Prisijunk

#įvairūs

„Loftas Fest’17“ – miestas turi akis ir ausis, kai „Loftas“ atveria duris

Rugsėjo 8-9 dienomis menų fabrikas LOFTAS kvies į urbanistinį muzikos ir menų festivalį „Loftas Fest”. Jau šeštus metus iš eilės vykstantis festivalis rudenį pasitiks su dviejų dienų programa: 5 muzikos scenos, kvapą gniaužiantys meno performansai ir spektakliai, Lietuvos ir užsienio meno kūrinių parodos po atviru dangumi, naktinė mados mugė, kino teatras ir dar daugiau.

Šiemet „Loftas Fest’17“, kviečia šūkiu: miestas turi akis ir ausis, kai „Loftas“ atveria duris. Festivalio metu mokama bus tik vienintelė festivalio zona – tai vidinė „Lofto“ scena. Nemokamai bus galima aplankyti 4 muzikos scenas, meno galeriją „Open gallery”, meno perfomansus, naktinę mados mugę ir kino teatrą. Išalkusių lauks didžiulė gatvės maisto bei barų alėja.

#OPENGALLERY

Kasmet festivalio metu organizatoriai kviečia lankytojus ne tik išgirsti, bet ir pamatyti. Šio festivalio metu „Loftas“ Vilniui pristatys naujausią savo projektą – unikalią meno galeriją „Open Gallery“.

Šis ilgalaikis tarpsritinis projektas bendram kūrybiniam tikslui suvienys talentingus Lietuvos ir užsienio menininkus. „Open Gallery“ virs tarptautine gatvės meno, skulptūrų ir instaliacijų galerija po atviru dangumi, pastatuose ir buvusiame požeminiame baseine.

Galerijos tikslas išnaudoti miesto teritorijas ir leisti vilniečiams bei meisto svečiams pamatyti sostinės veidą kitomis akimis. „Open Gallery“ idėjos autoriai tikisi, jog ši galerija ne tik kultūriškai atgaivins industrinę miesto dalį, bet ir taps vienu patraukliausių turistų traukos centrų Vilniaus mieste.

Šioje netradicinėje galerijoje savo darbus pristatys pripažinti Lietuvos bei užsienio kūrėjai. Keturi menininkai į Vilnių atvyks kuruojami meno galerijos „Improper Walls”, kurioje eksponuojami darbai išeina už standarto ribų. Vilniuje savo darbus pristatys ir menininkai iš Prancūzijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos.

ART STAGE

„Open Gallery“ atidarymo proga „Loftas Fest“ festivalyje įsikurs ir nemokama meno scena „Art Stage“. Čia lankytojai tiesiai po atviru dangumi galės išvysti originalius ir netradicinius šiuolaikinio šokio pasirodymus, perfomansu ir spektaklius.

#ETHEATER

Teatras „E-Theater“ pristatys spektaklį „Instrukcija“. Tai bus teatrinė laboratorija, kurioje dokumentiniai bei aktorių rašyti tekstai persipins su cirko elementais, performansais ir vaidybiniais etiudais. Spektaklio metu ypatingas dėmesys bus skiriamas stereotipams, kuriais naudodamiesi visuomenėje gyvenantys individai vieni kitus vertina ir teisia.

#GROUNDZERO

„Open Gallery“ atidarymo metu „Art Stage“ erdvėje lankytojų lauks ir pažintis su šiuolaikinio šokio trupe „(g)round zero“. „Rokis“, „Terminatorius“, Briusas Lee, Muhammadas Ali, Michaelas Jacksonas, Jimmas Hedriksas – šie, ir daugelis kitų filmų, personažų, muzikos atlikėjų ir aktorių yra Mariaus Paplausko, Mariaus Pinigio, Andriaus Stakelės įkvėpimo šaltinis, kurį jie atskleis intriguojančiame pasirodyme.

#OKARUKAS

Vienintelis Lietuvoje butō šokio teatras „Okarukas“ pristatys šokio teatro performansą „Hereafter“. “Hereafter” performansas-spektaklis abstrakčiai muzikos, judesio ir gestų kalba (naudojantis Lietuvoje mažai žinoma Japiniško šiuolaikinio šokio butō techniką) pasakoja saujelės žmonių istoriją, kurie paslaptingai atsiradę čia ir dabar iš nežinomos ateities. Jie pabunda be jokios atminties: kas jie tokie, kas atsitiko, kodėl jie nieko neprisimena, o svarbiausia – kas bus toliau… Būtent tai jie ir bando išsiaiškinti bei užmegzti tarpusavio santykius.

#APEIRONO_TEATRAS

Klaipėdos Apeirono teatras pristatys spektaklį „Palikuonis“. Tai režisierės Eglės Kazickaitės darbas apie politinių ir religinių dogmų valdomus žmones ir bandymą išvesti tobulo palikuonio formulę. Performatyvus spektaklis, eksperimentas, žaidžiant detalėmis, veiksmais ir Apeironui būdingais simboliais, atskleis žiūrovams žodžio teatrą pakeitusį minties perdavimą.

#CINEMA

„Art Stage“ erdvėje lankytojai ras ir naktinį kino teatrą, kuriame sutemus bus rodomi aktualiausi pastarųjų metų filmai iš viso pasaulio.

Daugiau apie renginį: www.menufabrikas.lt/loftas-fest

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis