Prisijunk

#įvairūs

Elegantiškiausias pasaulio piknikas Le Dîner en Blanc Lietuvoje švęs penkerių metų jubiliejų

Artėjant penktajai, jubiliejinei  „Vakarienei baltai” (pranc. „Le Dîner en Blanc“), jos organizatoriai ir ištikimiausi draugai susirinko restorane „Radisson Blue Royal Astoria“ paskelbti renginio datą – šiais metais įspūdingas baltasis piknikas įvyks rugpjūčio 31 dieną.  Renginio metu buvo išbandytas specialiai restorano „Radisson Blue Royal Astoria“ šefo  Gedimino Andriuškevičiaus renginiui sukurtas meniu, skanauti „Dione” ledai.

„Le Dîner en Blanc“ – vienas svarbiausių Paryžiaus vasaros renginių jau tapo ir neatskiriama vasaros Vilniuje dalimi. Elegantiška, kvapą gniaužianti, baltai apsirengusių žmonių minia ir vėl papuoš mūsų miesto gatves, paversdama jį dar ypatingesne ir net šiek tiek magiška vieta, traukiančia visų praeivių dėmesį.

       

Šventės organizatorė Lietuvoje Dovilė Butkienė džiaugiasi tradicija tapusiu renginiu: “Penkti metai Lietuvoje, trisdešimti – Paryžiuje. Šie skaičiai puikiai iliustruoja, jog renginys yra tapęs tradiciniu ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Džiaugiamės prisidėdami prie Vilniaus kultūrinio gyvenimo ir tuo, kad turime daug nuoširdžių žmonių, kurie palaiko, tiki ir kiekvienais metais padeda įgyvendinant šią nuostabią idėją.”

„Vakarienė baltai” neįsivaizduojama be elegantiškai serviruoto, kokybiško maisto. Šventės dalyviai galės atsinešti savo ruoštus patiekalus arba užsisakyti pikniko pasiūlymą iš jau penkerius metus šiai šventei maistą tiekiančio restorano „Radisson Blue Royal Astoria“. Restorano šefas Gediminas Andriuškevičius, kuriantis meniu „Vakarienei baltai”, pasakojo, kad ruošiant maistą šiai šventei atsižvelgia į tai, kad patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir gražiai atrodytų bei būtų patogūs valgyti ir supakuoti. Šiais metais renginio dalyviai galės rinktis iš trijų maisto paketų: Azijos virtuvės pasiūlymo, amerikietiško ir desertų.

Lietuviai dažniausiai žavisi įvairiomis prancūziškomis kultūrinėmis tradicijomis, tad nieko nuostabaus, kad ir toks elegantiškas vakaras kaip Le Dîner en Blanc rado savo vietą vilniečių ir miesto svečių širdyse. Prancūzų instituto direktoriaus Jean-Marie Sani  nuomone Vilnius, turintis puikių vietų, kuriose galima surengti baltąjį pikniką, yra puikus miestas tokiam renginiui kaip Le Dîner en Blanc. „Lietuviams būdingas stiprus bendruomeniškumo jausmas. Jie mėgsta susitikti, dalintis idėjomis, pasilinksminti ir pavalgyti kartu. Dėl šių priežasčių šis prancūziškas renginys pritapo ir Lietuvoje.” – teigė Prancūzų instituto direktorius.

Balta dalyvių apranga yra esminis šventės akcentas. Stilistė Giedrė Voroneckė dalyviams renkantis aprangą pataria: „Nepamirškite, kad „Vakarienė baltai” yra ne tik baltos spalvos, bet ir elegancijos šventė, kurios metu rekomenduočiau sportinio stiliaus detales palikti kitoms progoms. Leiskite sau iš tiesų švęsti ir į pagalbą pasitelkite įdomesnius aksesuarus, papuošalus bei galvos apdangalus.” Renginio metu buvo aptarti baltos aprangos variantai, kuriuos galima rasti prekybos centre „Europa.”

Dovilė Butkienė atskleidė, kad Le Dîner en Blanc pamažu tampa ir didesnių asmeninių ar kolektyvo švenčių dalimi: „Dalyviai dažnai švenčia gimtadienius, mergvakarius ar tiesiog susirenka drauge neoficialioje aplinkoje pabendrauti su darbo kolektyvu. Sporto klubo “JC Sport” vadovas Jean Claudas turi gražią tradiciją drauge su savo draugais ir klubo nariais švęsti vasarą „Vakarienėje baltai”. „Kasmet į „Vakarienę baltai” einu su trisdešimties – keturiasdešimties žmonių kompanija, kurią sudaro klubo klientai bei draugai. Kai kurie iš jų specialiai į renginį atvyksta iš užsienio: iš Dubajaus, Čikagos bei Paryžiaus”, – pasakoja sporto klubo „JC Sport” vadovas.

Le Dîner en Blanc rekomendacijos ir taisyklės

Turėkite omenyje, kad registracija į šį unikalų renginį vyksta trimis etapais. Pirmajame etape į renginį gali registruotis žmonės, kurie jau dalyvavo Le Dîner en Blanc renginiuose ankstesniais metais.

Antrojo etapo metu galės registruotis tie, kuriuos rekomenduos dalyviai iš pirmojo etapo.  Trečiasis etapas skirtas visiems naujiems dalyviams. Jie galės užsirašyti į laukiančiųjų sąrašą, į kurį galima patekti pasinaudojus nuoroda: vilnius.dinerenblanc.com/register.

Le Dîner en Blanc sosocialiniuose tinkluose:

Facebook: DinerEnBlanc.Vilnius

Instagram: dinerenblancvno

#dinerenblanc #DEBvilnius2018

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis