Prisijunk

#stilius

‘Injekcija’ veža: mados lokomotyvas pajudėjo į cechą

Kiekvienais metais Mados Inkekcijos namais tapę NDG – nieko jau nebestebino, o šiais metais organizatoriai drąsiai perlaužė savo stereotipą ir matyt, dar sutarė su kažkuo iš aukščiau, nes renginys vyks paprastam mirtingajam uždraustoje teritorijoje – Vilniaus lokomotyvų remonto depo II-ajame ceche. Lokacija finalininkams tapo ir įkvėpimu ir iššūkiu, todėl gruodžio 7 dieną laukia turbo pasirodymas tokioje unikalioje vietoje.

Kas įdomu:

1. Arba Lietuvoje auga dizainerių kultas, arba jie drąsiau ir garsiau apie save kalba, nes šiais metais paraiškų buvo itin daug.

2. Jubiliejinės XX-osios Injekcijos tema – LAIKAS. Visgi podiumas nuo 1999-ųjų atlaikė visus laiko iššūkius. – Idėjas, kurias nuo pat pradžių drąsiai deklaravome, dabar įgyvendina Niujorko, Paryžiaus mados savaitės – pabrėžė Mados Inkekcijos idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

3. Konkurse dalyvauja ir čia, ir už Lietuvos ribų besimokantys jauni dizaineriai todėl jų kūryboje gali atsispindėti ir kitų kultūrų, šalių įtaka. Valio, kad priema ir įtraukia visus.

4. Renginio organizatoriai meta kiek dviprasmišką klausimą dalyviams: kokį laiką rodo Tavo laikrodis? ‘Kadangi rūbų, besiliečiančių prie kūno kostiumų dizaino inovacijos, paremtos kažkada puoselėtomis tiesomis, savo aktualumą ir gyvybingumą kaskart patvirtina nauju atgimimu.’

5. Komisiją sudarė: dizaineris Thom Bara, Rapolas Vosylius iš kūrybinio dizainerių tandemo „labàdienà”, festivalio  idėjinė vadė Sandra Straukaitė. Finaliniame renginyje prie komisijos prisijungs dizainerė Kristina Kruopienytė ir vienas žymiausių lietuvių tapytojų Vilmantas Marcinkevičius.

6. Finale pristatytos bus 14 kolekcijų, po penkis dizainus kiekvienai jų.

7. Net 2 iš 15 jaunųjų dizainerių – vyrai. Visos likusios kūrėjos moterys.

8. Gal ir jūs nežinojot, kad Absolut prekės ženklas palaiko muzikos, mados, kino ir kitų meno sričių kūrėjus visame pasaulyje – bendradarbiausja su 550 skirtingų menininkų. Tad visai gali būti, kad pasirodymas Injekcijoje  kažkam pramins takus į platesnius vandenis.

9. Injekcija tampa tramplinu jauniesiems dizaineriams siekiant tolimesnės karjeros – prisiminkime Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, labàdienà, Beną Staškauską, Thom Bara ir kitus.

10. Specialiai Mados Injekcijai buvo sukurtas ir mistiškas kokteilis. Niam.

 

Kolekcijas pristatys:

Melita Rus, Domantas Šmaižys, Inga Skripka, Iveta Vecmane (Latvija), Justas Vonžodas, Reda Paula, Rūta Lendraitytė, Karolina Kvedaraitė, Viktorija Zajac, Rimantė Rimgailaitė, Danuta Šimelytė, Milda Grikšaitė, Adelė Žilinskaitė bei kūrybinis Lauros Kunciūtės ir Marijos Garnak duetas.

Pasimatysime gruodžio 7. Bilietai: Tiketa

 

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis