Prisijunk

#chillpatarimai

#ChillPatarimai: Kaip išsirinkti triukinį paspirtuką

Važiavimas paspirtuku – ne tik smagi pramoga, kuri patinka vaikams. Varle.lt specialistai pastebi, kad auga susidomėjimas ne tik elektriniais, bet ir triukiniais paspirtukais. Kaip išsirinkti tokio tipo paspirtuką? Varle.lt specialistai parengė patarimų gidą, kuriame apžvelgė pagrindinius aspektus renkantis triukams skirtą paspirtuką.

Kada verta pagalvoti apie triukinį paspirtuką?

Renkantis triukinį paspirtuką vertėtų atkreipti dėmesį į kelis aspektus. Visų pirma, reikėtų  žinoti, kad triukams skirti paspirtukai taip pat tinka ir „normaliam“ važiavimui. Paprasti modeliai yra patogesni ir pigesni, todėl svarstant apie triukinį paspirtuką vertėtų pagalvoti apie tikrąjį jo poreikį. Jeigu dar apskritai nevažinėjote paspirtuku, saugumo sumetimais, rekomenduojama pirmiausia išbandyti paprastus paspirtukų modelius, nes atlikti triukus paspirtukais nėra labai paprasta, tai reikalauja nemažai įgūdžių. Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad egzistuoja keli triukinių paspirtukų tipai.

Triukinis paspirtukas pradedantiems

Koks turėtų būti triukinis paspirtukas pradedantiems? Visų pirma, vertėtų paminėti, kad net ir paprastiems triukams nereikėtų naudoti paprastų paspirtukų modelių, nes jie yra paprasčiausiai nepritaikyti apkrovoms, kurios susidaro šuolių ir triukų metu. Net ir paprastiems triukams rekomenduojama rinktis kad ir pigesnį triukinį paspirtuką, kuris bus patvaresnis nei tradicinis sprendimas.

Triukinis paspirtukas su dideliais ratais

Be abejonių, vienas svarbiausių kiekvieno paspirtuko aspektų yra ratų dydis. Triukams skirtuose modeliuose dažniausiai būna apie 100 mm skersmens ratai, tačiau taip pat pasitaiko variantų su 110 ir 120 mm reikšmėmis. Varle.lt paspirtukų specialistų teigimu, verta apie tai prisiminti, nes didesni ratai turi įtakos ne tik važiavimo greičiui ir patogumui, bet taip pat kai kurių triukų atlikimo galimybėms.

Triukinis paspirtukas su kaisčiais

Svarbus triukinių paspirtukų priedas yra taip vadinamieji kaisčiai. Šie pagaminti iš plieno arba aliuminio ašių apdangalai reikalingi tam tikrų triukų atlikimui. Kaip taisyklė, dažniausiai jie perkami atskirai, todėl prieš renkantis konkretų variantą, vertėtų patikrinti ar konkretus produktas gali būti suderinamas su paspirtuku, ar turi atitinkamo ilgio ašį.

Kaip išsirinkti triukinį paspirtuką?

Tinkamai pasirinktas triukinis paspirtukas reikšmingai palengvina triukų atlikimą, todėl renkantis konkretų modelį, Varle.lt specialistai rekomenduoja atsižvelgti bent į keletą pagrindinių aspektų.

Korpusas

Kokybiškas triukinis paspirtukas turėtų būti pagamintas iš kokybiškų ir tvirtų medžiagų. Rekomenduojama, kad jo korpusą sudarytų vienos dalies elementų.

Ūgis

Yra labai svarbu pasirinkti tinkamų matmenų paspirtuką. Važiavimas netinkamu jūsų ūgiui paspirtuku gali būti nepatogus ir lemti nugaros skausmus. Žemiau pateiktoje lentelėje rasite rekomenduojamus matmenis, kurie padės išsirinkti tinkamą paspirtuką.

Koks turėtų būti triukinio paspirtuko svoris?

Svoris yra kitas svarbus aspektas renkantis triukinį paspirtuką. Jis turi įtakos tiek konkretaus modelio patvarumui, tiek sportinėms galimybėms. Manoma, kad kasdienėms treniruotėms bei žmonėms, kurie yra vidutiniškai pasirengę triukams, geriausias sprendimas yra sunkesni paspirtukai, kurie sveria apie 4kg. Pradedantiems siūloma rinktis lengvesnius produktus, nes jais yra paprasčiau manevruoti.

Triukinių paspirtukų kompresijos sistema

Kitas dalykas, į kurį rekomenduojama atkreipti dėmesį yra kompresijos sistema. Svarbu, kad paspirtuke nebūtų naudojamas pasenęs sprendimas, kokia yra srieginė kompresijos sistema.

Triukinių paspirtukų vairas

Varle.lt specialistai pažymi, kad triukinių paspirtukų vairo aukštis paprastai nesireguliuoja, todėl renkantis konkretų modelį svarbu atsižvelgti į naudotojo ūgį. Paprastai rekomenduojama rinktis tokį vairo aukštį, kuris būtų naudotojo juosmens lygyje, o vairo plotį – proporcingą pečių pločiui.

Kalbant apie triukinių paspirtukų vairus, vertėtų išskirti du jų tipus:

T-formos: paprasti, saugūs ir lengvi dėl papildomų elementų trūkumo.

Y-formos vairai yra patvaresni ir užtikrina, kad apkrova konstrukcijai pasiskirsto tolygesniu būdu lyginant su T-formos sprendimais.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis