Prisijunk

#įvairūs

Islandijos gatvė šiemet bus uždaryta ypatinga proga

Islandija pirmoji pripažino Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą ir už tai lietuviai kasmet dėkoja sukurdami šventę Vilniuje esančioje Islandijos gatvėje. Šiemet šia proga birželio 16 d. transporto eismas gatvėje bus pirmąkart pilnai uždarytas, o joje visą dieną iki vėlyvos nakties vyks didelis islandiškų tradicijų, pokalbių ir muzikos įelektrintas veiksmas.

„Islandija yra kūrybiška, muzikali, turi Björk, karštas gamtos vonias, laimėjo menkių karą, tvirtai gina žmogaus teises, verda skanų alų, yra viena pažangiausių šalių pasaulyje ir, svarbiausia, islandai buvo drąsiausi ir draugiškiausi pripažindami mūsų Nepriklausomybę!“, – priežastis skatinančias organizuoti šį kasmetinį įvykį beria „Ačiū Tau, Islandija“ idėjos autorius Mantas Titas Urbonas.

Tradicinę programą papildo netikėtos naujienos

Politiškai ir socialiai draugiška šventė „Ačiū Tau, Islandija“ yra organizuojama jau šeštus metus iš eilės ir kaskart sutraukia vis daugiau veiksmo ir, žinoma, vis daugiau dalyvių.

Šiemet siekiant įtraukti daugiau miestiečių į masinį padėkos renginį, didelė dalis veiksmo bus iškelta į gatvę, kita dalis vyks Islandijos g. baruose.

Dar dienos metu atsidarys abejingų nepaliksiantis netikėtas Vikingų miestelis ir kvapnusis Šiaurės turgus. Taip pat šiemet organizatoriai ruošia stiprią, intriguojančią ir neabejotinai kraują užvirsiančią diskusijų panelių programą bei islandišką protmūšį, kurio baigtis laimėtojus gali nukelti į pačią Islandiją.

„Šiųmetinės diskusijų temos patrauks savo netikėtais požiūrio kampais ir dalyviais. Pavyzdžiui, garsiai padiskutuosime apie mūsų šiaurietiškos tapatybės paieškas“, – intriguoja M. T. Urbonas.

Kokia padėka islandams be pačių islandų šventėje?

Žinoma, šventė tikrai nesibaigs, kol lietuviai neuždainuos kartu su islandais. Taigi vakaro kulminacija taps grupės iš Islandijos pasirodymas. Daugiau apie tai – dar gegužės mėnesį.

Televizija „LRT Kultūra“, Islandijos ambasada Lietuvoje ir Užsienio reikalų ministerija birželio 16 d. kviečia visus garsiai padėkoti islandams už drąsą pirmiesiems pripažįstant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą „Ačiū Tau, Islandija“ renginyje.

Šis nemokamas, šurmulio ir teigiamų emocijų prisotintas renginys bus filmuojamas ir tiesiogiai transliuojamas broliams islandams.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis