Prisijunk

#chillžmonės

Renginio organizatorės Viktorija ir Rasa: Mylimas darbas – ne tik sekmės istorijos

Roberto Muravskij nuotrauka

Dvi jaunos, verslios,motyvuotos ir neieškančios žodžio kišenėje – taip galėčiau apibūdinti Viktoriją Aprimaitę bei Rasą Jusionytę. Šios merginos įrodė, kokia galinga yra žodžių jėga. Susitiko, pakalbėjo ir padarė. Padarė labai įdomų ir šviežią renginį pavadinimu ,,Ką darai, daryk gerai!“. Renginys pažada atsakymus į klausimus ir įkvėpimą. Tą, kurio mes visi ieškome ir kartais nežinome kur rasti.

Roberto Muravskij nuotrauka

Prisistatykite kas esate ir ką šiuo metu pačios veikiate?

Viktorija: Esu Viktorija Aprimaitė. Kūrybininkė, istorijų pasakotoja, turinio kūrėja. Dirbu su prekiniais ženklais, kuriems kuriu komunikacijos strategijas bei formuoju jų įvaizdį.
Rasa: Esu Rasa Janina Jusionytė, „Ką žmonės dirba” sumanytoja ir redaktorė, bei Žinių Radijo laidos tuo pačiu pavadinimu vedėja. Taip pat prekinių ženklų komunikacijų strategė.

Apie Ką žmonės dirba:

Rasa: Labai sunkus klausimas – vakar ilgai nesutiktam draugui vardinau visas mūsų veiklas: elektroninis žurnalas, podcastas, Žinių Radijo laida, serija plakatų su skambiomis ir šmaikščiomis frazėmis, renginiai apie kūrybišką gyvenimą ir netradicinį darbą, tuoj bus YouTube laida, o dar ir komunikacijų kontorą atidarinėjam. Tačiau jei vienu sakiniu – „Ką žmonės dirba?” yra judėjimas kviečiantis nebijoti atrasti savo mylimą veiklą ir ją paversti full-time darbu

Ką darai daryk gerai ‘ – pirmas jūsų suorganizuotas tokios tematikos renginys. Kaip išsigryninote būtent tokį renginio konceptą?

Viktorija: Visi žinome, kaip svarbu dirbti mylimus darbus! Bet nieko nėra baisiau, kaip kad pradėti rytą su mintimi: – O ne, ir vėl į darbą. Todėl ir pagalvojome, kad kas, jei ne mes paskatinsime pamiršti visus ‘O ne’. Nes iš tiesų tai darbas turi būti malonumas, o jei taip nėra – reik keist dalykus!

Su tokia mintimi ir organizuojame pirmąjį savo renginį, tačiau tikrai ne paskutinį.

Ką jūs pačios manote, kad darote gerai?

Viktorija: Manau, kad gerai darau tai, ką darau. O jeigu darau negerai, tai tiesiog nedarau iš viso. Tokia mano taisyklė. Tuomet gerai sekasi ir produktyviai susidėti dieną, ir gerai keliauti, ir gerai rašyti, ir gerai komunikuoti. Dar labai svarbu viską daryti su meile. Atrasti veiklas, vietas, žmones su kuriais norisi dirbti, net ir patį save. Neišsimėtyti ir skirti laiko sau.

Rasa: Jei turiu idėją – neleidžiu sau prisigalvoti priežasčių, kodėl turėčiau jos nedaryti. Imu ir darau. Dėl ‘Ką Žmonės Dirba?’ net į Lietuvą persikrausčiau. Mano taisyklė paprasta – nesiblaškyk, o susifokusuok. Žmogus, pradėjęs projektą, turi būti jo variklis ir kitų įkvepėjas. Tad jei mano galva bus kažkur kitur, kaip su manimi dirbantys žmonės jausis? Ar bus motyvuoti atiduoti visą savo širdį? Kai imi ir darai, dalykai ir pasidaro. Jei apie tai tik galvoji ir kalbi – ne. O energija ta pati. Šito vis dar mokausi, bet pradėjusi „ką žmonės dirba?” nustojau blaškytis, sakau labai daug ne, radau savo projektą, savo „darbą”, kuris man kasdien suteikia labai daug džiaugsmo – manau, tai ir darau geriausiai!

Kokios buvo jūsų pačių svajonės vaikystėje? Ar tai buvo kažkas nerealaus ar semėtes pavyzdžių iš aplinkos?

Viktorija: Aš svajojau labai paprastai. Pirma norėjau būti kirpėja. Kokios tik spalvos plaukų neturėjau! Visą vaivorykštę. Įdarbinau, aišku, ir savo draugus eksperimentams. Paskui norėjau būti keliautoja. Norėjau, kad tai būtų mano darbas. Galėčiau susikrauti lagiminą ir važinėti po pasaulį, o tuo tarpu man kažkas už tai mokėtų pinigus. Dabar galvoju, kad labai gerai būtų sujungti abi svajones ir tapti keliaujančia kirpėja!

Rasa:  Mano tėveliai – menininkai, Klaipėdos inteligentai, visuomenės veikėjai labai daug nuveikę miesto kultūros labui. Jie niekada nedirbo dėl pinigų, atvirkščiai, viską darė, nes matė savo veiklose prasmę. Aš taip ir augau – tai tėčiui ant kelių Klaipėdos miesto tarybos susirinkime, tai parodos atidaryme. Tai gal ne svajonė, tiesiog nuo mažens mane motyvuoja prasminga veikla ir energijos gaunu iš aplink esančių žmonių. Tiesa, tėtis paveikslus tapė, o mama juos pardavinėjo, todėl jau nuo mažens manyje susijungė du pasauliai – kūrybiškumas ir verslumas.

-Kas jus motyvuoja kiekvieną dieną ir kas priverčia atsikelti iš lovos ir daryti tai ką mėgstat?

Viktorija: Jausmas, kai lauki ryto. Jeigu miegoti nueinu su mintimi ‘Kaip noriu pusryčių, ryto ir rytojaus’, tai, vadinasi, kad viskas yra gerai. Jeigu tos minties neturiu, tai einu išsivalyti dulkes nuo savų veiksmų, jausmų, darbų ir padarau vieną kitą pauzę.

Rasa: Šiuo metu mano didžiausias motivatorė yra Viktorija, nes radau žmogų, su kuriuo labai gera dirbti, tad vis noriu jai padaryti įspūdi savo mintimis ir darbais! Nors daug ko nespėju, tai turbūt nelabai koks tas įspūdis… (juokiasi).

Kaip manote, ko trūksta jaunam žmogui jo nišos ar svajonių karjeros paieškose?

Viktorija: Dažniausiai pritrūksta drąsos. Nes minčių, idėjų, veiklų yra tiek daug, kad ant pirštų nesuskaičiuotume. Na, o jeigu tokia veikla ir neegzistuoja, tai mes ir esame tie, kurie išdrįsę, atradę bendraminčių bičiulių galime imti ir sukurti!

Rasa: Taisyklė tokia: mažiau kalbų, daugiau darbų! Tad jei ko nors nori, imk ir daryk. Nepasisekė? Puiku, kažkas buvo ne taip, kažkas neveikė tavo idėjoje, pasimokyk ir daryk iš naujo. Tik netingėk. Negali sėdėti namie, žiūrėt serialus, išsiųst porą laiškų ir laukt atsakymo. Neatrašo? Skambink, kviesk kavos, susipažink. Tik svarbiausia, nesėdėk namie ir nesiskųsk, kaip niekas tavęs nesupranta. Pradėdama „ką žmonės dirba?” išgirdau tūkstantį „čia tokia idėja ne Lietuvai”,  „tu gal darbą geriau susirask”, arba tiesiog „nepaeis”, bet nekreipiau dėmesio į nei vieną iš jų.

Kokia yra mylimo darbo paslaptis?

Viktorija: Dirbti darbą, kurį mėgsti, tai daryti iš visos širdies ir su mylima komanda.

Rasa: Viktorija jau viską pasakė!

Ką daryti, jei nežinai ką daryti ?

Viktorija: Sustoti, įsiklausyti, o tuomet imti ir daryti!

Rasa: Viską išbandyti. Pradėsi viename taške, nukeliausi į kitą, ten atrasi naujus pomėgius, pamatysi,  kad tau kažkas labai patinka, apie ką niekada nežinojai. Tad tik pradėk, daryk, įdėk širdies ir save atrasi. Sėkmės!

Renginys vyks jau šį ketvirtadienį! Paskubėk, vietų liko nebedaug!

Renginio nuoroda čia. 

Bilietai – čia. 

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis