Prisijunk

#kūryba

10 filmų, atskleidžiančių Lietuvos grožį

Vieni iš dalykų, kuriais gali didžiuotis lietuviai, tai – Lietuvos gamtos ir architektūros grožis. O lietuviškas kinas – kylanti ir besiplečianti industrija. O kas, jei ne kinas, gali geriausiai perteikti visą Lietuvos grožį.

Pateikiame mūsų skaitytojams 10 lietuviškų filmų (dokumentinių ir vaidybinių), kuriuose galima pasigrožėti Lietuva, o gal ir susiplanuoti išvyką į matytas ekrane vietas.

Aš esi tu (2006)

Režisierius: Kristijonas Vildžiūnas

Vaidybinis

Mistinis, žalias, hipiškas, nukeliantis į apmąstymus filmas. Pagrindinis herojus – architektas, kuriam nusibosta miesčioniškas gyvenimas ir jis nusprendžia miške pasistatyti namelį medyje. O netoliese į kaimą atvyksta archetipinis jaunimas pailsėti ir pasilinksminti.

Ežerų dugne (2014)

Režisierės: Irma Stanaitytė, Akvilė Anglickaitė

Dokumentinis

Dokumentika apie ežero dugne slypinčias paslaptis. Filmas, pristatytas 2014 m. “Kino pavasaryje” kviečia pasinerti į mistinę povandeninę kelionę.

 

Radviliada (2014)

Režisierė: Ramunė Rakauskaitė

Vaidybinė dokumentika

Kino kelionė ,,RADVILIADA” – tai lietuviškas filmas, kuriame susitinka dabartis ir viduramžių didikų Lietuva bei atgyja Ula – lietuvškasis Spartos mūšis. Gamtos vaizdai ir istorinės scenos jus nukels keliais šimtais metų atgal į Lietuvos peizažus.

Žalumose (2012)

Režisierė: Ramunė Rakauskaitė

Dokumentinis

39-ame Tarptautiniame festivalyje “Ecotopfilm” (Slovakija) festivalyje filmas apdovanotas specialiuoju prizu, kuriame atskleidžiamos žolelių rinkimo paslaptys, ryto mistika apnuogina lietuviškos gamtos grožį.

 

Šokis dykumoje (2009)

Režisierė: Agnė Marcinkevičiūtė

Dokumentinis

Šis filmas pasakoja apie rašytojos Jurgos Ivanauskaitės gyvenimą ir kūrybą. Prisiminimais apie kūrėją dalijasi draugai, filme gausu kadrų iš unikaliosios Neringos kopų, gamtos, kuriais papuoštos skaitomos ištraukos iš Jurgos Ivanauskaitės kūrybos.

 

Skrydis Per Lietuvą (2000)

Režisieriai: Audrius Stonys, Arūnas Matelis

Dokumentinis

Jei nesi matęs Lietuvos iš paukščio skrydžio, pažiūrėk šį trumpą filmą.

Tai skrydis neįtikėtinai žemame aukštyje per Nidos kopas, Trakų pilį, Aukštaitijos ežerus, Vilniaus senamiesčio stogus ir fantastiškai gražių bažnyčių bokštus. Tai mistiškas slydimas medžių viršūnėmis, pievomis, padengtomis ankstyvo ryto rūku ir siauromis Vilniaus senamiesčio gatvelėmis. Filmas, sujungęs realų skrydžio pojūtį , naujausias technologijas ir klasikinę poetinę dokumentiką.

 

Dėdė, Rokas ir Nida (2015)

Režisierius: Justinas Krisiūnas

Vaidybinis

Tai pilna nuotykių romantinė komedija, kurios veiksmas mus nukelia į gražiausią Lietuvos kampelį – Nidą. Apie jachtas, buriavimą ir meilę, su vienais geriausių Lietuvos aktorių.

Sangailės vasara (2015)

Režisierė: Alantė Kavaitė

Vaidybinis

„Sangailė“ atskleis jaunos merginos baimes ir svajones.  Sangailė svajoja skraidyti akrobatiniu lėktuvu, bet kad įveiktų aukščio baimę, ji turi išsivaduoti iš vidinių kompleksų bei nepasitikėjimo savimi gniaužtų.

Tai – filmas, pelnęs tarptautinį pripažinimą ir labai aktualus šių dienų jaunimui.

Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius (2015)

Režisieriai: Simonas Aškelavičius, Ričardas Marcinkus

Vaidybinis

Tai – komedija su vienais juokingiausių aktorių Giedriumi Savicku bei Mariumi Repšiu. Filmas kupinas veiksmo ir netikėtų situacijų, Anykščių krašto vaizdų ir labai juokingų dialogų.

 

Tadas Blinda. Pradžia (2011)

Režisierius: Donatas Ulvydas

Vaidybinis

“Tadas Blinda. Pradžia” yra vienas pirmųjų vaidybinių filmų, kuriame yra daug Lietuvos gamtos vaizdų, nufilmuotų geriausiomis technologijomis tuo metu. Kartu žiūrovas gali mėgautis ir įdomiu lietuviškos legendos pasakojimu, talentingų aktorių vaidyba bei nuostabiais kostiumais.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis