Prisijunk

#įvairūs

Midsummer Vilnius draugai atvyko pasitikti artėjantį festivalį ir sužinoti ypatingas naujienas

Vasariškas antradienio rytas pačiame Vilniaus centre prasidėjo su muzika ir gera nuotaika. Jaukiame Valdovų rūmų renesansiniame sode rinkosi svečiai nekantriai laukiantys artėjančio didžiausio vasaros scenos menų festivalioVilniaus mieste „Midsummer Vilnius“. Kultūrinio atokvėpio vakarais mieste pasimėgauti kviečiantis festivalis, liepos 15-26 d.Valdovų rūmų kieme jau ketvirtą kartą kurs ypatingą atmosferą.

Gedimino kalno papėdėje visus kultūrai neabejingus svečius pasitiko šventės nuojauta, primenanti, kaip gera gaivius vasaros vakarus leisti neįprastose miesto erdvėse, kur gali atrasti prasmingus renginius po atviru dangumi.

Valdovų rūmų pašonėje atkurto renesansinio sodo apsuptyje renginio vedėja Gabrielė Martirosianaitė ir festivalio vadovas Valdas Petreikis pristatė šių metų festivalio naujienas ir programą, kuri, kaip ir kasmet, bus kupina stebinančių pasirodymų, kviesiančių patirti atradimo malonumą. 

Ketvirtasis festivalis atsineša dar daugiau naujovių

Praeitais metais pirmą kartą organizatoriai pristatė oficialų festivalio „Midsummer Vilnius“ leidinį. Tęsdami nauja tradicija tapusį leidinio pasirodymą, renginio metu organizatoriai pasidalino naujausiu, dar visai šviežutėliu jo numeriu. 

 

V. Petreikis pabrėžė, kad festivalis kaskart auga tiek savo lankytojų, tiek atlikėjų gausa, bet šie metai ypatingi tuo, kad „Midsummer Vilnius“ išsiplės už Valdovų rūmų kiemo. „Prieš kai kuriuos renginius visi norintieji galės pamatyti savo mylimus atlikėjus šalia Valdovų rūmų įsikursiančiame Info centre, kur 15min.lt žurnalistai kalbins festivalio atlikėjus bei transliuos jų interviu specialaus 15min.lt podkasto metu“, – šių metų naujienas pristatė festivalio vadovas.

„Midsummer Vilnius“ organizatoriai ypatingą dėmesį skiria ir svečiams iš kitų Lietuvos miestų, todėl kiekvienam norinčiam atvykti į „Midsummer Vilnius“ ir turinčiam festivalio bilietą kelionei traukiniu bus taikoma 30 proc. nuolaida. „Mes labai kviečiame žmones iš visos Lietuvos ir stengiamės, kad kiekvienas atvykstantis jaustųsi laukiamas, todėl norime suteikti  galimybę kuo patogiau pasiekti mūsų renginius“, – pabrėžė V. Petreikis.

Renginiai, po kurių žiūrovai išsineša unikalią patirtį

„Dešimt dienų po vakarėjančiu vasaros dangumi vyks profesionalių Lietuvos ir užsienio atlikėjų koncertai, teatro ir šokio pasirodymai. Daugelis jų yra ruošiami specialiai festivaliui, atlikėjai eksperimentuoja ir neria į neįprastas muzikos atlikimo paieškas, kad kiekvienas žiūrovas išsineštų unikalią patirtį. Žinoma, „Midsummer Vilnius“ neįsivaizduojamas be dramos spektaklio po atviru dangumi, kuris kaskart pakviečia naujai patirti teatro malonumą, čia jam suteikiamas kitoks, naujas įspūdis ir forma netradicinėje erdvėje”, – pasakojo Gabrielė.

Pasak festivalio vadovo V. Petreikio, „Midsummer Vilnius“ renginiai yra unikalūs tuo, kad lankytojai Valdovų rūmų kieme kai kuriuos pasirodymus gali pamatyti vienintelį arba pirmą kartą. „Patys atlikėjai daug ruošiasi, pritaikydami savo programą būtent „Midsummer Vilnius“. Scenos menų festivalis savyje talpina ne tik muziką, bet platų spektrą įvairių žanrų, tiek teatrą, šokį, klasiką ar netradicinį performansą. Atrinkdami programą, kaskart, nepaisant žanro, stengiamės savo svečiams pasiūlyti itin kokybiškus, išskirtinių ir labai įdomių atlikėjų pasirodymus“, apie festivalio renginius pasakojo Valdas Petreikis.

Pačioje miesto širdyje pasirodymus surengs tikri savo žanro profesionalai. Festivalį atidarys atlikėjo Manto Jankavičiaus muzikinis projektas „Mantas: Rhapsody Recomposed“, kur legendinės grupės „Queen“ muzika suskambės akompanuojama vargonų. 

Šiais metais Valdovų rūmų erdvę stebins ir alternatyvios muzikos atlikėjų pasirodymai, tarp jųgrupės „Solo Ansamblis“ koncertas, papildytas įspūdingais scenografiniais sprendimais. Specialų koncertą  kartu su pučiamųjų ansambliu ruošia grupė „Garbanotas“. Intriguojančią programą pavadinimu „Elektromechaninis koncertas“  rengia Andrius Mamontovas – muzikantas koncerto metu naudos įvairius elektroakustinius instrumentus ir scenoje vienas įkūnys žmogų orkestrą. Romantišką muzikinį susitikimą su klausytojais surengs atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. 

Renginyje „Opera po žvaigždėmis“ pasirodys šių metų geriausia pasaulio operos solistė Asmik Grigorian, kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno. Taip pat itin laukiamas pasaulinio garso orkestro „Kremerata Baltica“ koncertas su legendiniu smuikininku maestro Gidonu Kremeriu priešakyje. 

Teatro gerbėjai galės išvysti šviesaus atminimo lietuvių teatro genijaus Eimunto Nekrošiaus spektaklį „Bado Meistras“, o gatvės šokio spektaklio ir novatoriško performanso žanrą atstovaus unikalus ir didelio pasisekimo visame pasaulyje sulaukęs projektas „Flying Bach“. 

Festivalį vainikuos įspūdingas uždarymo koncertas, kurio metu žiūrovai išvys itin gausų būrį atlikėjų. Koncerte 50-ies narių choras „Bel Canto“ ir Lietuvos kamerinis orkestras su papildoma sudėtimi atliks vieno garsiausių pasaulyje šiuolaikinių kompozitorių Eric Whitacre kosminę kompoziciją „Deep Field“ ir kitus kūrinius.

Vartydami dar spaustuve kvepiantį „Midsummer Vilnius“ leidinį bei dalindamiesi praeitų festivalio renginių prisiminimais renginio svečiai leidosi nunešami į liepos 15-26 d. vyksiančios šventės nuojautas ir būsimų renginių aptarimą. O jaukią vėlyvų pusryčių atmosferą palydėjo švelniai skraidinanti ir tikrą vasaros lengvumą paskleidusi „Garbanotas“ muzikantų atliekama muzika. 

Bilietus į liepos 15-26 d. vykstančio „Midsummer Vilnius“ festivalio renginius galima įsigyti „Bilietai.lt“ bilietų pardavimo kasose arba internetu www.bilietai.lt. Daugiau informacijos apie festivalį „Midsummer Vilnius“ „Facebook“ paskyroje ir internetiniame puslapyje www.midsummervilnius.com.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis