Prisijunk

#chillosofija

Provanso Kvapai: esi tai, kuo kvėpuoji

Žvelgiant atgal ir sudedant taškus ant i, atrodo eteriniai aliejai patys ją susirado ir atvėrė visiškai naujas patirtis su kūnu, siela ir mintimis.  Mūsų kūnai ir mintys kasdien yra įtakojami visų penkių sensorių, o nosies ir kvapų santykiai yra žymiai subtilesni ir gilesni nei gali pasirodyti iš pradžių. Gamta pasirūpino taip, kad kiekvienas augalas atliktų savo vaidmenį, subalansuotų ar aktyvuotų būsenas. Prieš kelis metus pirmasias Provanso Kvapus įkūrusi Erika Daugėlaitė, pasakoja apie savo kelionę, pažintis su eteriniais aliejais ir minties galią gydant per prisilietimą. 

Papasakok apie eterinių aliejų naudą.

Apie eterinius aliejus galėčiau kalbėti ir kalbėti. Tai yra tokia plati ir neišsenkama tema. Eteriniai aliejai ir jų mišiniai naudojami per sąlyti su oda ir per kvėpavimo takus. Jie gerina emocinę savijautą, naikina virusus, lengvina įvairaus tipo skausmus. Kiekvienam organizmo sutrikimui tiek dvasiniam, tiek fiziniam,  yra naudojami skirtingi eteriniai aliejai ir jų mišiniai. Jeigu kankina nemiga, išbandykite kvapiųjų kanangų, šalavijų, tikrųjų levandų, madarinų eterinius aliejus. Priimkite aromaterapines vonias arba išmasažuokite kaklo sritį. Poveikis bus stulbinantis.

Trūksta saulės ir nėra nuotaikos – į pagalbą pasitelkite saldžiuosius apelsinus, neroli ir bergamočių aliejus. Susirgome – ieškokime raudonėlių, čiobrelių, eukaliptų, saro, iary, kajaputų, niauli, arbatmedžių eterinių aliejų. Norime turėti stangrią, skaisčią ir švytinčią kūno odą – nepamirškime kadagių, bazilikų, pačiulių, sandalmedžių.

Aliejus galime švelniai įmasažuoti į kūno odą, kvėpinti patalpas naudojanat kvapų deginimo indelius arba ultragarsines lempas, atlikti inhaliacijas susirgus, priimti aromaterapines vonias.

Masažų ir eterinių kvapų pasaulis dažnai siejamas su moteriškais ritualais. Ar visgi stereotipai lūžo?

Vyrai tikrai pastaruoju metu nemažai pradėjo skirti dėmesio. Labai dažnai būna ir taip, kad pradžioje ateina jų merginos, draugės ar žmonos, o po to atsiveda ir savo antrąsias puses.

Kaip eterinių aliejų pasaulis įtraukė tave pačią ?

Tiesa pasakius, kai pradėjau šį verslą su grožio ir sveikatingumo paslaugomis nieko bendra neturėjau. Viskas įvyko labai atsitiktinai ir paprastai. Dirbau samdomą darbą. Nemažai likdavo ir laisvo laiko, kurį  norėjosi prasmingai išnaudoti. Atostogaudama Kretoje, susipažinau su viena arabų šeima, kuri turi fabriką Jordanijoje. Jie man ir pasiūlė atstovauti jų prekinį kosmetikos ženklą “La Cure” Lietuvoje. Nuo to viskas ir prasidėjo. Pirma Pelenės paroda, pirmi klientai ir pirmas sąlytis su grožio aplinka.

Pirmoji pažintis su aliejais. Kokia ji?

Aliejus Florame, taip pat atradau labai atsitiktinai. Kadangi “La Cure” asortimentas buvo gana ribotas, nusprendžiau ieškoti dar papildomos kosmetikos linijos. Aplankiau įvairias grožio parodas Paryžiuje, Diuseldorfe, Duisburge. Amsterdamo grožio parodoje patraukė akį stendas su begale buteliukų. Florame pristatomos prekės labai priminė vaistinę. Priėjau ir paprašiau atstovybės Lietuvai.

Tada ir prasidėjo pirmoji pažintis su aromaterapija ir aliejais. Kelionės į Provansą, mokymai, aromaterapinės knygos ir žinių gilinimas į augalų pasaulį. Iš tiesų, eteriniai aliejai, jų poveikis žmogaus sielai ir kūnui, panaudojimo būdai, man buvo tamsus miškas. Žingsnis po žingsnio, vis daugiau įgijau aromaterapijos žinių. Tada pradėjome didmeninę produktų prekybą Lietuvoje ir atidarėme pirmąją Provanso Kvapai parduotuvę su vienu masažo SPA kambariu.

Kaip Balis įtakakojo tavo suvokimą apie kūną, prisilietimą ir kvapus?

Asmeninis gyvenimas susiklostė taip, kad teko išvykti į Dubajų, o po to į Bali salą. Dubajuje pradėjau gilinti žinias SPA srityje. Aplankiau ir išbandžiau įvairiausius ir prabangiausius SPA, kūno procedūras ir masažus. Viskas buvo labai įdomu ir nauja. Kaip kievienas SPA pateikia procedūras, kaip kreipia dėmesį į detales ir kaip bando išsiskirti iš kitų SPA. Po Dubajaus teko iškeliauti į Bali salą. Tuo metu ji dar nebuvo tokia populiari atostogų vieta. Balyje praleidau nepilnus metus. Tikrasis suvokimas apie kūno masažą, procedūras atsirado ten.

Apskritai, Bali yra SPA lopšys. Vietiniai masažuoja save rytais ir vakarais po sunkių dienos darbų ryžių laukuose, įtrindami kūną įvairiais prieskoniais ir kvapiaisiais aliejais.  Mylimiausia ir mėgstamiausia vieta buvo “Cantika SPA” Ubude. Tobulai atliekamos procedūros, po kurių jautiesi tarsi devintame danguje. Aš visada klausdavau masažą atliekančių moterų, kodėl po jų prisilietimo jautiesi toks pakylėtas ir pailsėjęs. Vienintelis jų atsakymas būdavo, kad masažas prasideda ne nuo technikos ir tam tikrų judesių, o nuo minties galios atliekant masažą. Jei specialistės randa įsitempusią ar skaudamą vietą, masažo metu jos mintimis galvoja, kad skausmas išnyktų ir žmogus jaustųsi geriau. Tad minties galia, tikslas ir naudojami aliejų mišiniai iš prieskonių ir nuostabus balinietiškas masažas gali žmogui padaryti neįtikėtinus stebuklus.

Kuo jis skyresi nuo patirčių Emyratuose ir Australijoje?

Po nuostabaus laiko Bali saloje, kurioje dvasiniai dalykai, gėris ir meilė žmogui ir gamtai  yra labai svarbūs, išvykau studijuoti ir dirbti į Sidnėjų. Sidnėjuje dirbau Zen day ir Fleur des lys SPA centruose. Labai dėkoju likimui, kad ten teko įgyti nepakartojamos patirties dirbant su SPA profesionalais, kurie konsultuoja ir įrenginėja geriausius SPA centrus visame pasaulyje. Australijoje dirbant labai svarbu buvo laikas, planavimas, procedūrų  rezervacija (alokacija) SPA terapeutams nepaliekant laisvų langų, klientų aptarnavimas, grįžtamasis ryšys, klientų pritraukimas ir pakartotinio apsilankymo užtikrinimas.

Dubajuje dėmesys labiau buvo sukauptas į prabangą ir detales: paauksuoti krėslai, didingos relaksacinės erdvės, pagarba klientui. Bali saloje – masažas per prisilietimą, šypseną ir gerumą.

Vis dėlto grįžai. Ir SPA įsteigei Lietuvoje. Ką pastebėjai: požiūris, standartai ir iškirtinumai?

Grįžusi iš Australijos atidariau dar 4 SPA vietas su Provanso kvapai vardu.

Lietuvoje esantys SPA centrai tikrai nenusileidžia kitų šalių SPA centrams. Gal tik labiau reikėtų pasistengti klientų aptarnavimo srityje. Pasitikti klientus su šypsena, pasiklausti jų poreikių, ko jie tikisi iš masažo. Visą laiką savo darbuotojams sakau – atėjo klientas ir visas dėmesys turi būti jam. Labai stengiamės, kad visi apsilankę Provanso kvapuose, išeitų patenkinti, pailsėję su gera emocija ir puikia nuotaika.

Manau ir kiti SPA centrai pradeda kreipti dėmesį į klientą, jo poreikių patenkinimą ir lūkesčių išpildymą.

Šioje sferoje labai svarbu ir kokie žmonės atlieka masažą ir kokia yra komanda. Puikiausia yra tada, kada nėra pašalinių dirgiklių, neigiamų emocijų ir pykčio. Jei bus kažkas ne taip, klientas atėjęs, tai tikrai pajus. Atrodo, masažas buvo geras, specialistas šypsojosi, tačiau išėjau nepailsėjęs. Mūsų vidinė ramybė ir asmeninė harmonija yra būtina šitame darbe.

Mūsų būsenos keičiasi, būna norisi atsipalaiduoti, susikoncentruoti ar tai pakelti tonusą. Kokius aliejus rekomenduoji?

Koncentraciją gerina rozmarinų ir citrinų eteriniai aliejai;

Atplaiduoja – levandų, šalavijų, rožių, pelargonijų, kedrų aliejai;

Energijos suteikia iš citrusinių vaisių ir prieskoninių augalų išgauti eteriniai aliejai: apelsinų, citrinų, greipfrutų, mandarinų, cinamono, pipirų, rozmarinų.

O kaip stipriai skiriasi kvapų esencijų mišiniai ir organiški aliejų koncentratai?

Renkantis eterinį aliejų, neabejotinai reikia dėmesį kreipti į kokybę. Eterinio aliejaus kokybę, tikrumą ir natūralumą apibrėžia:

  • Eterinių aliejų kainos svyruoja nuo 7 iki 67 eurų, priklausomai nuo augalo ir kiek žaliavos reikia norint išgauti eterinį aliejų.
  • KOKYBĖS SERTIFIKATAI. Buteliukai turėtų būti ženklinti eccocert, cosmebio, AB (agriculture biologique) ar kitais kokybę patvirtinančiais ženklais.
  • Eteriniai aliejai matuojami lašeliais, todėl dozatorius yra būtinas.
  • KILMĖS ŠALIS.
  • LOTYNIŠKAS AUGALO PAVADINIMAS.
  • AUGALO DALIS IŠ KURIO IŠGAUTAS ETERINIS ALIEJUS. Eterinius aliejus galima išgauti iš žievės, lapų, žiedų, šaknų.

Atkreipkite dėmesį, kad sintetiniai kvapai gali labai panašiai kvepėti kaip ir tikri eteriniai aliejai, tik, deja, jie neturės terapinių savybių ir jokio poveikio žmogaus organizmui. Atvirkščiai, gali sukelti galvos skausmus ir alergines reakcijas.

Provanso kvapuose vedami seminarai apie aliejus ir jų panaudojimo būdus kūnui ir veidui, aromaterapija ir meilė sau. Norintys daugiau sužinoti apie aromaterapiją ir jos teikiamą naudą, gali užsiregistruoti į seminarus (info@provansokvapai.lt) arba tiesiog apsilankyti Provanso kvapų parduotuvėje, kur visada mielai suteiks visas konsultacijas eterinių aliejų klausimais.

Tavo sinergija

Aromaterapija ir augalų pasaulis daro stebuklus. Tik reikia žinoti kokius aliejus ir kaip naudoti. Kvepėkite, uostykite ir tepkite profilaktiškai kvapiuosius aliejus siekdami atkurti dvasinę harmoniją, lepinkite save masažais ir kūno procedūromis. Būkite visi sveiki, laimingi ir mylimi.

 

Apie aromaterapiją ir masažus daugiau paskaityti galite jų tinklaraštyje: http://www.provansokvapai.lt/ arba tiesiog užsukti ir pasinerti į kvapų ir kūno malonumus adresu:

Didžioji g. 33/2
01128 Vilnius

 

 

 

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis