Prisijunk

#chillkūryba

Įkvėpti garsaus italų menininko lietuviai sukūrė įspūdingas vakarėlio instaliacijas

„Į įmonių vakarėlius grįžta kultūra, menas ir klasikinė muzika. Žmonės to yra labai išsiilgę“, – pasakoja originalių kūrybinių sprendimų nuolat ieškanti renginių organizatorė Jolanta Olekienė. Šiemet vykusiame geriausio renginio dekoro konkurse jos atstovaujama komanda „Lietuvis“ įkvėpimo sėmėsi iš žymaus italų grafikos dizainerio, menininko Federico Picci instaliacijų. Organizatorės teigimu, sėkminga šventė yra ta, kurioje estetiškoje ir patogioje atmosferoje kuriamos reikiamos emocijos. Tinkamai apgalvotas įmonės renginys – galimybė pasiekti daug skirtingų tikslų.

Sprendimą padiktavo erdvė

„Lietuvio“ bendrasavininkė teigia, kad kūrybinius sprendimus vakarėliams dažnai padiktuoja šiuolaikiniai menininkai. Kuriant konkursinį dekorą restorano „Sala“ aptarnaujamam amfiteatrui idėjų renginių organizatorė sėmėsi iš meno pasaulio žvaigždės – pasaulyje pripažinto grafikos dizainerio Federico Picci. Šis italas garsėja kaip dizaineris, kuriantis įspūdingas grafines instaliacijas kompiuteriniu būdu. Viename iš vėlyvųjų savo darbų „Užpildančios erdvės“ (orig. Filling Spaces) jis įkūnijo muziką, sklindančią iš fortepijono.

„Kadangi turėjome ypatingą puslankio formos erdvę – amfiteatrą, kurio centre yra įrengta scena pasirodymams, ji ir padiktavo renginio stilistiką. Vakarėlio atmosferą nusprendėme kurti pasitelkdami muzikos temą“, – priduria renginių organizatorė.

Vakarėlio pojūtis – nuo pirmųjų akimirkų

Pasak J. Olekienės, dideliame renginyje labai svarbu stilizuoti visą erdvę. Renginio nuotaika yra visuma – ji turi būti juntama iš karto, vos tik įėjus į erdvę, o ne atkreipus dėmesį į atskiras detales – stalą ar puokštes. Tai yra viena iš svarbiausių renginio sėkmės sąlygų.

Dar viena neatsiejama šventės dekoro dalis – tinkamas patalpų apšvietimas. „Šiam renginiui specialiai parinktas instaliacijas – tris įspūdingas arfas bei nestandartinio dydžio Piro.lt balionus –  apšvietė visose amfiteatro erdvėse plačiai išdėlioti įvairiaspalviai šviesos šaltiniai, kuriuos parūpino AB „Light“, – pridūrė J. Olekienė.

Renginio valgiaraštis atliepia bendrą stilistiką

Žinoma, šventinis stalas irgi buvo parinktas neįprastai, netradiciškai. Jo funkciją atliko kabančios minimalistinio stiliaus juodo metalo lentynos iš „Iddo“, erdvei suteikusios papildomos urbanistinės auros.

„Kadangi šiame renginyje nebuvo sėdimų vietų, rinkome neutralius, vieno kąsnio užkandžius, kuriuos mums paruošė restoranas SALA. Jie taip pat atsižvelgė ir į patiekimo koncepciją, t. y. minimalizmą – visi paruošti užkandžiai buvo balti“, – pasakoja renginių organizatorė.

Tiesa, toks maisto patiekimo pasirinkimas didesnio renginio metu reikalautų papildomos komandos – padavėjų, kurie prižiūrėtų ir nuolat pildytų užkandžius, todėl organizatorė atkreipia dėmesį, kad reikia dirbti su itin patyrusia padavėjų komanda ir bendradarbiauti su virtuve. Šiuolaikinės valgiaraščių tendencijos rodo, kad minimalistiniai užkandžiai viso renginio metu teikiami vis skirtingi, taip ragautojas turėtų galimybę gauti „degustacinį meniu“. Maistas tampa savotišku šou ir naujo skonio laukimas tampa renginio detale.

„Siekiant išlaikyti neapkrautą, švarią ir minimalistinę užkandžių zoną tarsi ekspoziciją, reikia vienu metu patiekti tik labai nedaug užkandžių. Dėmesingas padavėjų aptarnavimas taip pat prisideda prie aukštos kokybės renginio vizualo“, – reziumuoja J. Olekienė.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis