Prisijunk

#chillosofija

#Kitaip: Rugilės Bausytės ir Justino Kiškio gyvenimo nuotykių paieška

Metus truksianti kelionė po pasaulį – tokį tikslą užsibrėžė Rugilė Bausytė ir Justinas Kiškis. Baigę Vilniaus licėjų jie nusprendė šįmet į aukštąsias mokyklas nestoti, tačiau per ilgą, savarankišką kelionę pamatyti pasaulį ir įgauti gyvenimiškos patirties.

Neįprastas pasirinkimas

Mintis nesirinkti įprasto kelio, o leistis į kelionę po pasaulį jaunai porai kilo dar praėjusią vasarą. Susidraugavę su idėja jie pradėjo organizuoti kelionę.

Dabar Rugilės ir Justino kelionės maršrutas jau aiškus ir numatomas toks: nuo spalio pradžios iki lapkričio – JAV, lapkritį – dar ir Panama; gruodį – Ekvadoras; sausį – Čilė; vasarį – Argentina; kovą – Tailandas; balandį – Vietnamas; gegužę – Kinija; birželį – Japonija; liepą ir iki rugpjūčio vidurio – Australija; galiausiai vasaros pabaigoje grįš į Lietuvą.

Per pasaulį Rugilė ir Justinas pasiryžę keliauti minimaliomis piniginėmis sąlygomis. Visose šalyse, kuriose lankysis, savanoriaus įvairiose įstaigose, tokių būdų tikėdamiesi gauti apgyvendinimą ir maistą.

Tikslas – susipažinti su vietos tradicijomis

Pasak Rugilės, įvairiose šalyse dirbti rinkosi ten, kur galima susipažinti su vietos tradicijomis ir pomėgiais. Panamoje garsus banglenčių sportas, todėl jiedu norėjo savanoriauti banglenčių mokykloje, kuri sujungta su hosteliu. Ekvadoras garsėja savo kava, todėl pasirinko kavos fermą.

Rugilė ir Justinas nori ne tik pamatyti, tačiau ir patirti skirtingus pasaulio kraštus bei praplėsti savo akiratį. Jauna pora mano, kad jų ryžtas gali paskatinti ir kitus jaunus žmones keliauti ir pasirinkti kitokį kelią. „Dešimtoje klasėje pasirinkti mokomieji dalykai neturėtų būti lemiamomis tolimesnės gyvenimo kloties gairėmis”, – įsitikinę Rugilė ir Justinas.

Nuotykiai – jau prasidėjo

Prieš didžiąją kelionę Rugilė ir Justinas išvyko du mėnesius dirbti į Didžiąją Britaniją, kur dirba netaupydami jėgų tam, kad sutaupytų suplanuotiems skrydžiams.

Pora dirba Notingemo oro uoste esančiame restorane, kuriame darbuotojų pareigos keičiasi kasdien: vieną kartą nešioja maistą, kitą – valo stalus, trečią – dirba bare.

„Darbas be išeiginių užgrūdina ir patikrina, kiek valios ir stiprybės tu turi”, – sako po dvyliką valandų per parą dirbanti pora.

Rugilė ir Justinas į darbą ilgą laiką vyko dviračiu, nes taupė pinigus ir nepirko autobuso bilietų. Dabar rankose spausdami autobuso bilietą jie džiaugiasi supratę, kad svarbiausi dalykai gyvenime dažnai lieka neįvertinti.

„Pigus viešasis transportas ir, apskritai, lengvas susisiekimas dažnai atrodo savaime suprantamas. Tačiau taip nėra ir po dar ganėtinai trumpo kančios etapo galime pasakyti, kad galimybė į darbą važiuoti autobusu ilgai bus itin džiuginantis dalykas”, – sako pora.

Rugilės ir Justino nuotykius galite sekti Facebook puslapyje: Kitaip

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis