Prisijunk

#tech

Prabangių rankinių nuomos paslauga: mažiau vartojimo, daugiau mados

Nuoma nėra naujiena madoje. Jau senai galime išsinuomoti šventinius frakus, vestuvines sukneles ar personažų kostiumus. Rinkoje atsiranda ne tik klasikinių, bet ir modernesnių puošnių drabužių nuomos vietų, tad daugėja ir žmonių, kurie naudojasi šia paslauga. Visai neseniai Lietuvos mados verslo rinką papildė naujas mados startuolis – prabangių rankinių nuomos platforma.

„Ateityje vis daugiau mados rinkos žaidėjų perims ir savo veiklai pritaikys dalinimosi ekonomikos modelį, jei norės išgyventi. Esu tikra, kad nuomos modelį žmonės įsileis į daugelį savo kasdienybės sričių, ir tai nebebus tik būstas ar transportas. Rankinės yra viena jų, todėl noriu moterims, o gal ir vyrams, pasiūlyti praplėsti savo aksesuarų spintą neįpareigojančiai, patogiai ir stilingai“, – sako rankinių nuomos platformos „Bragbag“ įkūrėja Kristina Ermina Žadeikaitė.

„Bragbag“ sumanytoja tvirtai tiki, kad nuoma išlaisvina nuo daug dalykų. O šiuolaikinis žmogus labai vertina savo laisvę. Visų pirma, toks vartojimo modelis yra išsilaisvinimas nuo daiktų. „Esame stipriai pervartojusi visuomenė, kuriai ilgą laiką norėjosi viską turėti ir viską sužinoti. Todėl dabar jaučiame nuovargį nuo informacijos pertekliaus, aplinkos triukšmo ir daiktų kiekio. Madingas darosi minimalistinis gyvenimo būdas – mažiau pirkti, daugiau patirti“, – apie aktyvaus vartojimo pasekmes kalba Kristina Ermina Žadeikaitė.

Rankinių nuomos verslo įkūrėja palaiko idėją pirkti tik būtiniausius, klasikinius, vertės neprarandančius drabužius ir aksesuarus. Nors iš sukauptos darbo patirties mados sferoje supranta, kad kiekviena moteris nori būti graži, išskirtinė ir pasipuošusi. Ir ne tik per didžiausias šventes. Kaip tai suderinti? Panašu, kad tikrai – nuoma yra tas atsakymas. „Bragbag“ suteikia galimybę susikurti daugybę įvaizdžių ir niekada neatrodyti nuobodžiai.

Nuoma nereikalauja įsipareigoti daiktui ilgam. Vadinasi, galima drąsiau rinktis, eksperimentuoti, ieškoti naujų savo spalvų. Nuomojama rankinė nebūtinai turi derėti prie visų spintoje kabančių paltų ir batų. O tai išlaisvina nuo kompromisų – esi laisvas atrodyti būtent taip, kaip nori, o ne taip, kaip gali.

„Nebūtina įsigyti, kad turėtum!“ – drąsiai sako Kristina Ermina ir kviečia mažiau pirkti ir drąsiau atrodyti.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis