Prisijunk

#renginiai

Mados Infekcijos atgarsiais ir latekso detalių jūra

Šį savaitgalį praėjęs garsiausias Lietuvos mados renginys Mados Infekcija ir vėl traukė žavius ir jaunus lietuvius susipažinti su naujausiomis mados tendencijomis ir pailsinti akis žiūrint į naujųjų dizainerių kūrybą. Renginys sutelkė minias svečių, buvo išlieta daug šventinio šampano, o Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) erdvės tapo gyvos žmonių šurmuliu.

© Tautvydas Stukas photography

Šiais metais renginio dieną oras priminė tikrą pavasarį. Saulės šviesa, laimingi žmonės rinkosi Vilniaus senamiestyje apsižiūrėti, ką per dar vienerius metus sukūrė Lietuvos ir užsienio dizaineriai. Tai  jubiliejinis, dvidešimtasis Mados Infekcijos renginys, kuris savo šou buvo šventiškas ir didelis – per dvi dienas Mados Infekcijoje buvo pristatyta apie 20 kolekcijų. Kai kurios buvo labai panašios – dominavo tos pačios pastelinės spalvos, laisvi drabužių kirpimai, latekso motyvai ir detalės. O ryškių spalvų trūkumą kompensavo detalės, unikalios bei kiek keistos rūbų išraiškos.

Sandra Straukaitė ” Forget me not “

Akvilė Jančauskaitė & SMOOTH CONFESS

Iveta Vecmane (LV) “Melancholija”

Renginio atmosfera?

Trūko šventiškumo, šventiškos nuotaikos, tačiau ją puikiai pakelė Lenkijos dizainerės Klaudia Markiewicz kolekcija, kuri tiesiog spindėjo gaivumu ir blizgučiais – blizgios, auksinių ovalų formomis puoštos suknelės, lakuotas ryškiai mėlynas lietpaltis, sidabru blizgančios detalės – 80’s vaibas padarė visišką spalvų ir ryškumo šou.

Klaudia Markiewich (PL)

Juoda naujame amplua

Antrą dieną vainikavo žavios ir moteriškos kolekcijos. Dizainerė Diana Paukštytė pristatė savo kūrybą ir iš naujo pažvelgė į juodą spalvą su savo Black Forest kolekcija. Dianos Paukštytės kolekcija gimė iš jausmo bei nuojautos, o pati dizainerė liko ištikima savo stiliui – avangardiškos detalės, kirpimai, juoda ir balta spalva, detalės ir visiškas minimalizmas. Tikras malonumas buvo stebėti tiems, kas ieško kažko juodo, elegantiško ir kitokio.

© Tautvydas Stukas photography

Kvadratai, ornamentai ir mada kuri telpa pintame krepšyje

Ieva Daugirdaitė, pristačiusi rudens/žiemos kolekciją Ready to wear, įkvėpė  šį rudenį rinktis raštuotų, kvadratinių ir ornamentuotų rūbų derinius. Ieva iš naujo pažvelgė į miesto moters ritmą, kolekcijos metu modeliai rankose laikė pintus ir permatomus krepšelius, kurie šį ateinantį sezoną bus itin madingi. Tokie dalykai įkvepia iš naujo pažvelgti į pirkinių maišus – einant nusipirkti ko nors paprasto, galima jaustis gražiau ir stilingiau tiesiog su pintu krepšeliu, it italės po rytinio espresso bėgančios nusipirkti daržovių pietums.

Grubumas – naujas oro gurkšnis

LEONSENBERG kolekcija buvo visiškas išėjimas iš komforto zonos – ritminga muzika, grubiai einantys modeliai – visiška priešingybė mūsų šių dienų modelių pasirodymams. Šis pasirodymas buvo visiškai už formato ribų, užtat idėjiškai unikalus ir kitoks. Jis įsiminė ne tik kitonišku požiūriu į modelį ir jo eiseną, tačiau ir požiūriu į drabužius – jie visi sukurti žmonėms, kurie nebijo būti savimi ir yra drąsūs. Ši kolekcija buvo tarsi gryno oro gurkšnis, kviečiantis iš naujo pamatyti podiumu žingsniuojančius žmones. Jokios įtampos dėl aukštų kulnų ar siauro sijono. Eini taip, kaip jauti.

Dariaus Kučio nuotrauka

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis