Prisijunk

#renginiai

Konferencija ‘Sveika ir laiminga mam’a – naudingų žinučių koncentratas

Sekmadienį vykusioje konferencijoje Sveika ir Laiminga mama, dalyvavo apie 1000 dalyvių tarp kurių buvo, net keli vyrai. Žavu! Individualus  augimas iš tiesų augina visą šeimą, kuria erdvę laimingui tarpusavo santykiui, kuriame auginame ir savo vaikus. Ar galime įsileisti naujų minčių, kurios iš pagrindų kvestionuoja nusistovejusius stereotipus apie laimę, darnius santykius? Jūsų dėmesiui, trumpas koncentratas laimės link:

Become your potential, not your past. Kamyar M Hedayat

Ne tik mama. Kaip evoliuciuonuoti mylimųjų santykiuose? Rimvydas Židžiūnas

Vaikai per pirmus tris gyvenimo metus išmoksta tiek kiek mes per trisdešimt metų. Pačios stipriausios teigiamos emocijos virsta svajonėmis, pasitikėjimu savimi ir pasauliu, o traumos – virsta stabdžiais. Todėl vienintelė vaiko pedagogika yra meilė. Tik meilės erdvėje vaiko esybė neužsidaro. Meilė tai erdvė, meilė yra būsena ir žmoguje ir aplink jį – tokią erdvę ir turime kurti šeimoje. Maži pokyčiai mūsų santykiuose, daro didžiulę įtaką pasauliui, kuriame mes patys gyvename.

Meilė tarp partnerių yra egoistiška, jei nori tik gauti. Tikra meilė – tai distancijos nebuvimas. Kai nebelieka ego žaidimų. Kai nuo savo partnerio nuklijuojame projekcijas, lūkesčius ir etiketes. Priemame kitą ir leidžiame jam buti tokiam, koks jis iš tiesų yra savo laisvėje. Tačiau prieš tai visų pirma atsigręžiame į save, pripažįstame savo individualumą. Distancijos nebuvimas reiškiasi begaliniu partnerio palaikymu, laisve realizuoti savo potencialą, sielos pašaukimą šiame gyvenime. Juk santykiai ne kalėjimas, tai pauksčio čiulbėjimas ant ištiesto delno.

 

Buvimas mama spalvinga gyvenimo kelionė. Viktorija Buder-Macijauskienė

Vaikams reikia kokybiško laiko kartu. Atviraus ir nuoširdaus bendravimo. Sveikas egoizmas reikalingas, nes tik prisipildęs laimės ir meilės galėsi dalintis ja su kitais.

Svarbu paleisti pyktį, negatyvias emocijas ir atleisti. Dieną užbaigti pozityviomis mintimis. Pasakykite vaikams, kad juos mylite prieš jiems einant miegoti, nesvarbu net jei tą dieną drausminote juos.  Šies ritualas leidžia vaikams pajausti besalygišką meilę.

Viktorija priminė Ho’oponipo praktiką – tai Havajų šamanų mantra, kuri keičia mūsų emocinę būseną. Kartojant ją kūnas išskiria endorfinus, malšina skausmą, padeda atsipalaiduoti, jaustis labiau mylinčiu. Mantra skamba taip:

Aš tave myliu,
Aš atsiprašau,
Prašau man atleisti,
Ačiū tau.

Keli Igno Bakėjaus patarimai harmoningiems santykiems :

– Bebūk per rimtas.

– Nustok mokyti, kai tavęs nepraš0

– Daugiau judėk. Fizinis aktyvumas yra budrumas. Aktyviai judant išsiskiria laimės hormonai

– Nereikalauk, kad kitas pasikeistų. Pradėk nuo savęs ir gal jis prisijungs į kelionę. Tačiau negali kito versti

 

Septynini žingsniai padėsiantys optimizuoti moters sveikatą pagal Suzanne Lundborg

– Tegul maistas tampa didžiausiu gydytoju – valgykite dėl savo sveikatos

– Atlikite detoksą, apsivalymą – atsikratykite plastiko, chemikalų, radiacijos, sunkiųjų metalų

– Rūpinkitės savo energijos balansu: išsimiegokite, sportuokite, mylėkite ir maitinkitės maistu, kuris suteikia energijos

– Išsigydykite emocines žaizdas – iš tiesų mylėkite save

– Rūpinkitės savo burnos higiena

– Stiprinkite imunitetą

– Reguliariai atlikite sveikatos tyrimus, tamografijas – sekite savo kūno sveikatą

 

Žaismingumas. Įrankis į gilesnį ryšį su vaiku. Zarey:

Ar reikia paaukoti tikrą žaismingumą ir tikrą gyvenimo džiaugsmą vardan didelių siekių? Didžiausia bausmė vaikui tai neleisti mokytis, tyrinėti pasaulio. Žingeidumas ir smalsumas, noras pažinti yra naturali vaiko būsena.

Leiskime sau gyventi. Matyti paprasčiausią grožį, žmogiškumą, nuoširdų džiaugsmą. Kas nutiktų jei sau leistum visa tai?

Kas užaugina vaikus genijus? Foreli Blinstrubaitė-Kramarik

Vaikai yra dovana, siurprizas. Nežinai, ką gamta pavdovanos. Koks jis bus. Kuo išaugs. Todėl nors ir  tėvų troškimas yra turėti tobulus vaikus, didžiausia tėvų pareiga yra netrukdyti vaikui augti, nesikišti į jo esybės augimą, gerbti jo dvasią.

Nuoširdus, nevaržantis ir tikras laikas su vaiku atveria galimybę stebėti, ką jis mėgsta, kur natūraliai jo žingeidumas krypsta, kokie talentai atsiskleidžia ir leisti  kurti erdvę, kurioje jis augtų.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis