Prisijunk

#įvairūs

Studijos dideliais langais link

Agatos Gri nuotrauka

 

Fotografę Agata galima atpažinti iš jos fotografinio braižo. Nuotraukoms nesvarbu, žiema ar pavasaris – visose jos nuotraukose gali rasti šviesos, ramybės, harmoningo spalvų žaismo atmainų. Dalinuosi šiltu pokalbiu su Agata Gri fotografijos  vystytoja ir fotografe, kuri tikrai sužavės jus savo nuoširdumu ir subtiliu skoniu.

Agatos Gri nuotrauka

 

-Papasakok apie save, kas esi ir ką veiki šiuo metu šią šaltą žiemą?

Mano vardas Agata, man 25 metai. Gimiau ir gyvenu Vilniuje. Esu fotografė. Esu baigusi Reklamos Vadybos studijas Vilniaus Kolegijoje. Dirbu visada su skirtingais klientais ir projektais, todėl mano darbas yra visada kitoks, nebūna visiškai vienodų dienų.

Esu žmogus gyvenantis vaizdais, galbūt todėl ir pasirinkau tokią veiklą savo gyvenime. Begalo mėgstu keliauti, nes pamatau naujus vaizdus ir kraštovaizdžius. Savo Instagram’o profilyje – esu fotografė, kavos megėja ir kelionių entuziastė (travel enthusiast). Manau tai geriausiai ir apibūdina mane šiuo metu. Mėgstu ramius susitikimus du draugais prie puodelio kavos, kuriant naujas idėjas fotosesijoms ar ieškant naujo kelionės maršruto.

-Kaip prasidėjo Tavo pažintis su fotografija?

Šiemet kaip tik sueina 10 metų, kai pradėjau domėtis fotografija bei bandyti kažką fotografuoti. Nuo pat vaikystės man patikdavo įvairūs menai, labai mėgdavau piešti, tačiau vieną dieną paėmus fotoaparatą į rankas, jau nebegalėjau įsivaizduoti be jo savo gyvenimo. Tada ir gimė mano svajonė tapti fotografe.

-Ką labiausiai mėgsti fotografuoti? Tai žmonės, gamta..?

Mėgstu fotografuoti viską, kas pritraukia mano akį. Tai gali būti ir senamiesčio gatvelė ir skanūs ledai. Kalbant labiau apie fotografavimą, kaip darbą – labiausiai mėgstu fotografuoti žmones. Portretuose atskleisti kažkokį jų savitumą. Kiekvienas žmogus yra skirtingas ir kiekvienas turi kažką tokio, ko neturi daugiau niekas. Be to fotografuojant man labai patinka bendrauti, kartais pauzės fotosesijos metu gali užsitęsti ir tenka save stabdyti.

 

 

Agatos Gri nuotrauka

Visi esame skirtingi. Todėl vieniems yra lengviau atsiskleisti, kitiems – sunkiau. Viskas priklauso nuo daugelio dalykų, tačiau būna ir taip, kad žmogaus akyse gali daug ką perskaityti. Daug žmonių bijo fotografuotis ar tiesiog jaučiasi susikaustę. Todėl visada stengiuosi, kad žmogus atsipalaiduoti ir pasitikėtų manimi. Tik tokiu atveju galima tikėtis iš ties puikaus rezultato.

-Kokie yra tavo laisvalaikio pomėgiai?

Laisvalaikiu mėgstu keliauti. Aišku, galimybės keliauti labai dažnai neturiu, tačiau užsinorėjus nusipirkti naują daiktą pagalvoju, gal geriau atidėti pinigus naujai kelionei ir naujiems įspūdžiams. Man labai patinka fražė – „Travel is the only thing you buy that makes you richer.“ Visiškai sutinku su šiais žodžiais, kelionės man duoda daug daugiau nei išleidžiu joms pinigų. Taip pat labai mėgstu šokti, lankau šokius nuo vaikystės, tačiau šioje vietoje esu ne tokia pastovi, kaip darbe. Kažkadą mėgau šokti hip-hop‘ą, dabar lankau „Zumbos“ treniruotės, kuriuose Lotynų Amerikos šokiai sujungti kartu su aerobika.

Dar vienas mano pomėgis – tai tapyba. Kai tik  „pagaunu“ įkvėpimą, imu teptukus ir pradedu tapyti.  Šiuo metu esu susidomėjusi nauja technika, kurią labai noriu kuo greičiau išbandyti.

-Kokios meno šakos Tave įkvėpia? 

Sunku pasakyti, kas patinka, nes patinka beveik visos meno šakos. Seniau norėjau išbandyti viską, tačiau dabar atsirado kai kurios baimės. Be to nėra pakankamai laiko, kad išbandytum viską, nes viskas reikalauja daug laiko ir pastangų. Tai, ką tikrai norėčiau dar išbandyti ir išmokti – tai kaligrafija bei grafinis dizainas.

 

Agatos Gri nuotrauka

-Tavo pati įdomiausia fotosesija kurią esi turėjus?

Man įdomiausios fotosesijos tos, kuriose gimsta kažkas gražaus ir netikėto. Kai įkvepimas tave tiesiog užlieja ir negali sustoti, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.

-Kaip įsivaizduoji savo svajonių studiją?

Didelė, bet jauki. Su dideliais langais ir su skirtingomis sienomis. Ten nebūtų visada tvarkinga, nes visad vyktų kūrybiniai procesai. Ten būtų visada šilta ir kvepėtų skania kava.

-Daug keliauji, ar įsivaizduoji save svetur?

Kartais taip, kartais ne. Norėčiau išdrįsti ir pagyventi kitur. Tačiau kolkas mano mintys nepavirto veiksmais. Man gera čia, nes čia yra mano namai, mano draugai.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis