Prisijunk

#įvairūs

9 elektroninės muzikos renginiai šią žiemą: Gidas Vol. 1

Lietuvos elektroninės muzikos ambasadoriai ir renginių organizatoriai neriasi iš kailio, nors jaučia ir malonumą, suteikdami galimybę mums išgirsti kokybiškos elektroninės muzikos ir nusirauti stogus šokant.

Visi geriausi vakarėliai vienoje vietoje – šio ir ateinančio savaitgalio agenda.

Apie kitus renginius – jau labai greitai.

 

„Sirius“ žengia į žiemą. Arba žiema žengia į Sirijų. Kosminė odisėja per visus šiandien aktualius muzikos žanrus su trimis į žvaigždėlapius jau įsirašiusiais didmeistriais bei turtinga vietinių palaikymo komanda.

Kada? Sausio 27 d.

Kur? Kultūros baras “Kablys”

mankablys.lt

4 metai Smalos: C.P.I

Išvirtusi per namų sienas Smala šiandien gali tykoti persirengimo būdelėje Nidoje ar užtvindyti pakelės motelio kambarį. Išlįsti iš už nuotraukos, puošiančios svetainės sieną, ar tėkštelėti per kuprą lipant iš traukinio. Naujiems ėjimams paraginti tuos, kurie Smalos jau kando, ir užtikrinti, kad nei vienas raudonos atspalvis nebūtų toks pats, kaip praėjęs.

Ketverius metus Smalos pažymėti atvyksta Marc Piñol ir Capablanca, kartu įsikūnijantys į C.P.I.

Kada? Sausio 27 d.

Kur? “Opium” klubas

opiumclub.lt

 

Tamsos ir šviesos jo muzikoje netrūksta, tai minimalistinio prieskonio čiupinėjamas garsas, kuris kiekviename randa savo pulsą. Nuo sluoksniuotų takelių iki aiškaus žemų dažnių virpesio – Troy Pierce, atlikėjas, kuris viską pasako savo muzika.

Kada? Sausio 27 d.

Kur? “Cult” klubas

facebook.com/CultVilnius

 

Kada? Vasario 2 d.

Kur? Kultūros baras “Kablys”

facebook.com/souledsessions

Silence Night: Fort Romeau

Diskotekininkas iš Londono ne taip ir seniai tikrino „Univermago“ darbo valandas – tuomet plojom už albumą pas „Ghostly International“ ir dar neko nežinojom apie leidyklą „Cin Cin“, skirtą į vieną kūrinį suvesti bendramičius. Pats Fort Romeau praėjusius metus baigė ne tik „Cin Cin“ leidiniu su kolega Bézier, bet ir berlyniečiams „Cocktail d’Amore” skirtu savo ir Massimiliano Pagliara projektu „The Violet Hour”. O 2017-ieji prasidėjo kelyje, kita stotelė – #SilenceNight.

Kada? Vasario 3 d.

Kur? “Opium” klubas

facebook.com/silencefamilyltd

 

Tarp Dviejų Aušrų: Patrice Scott

Metai iš metų pogrindžiuose gimstantys talentai savo žavesiu sugeba charakterizuoti miestus. Tyliai besikuriantys judėjimai atsiskleidžia vakarėliuose ir apleistos gamyklos prisikelia antram gyvenimui.

Galėjome rinktis iš daug pavyzdžių, bet pristatome Jums gūdžiausią, ir mūsų bei Kauno sielai artimiausią – Detroitą. Galingas, tačiau pakirstas negandų, mašinų miestas, skleidžiantis savo muzikos ir meno sroves po pasaulį, vilioja keista laisve. Iš čia kilęs ir mūsų pagrindinis vakaro herojus, dešitmetį švenčiančios Sistrum Recordings’ bosas – Patrice Scott.
Patrice – vienas iš stambiausių Detroito vardų susijusių su house ir techno muzika. Pradėjęs savo karjerą trylikos, įsigijo pirmuosius patefonus ir atsidavė vietinių legendų Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson įtakai. Tai suformavo išskirtinį jo skambesį, kuris yra transliuojamas į pasaulį Sistrum Recordings pagalba. Lyg Čikaga kirstųsi su Detroitu. Taip pat pirma kartą mūsų vakarėlyje svečiuosis Split Pulse bei rezidentai Less Feeling, KASHAR ir Edgaras Balsys.

Kada? Vasario 3 d.

Kur? Klubas “Lizdas” (KNS)

facebook.com/TarpDviejuAusru

DBC X Y O

DBC – laida ir muzikinis judėjimas – gimė prieš gerus dešimt metų. Tūkstantmečio pabaigos multikultūriškumas, žanrų nepaisymas ir stiprus afrocentrizmo pojūtis vedė grupuotę dar nepramintais Lietuvoje takais, tad DBC prisidėjo prie daugelio aktualios muzikos festivalių ir Lietuvius supažindino su dešimtimis atlikėjų. Gimtadienis šias tradicijas tik tęs. Veiksmas vyks trijose erdvėse. Pirmojoje bus eksponuojami per dešimtmetį susikaupę renginių plakatai, skrajutės ir kitos grožybės. Antroji salė bus dedikuota specialiems pasirodymams – čia pirmąkart Vilniuje Fingalick pristatys būsimą albumą, o Bedim kartu su 90-ųjų mantrų deive Sati susuks šviesaus ambiento ir graimo setą. Trečioji salė pasitiks su šokių muzikos paribiais. Beje, galite ir pasiankstinti, nes pirmojoje salėje lauksime nuo 8-os valandos vakaro.

Kada? Vasario 3 d.

Kur? Kultūros baras “Kablys”

facebook.com/DespotinBeatClub

 

SADO OPERA live

Renata iš Berlyno dar labiau pasiunta, kai pas ją groja SADO OPERA. Ką čia pasiunta – kai šis elektrokazokų varjete ansamblis sutiko Naujuosius pas mus, klubas virto dramos teatru. Demonstratyviai paslaptingi šie artistai yra tik internete, na, jei galima tokius kūrinių pavadinimus, kaip “Russian Anal Game”, klasifikuoti “paslaptinga”. Gyvuose koncertuose plyšta ir grupės narių, ir lankytojų kojinės. Kai kas ir sprogsta.

Kada? Vasario 4 d.

Kur? “Opium” klubas

facebook.com/sado.opera.family

Black Wave: Korridor LIVE

Švedų inteligentas Korridor tiki, jog viskas yra susiję ir nebūtinai išreiškiama žodžiais. Užuot šių ieškojęs, jis jungia skirtingiausius dažnius ir dairosi negirdėtų dermių bei garso artefaktų. Ir suranda.
Jo muziką leidžia gilesnį žanro skambesį puoselėjančios „Northern Electronics“, „Hypnus Records“, „Nordanvind“ ir „Noctambular“. Korridor groja tik gyvai – kitaip neįdomu ir nėra iššūkių. Kiekviena kelionė su juo vis kitokia – ir dažniausiai ilgesnė, nei tikėtasi.
Šalia stoja JON, ADEPH ir KAMEU. Vaizdas nuo VJ SISORKAN, instaliacijos nuo Ievos Stasevičiūtės.

Kada? Vasario 4 d.

Kur? Kultūros baras “Kablys”

facebook.com/blackwave.lt

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis