Prisijunk

#chillosofija

7 Martynos Marmaitės patarimai kaip prisijaukinti sportą ir nenustoti po savaitės

Kiekvienas nuoširdus chillint’ojas manau gerai supranta jog psichologinė ir tuo pačiu kūrybinė stiprybė labai priklauso nuo žmogaus fizinės būklės.  “Sveikam kūne – sveika siela” – nors tai skamba šiek tiek banaliai, bet tai yra visiška tiesa ir norint pasiekti tikrą ‘chill’ balansą gyvenime iš tiesų labai svarbu lavinti visus šiuos raumenis. Aš pats esu sportinės kelionės pradžioje ir ištiesų rasti laiko ar motyvacijos nevisuomet yra lengva, todėl nuspredžiau pakalbinti sveiko ir aktyvaus gyvenimo būdo mylėtoją Martyną Marmaitę, kuri savo bloge MMFitLife ir Instagram paskroje @MissMarmaite dalinasi patarimais ir motivacija sportuoti, jog ji pasidalintų keletu idėjų ir su mumis.

1. Išsikelk sau tikslą

Pirmas žingsnis prieš pradedant  – tikslo išsikelimas. Gal ką norite pakeisti, pasirūpinti sveikatos gerinimu, numesti svorio ar priaugti raumenų masės. Nusistatę tikslą, galite jį ir užsirašyti. Tuomet labai svarbu apie tai pagalvoti kasdien, ypač dienomis kaip nuotaika slogi, jaučiatės pavargę ar atsiranda ‘’svarbesnių reikalų’’ nei sportas. Prisiminus dėl ko pradėjote visuomet privers jus pergalvoti ar tie reikalai vietoje sporto tikrai tokie svarbūs ar galite suspėti viską? Ir suprasite, kad oras ir bloga nuotaika arba lengvas nuovargis jūsų nesustabdys.

2. Motyvacija

Apsupkite save skaitiniais, filmais, žmonėmis, kurie jus motyvuoja. Tai gali būti ir svajonių kūno nuotraukos, kurias pamačius žinotumėte ko siekiat. Žinoma aš nemanau, kad viskas turėtų būti TIK apie vizualius tikslus. Kaip pradedate sportuoti jaučiatės energingesni ir laimingesni – šis jausmas savaime išugdo pripratimą. Todėl PRISIMINTI, kad ir kaip jaučiatės dabar po treniruotės jausitės dar geriau, yra BŪTINA.

3. Mini įšūkiai

Kaip pradedate sportuoti svarbu save sudominti ir tai padaryti kaip žaidimą. Vienas būdų yra maži tikslai, kurie padės jums judėti į priekį. Tai gali būti atsispaudimų skaičius, ar nubėgtas extra kilometras ar net 500 metrų. Bet tai privers jus stengtis ir kasdien norėti vis daugiau.

4. Nesportuok vienas

Jei jums sunku prisiversti eiti į sporto klubą vienam, susiraskite bendraminčių. Tai gali būti draugas ar draugė, bendraminčiai sporto klube su kuriais galite susiplanuoti laiką kada sportuojate. Taip turėsite susitarimą ne tik su savimi ir ne taip lengvai bus tiesiog neateiti ar atidėlioti. Kitas variantas būtų pradėti grupines treniruotes. Jos ne tik dažnai būna linksmos, bet čia lengviau susipažįstama su bendraminčiais žmonėmis. Po kelių treniruočių žmonių grupė pasidaro sava ir norisi sugrįžti.

5. Jei sportuoji ryte

Pasiruoškite sporto drabužius iš vakaro, kad tuoj pat atsikėlę juos ir apsirengtumėte. Tuomet neturėsite laiko dvejoti, o tiesiog žinosite kur einate.

6. Kai neturi ūpo sportuoti

Pasakykite sau, kad nueisite į sporto klubą tik apšilti. Nesitreniruosite iki paskutinio prakaito lašo, o tiesiog išjudinsite kūną. Prižadu jums, taip ne tik apgausite save, bet atėję ir apšilę išsijudinsite ir pagerėjus nuotaikai net nejausdami pasportuosite tikrai iš širdies. Na, o po to diena tikrai atrodys šviesesnė.

7.  Niekuomet nepamiršk, jog jei ir nematai greitų rezultatų Tu vis tiek lenki visus sėdinčius ant sofos!

Todėl visuomet prisiminkite, kad sportuojate dėl savęs, dėl savo sveikatos, dėl stipraus ir sveiko kūno ir proto. Geresnės nuotaikos ir iš meilės sau. Jei išmoksite mylėti patį procesą visa kita ateis savaime.

O jei visi šie dalykai artimi tau, gali sekti mano sporto kelionę YouTube.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis