Prisijunk

#chillvietelės

5 meno erdvės Vilniuje, norintiems “pasikultūrinti”

Jeigu turi laisvą pusdienį, rekomenduojame apsilankyti ir sustabdyti  kelias kultūringas akimirkas šiose meną propaguojančiose  vietuose. Ir  tavo laikas tikrai neprabėgs veltui. Sako, kad meną, reikia pajausti, o ne suprasti, tad tam nėra tinkamesnio meto nei pavasaris, kai visokio plauko juslingumas tiesiog veržiasi pro ausis (ir ne tik). Nupūskite dulkes  nuo kasdienybės  ir pirmyn praplėsti akiračio!

Galerija “Vartai”( Vilniaus g. 39)

Didžiausios privačios galerijos Lietuvoje statusas kalba pats už save. Galerija siekia pristatyti kuo įvairesnį bei savitesnį šiuolaikinį meną.  Artimiausios parodos SETP STANIKAS ašis – menininkų pora Svajonė ir Paulius Stanikai, kurie nuolat atstovauja Lietuvai daugelyje prestižinių pasaulio parodų ir projektų. Paroda veiks gegužės 2 – birželio 10 d.

http://www.galerijavartai.lt/

A post shared by ArtatVilnius (@artatvilnius) on

AV17 galerija  (Aušros Vartų g. 17)

Vienintelė galerija, dėmesį telkianti tiek į vaizduojamuosius menus, tiek į šiuolaikinę juvelyriką.  Artimiausia paroda RAINER KAASIK-AASLAV IR ANNIKA KEDELAUK  “PILKA HEDONISTO KASDIENYBĖ / JUNGTIS”, veiks gegužės 12 – birželio 4 d.

http://av17gallery.com/

LTMKS projektų erdvė „Sodų 4“ (Sodų g. 4-32)

Kas slypi po šiuo paslaptingu raidžių kodu LTMKS?  Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga ir po jos sparnu veikianti  projektų erdvė „Sodų 4“, kuri Vilniuje užpildo kuruotų ir menininkų organizuojamų parodų nišą.  Atskirais vakarais erdvė tampa performansų, judančių vaizdų ar netikėtų veiksmų peržiūrų ir perklausų  ar dirbtuvių vieta. Informacijos apie ateinančias parodas ieškokite:

http://www.letmekoo.lt/category/sodu-4/

A post shared by Artnews.lt (@artnews_lt) on

Galerija “Akademija” (Pilies g. 44)

„Akademija“ priklauso Vilniaus dailės akademijai, tad čia eksponuojami pirmieji VDA studentų darbai, pristatoma dėstytojų ir profesorių kūryba. Galerijos meno salone galėsite įsigyti jaunųjų kūrėjų tapybos, grafikos, skulptūros, keramikos darbų. Artimiausia paroda: ONA GRIGAITĖ “PAAUKOTA?”, kuri vyks gegužės 2-13 d.

http://www.vda.lt/galerija-akademija

A post shared by Rasa Rasalo (@rasa_rasalo) on

 

Meno ir edukacijos centras “Rupert”  (Vaidilutės g. 79)

Rupert parodų erdvė—vieta, kurioje vyksta unikalios meno laboratorijos ir atviros paskaitos, yra rodomos netradicinės šiuolaikinio meno parodos bei video ir juostiniai filmai. Centras įsikūręs nuostabaus grožio gamtos prieglobstyje, šalia Neries, taigi čia puikiai dera menas ir ilgi pasivaikščiojimai pakrante. Informacijos apie ateinančias parodas ieškokite:

http://rupert.lt/lt/

A post shared by Alik Bell (@_alik.photo_) on

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis