muzikos. Todėl vietoj orkestrinių kūrinių jie pradėjo groti muziką, kurios patys klausė. Tačiau ta muzika buvo atliekama ne gitarom, patefonais ar vokalais kaip būtų įprasta, o skambėjo iš varinių dūdų. Dabar, šio brass band’o kūriniuose galima išgirsti jazz’o, new orleans second line, disco ar balkanų muzikos motyvų, bei pačių Mood Seller’ių išrastą drum’n’brass.

https://www.youtube.com/watch?v=7aHMY49ppL4

 

 

LRT Opus Ore: The Station

Kada? Kovo 20 d.
Kur? LRT, Vilnius

A post shared by The Station (@the_statn) on


Nacionalinio Lietuvos Radijo ir Televizijos studijoje praleistas pirmadienio vakaras su gyvu grupės The Station pasirodymu garantuoja, tai kad tai nebus vienas iš tų banalių ir nuobodžių pirmadienio vakarų. Mykolas Katkus, žmogus – žodžių mašina, daugumai žinomas kaip viešųjų ryšių agentūros vadovas ir politikos žinovas, su bičiulių grupe LRT Opus eteryje ir susirinkusiems studijoje pateiks elektroninio roko meno projektą.

The Station skamba taip

 

 

Mustelide Live

Kada? Kovo 22 d.
Kur? PERONAS, Vilnius

A post shared by Mustelide (@natty_kunitskaya) on


Natalija Kunickaja, Geriau žinoma Savo sceniniu pseudonimu Mustelide. Iš Minsko kilusi Elektroninės muzikos atlikėja visos medžiagos įrašymu, atlikimu bei apipavidalinimu rūpinasi pati. Baltarusijoje ir Rusijoje “elektronikos princese” praminta mergina, gyviems pasirodymams naudoja analoginius sintezatorius, sampler’ius ir dainuoja tuo pat metu.
Paklausyti:
http://bit.do/itunes-apple-mustelide
http://bit.do/play-spotify
http://bit.do/mustelide

Pažiūrėti:
http://bit.do/official-video
http://bit.do/live-video

 

Jessy Lanza (Hyperdub, CAN)

Kada? Kovo 23 d.
Kur? Kultūros baras Kablys, Vilnius

A post shared by Jessy Lanza (@jessy.lanza) on


Kanados elektroninės muzikos spindulys pagaliau ir Vilniuje. Dar viena pamatytina atlikėja, modernaus R&B kūrėja ir įtakingos britų leidyklos „Hyperdub“ globotinė Jessy Lanza. Ši sparčiai kylanti kanadietė, patikrinta didžiųjų scenų ir festivalių, kovo 23 d. pirmą kartą atvyksta į Lietuvą. Koncertas – diskoteka! Ketvirtadienį – palankią atradimams dieną. Tikėkis išlaikytos elektronikos, modernaus R&B, puikaus kanadietės balso aukštam registre ir dar ten visko.

www.jessylanza.com

 

 

Alina Orlova

Kada? Kovo 24 d.
Kur? Šokio teatras, Vilnius


Aliną Orlovą jos muzikos gerbėjai dievina už svajingą, lyrišką, ramią, bet teatrališką atmosferą, o jos vokalo tembro nesumaišysi su niekuo kitu. Tris studijinius albumus: „Laukinis šou dingo“, „Mutabor“ ir „88” išleidusi dainininkė grojo tose pačiose tarptautinėse scenose kaip ir garsiausi pasaulio atlikėjai, todėl nesusipažinti su Alinos talentu gyvai būtų nuodėmė.

Alina labai laukia savo pasirodymų Vilniuje ir net nemėgina slėpti, kad jie – kitokie negu užsienio scenose. Ypatingi. „Čia susirenka savi žmonės, atrodo, kad visų akys jau kažkur matytos, todėl visada labiausiai jaudinuosi grodama būtent Vilniuje. Publika labai dėmesinga, reaguoja į emocijas ir mano atliekamą muziką, nes supranta žodžius, įsiklauso į dainų tekstus. Tikrai labai laukiu šitų koncertų, nes tiesiog be proto pasiilgau savų žmonių…“, – atvirauja atlikėja.

Kovo 24 d. Alina Orlova surengs koncertą Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, Šokio teatro salėje. Koncerto metu dainininkė savo muzikos gerbėjams pristatys ne tik jau anksčiau girdėtas dainas, bet ir naujausius, dar niekur negirdėtus ir neįrašytus.

https://www.youtube.com/watch?v=Ia6qAfO9VNM

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis