Prisijunk

#chillmityba

7 kavinės Vilniuje gurmaniško kavos skonio mėgėjams

Vilnius jau įtrauktas į pasaulio kavos gurmanų žemėlapį ir čia gali išsirinkti savo mėgstamą vietą kavai ragauti, įsigyti šviežiai skrudintų pupelių ir sužinoti viską iš kavos entuziastų lūpų apie skirtingas ir ypatingas kavos rūšis, jų ruošimą, pateikimą bei vartojimą. Kviečiame į kelionę po Vilniaus kavines:

Huracán Coffee –  Vokiečių g. 15 / Huracan.lt

Viena ilgiausiai veikiančių geros kavos vietų Vilniuje, kuri anksčiau vadinosi “Šviežia kava”, dabar pakeitusi pavadinimą į “Huracan Coffee”, jau turi didelį lojalių klientų ratą pritraukianti jį skania kava ir interjeru.

 

Strange Love – Barboros Radvilaitės g. 6B / Strangelove.lt

Kavos profesionalai įsikūrė labai romantiškoje vietoje – šalia Bernardinų parko. Sušalus po pasivaikščiojimo gali užsukti ir pasimėgauti išskirtinių kavos pupelių aromatu ir skoniu. Arba neškis kavą su savimi į pasimatymą.

Coffee Inn Roasters – Pylimo st.19 / Coffee-inn-roasters.lt

Coffee Inn visiems lietuviams jau žinomas brendas. Tai – pirmasis Starbucks analogas Lietuvoje, išsiplėtęs iki beveik 70-ties kavinių visoje šalyje ir už jos ribų. Prieš beveik metus kavinių tinklas pasipildė nauja kavine – kavos skrudinimo studija “Coffee Inn Roasters” Vilniuje. Čia kavos pupelės skrudinamos pirmosios baristos moters Lietuvoje, čia vyksta degustacijos ir verdami puikūs kavos gėrimai.

 

Crooked Nose & Coffee Stories – Šaltinių g. 20 — 17 / Crooked-nose.com

Tai konceptuali ir minimalistinė kavos gurmanų vieta. Ją įkūrė kavos entuziastas buvęs reklamos agentūrų projektų vadovas Emanuelis Ryklys. CNACS – tinkamiausia vieta tikram išgrynintam kavos skoniui pajusti. Čia gali degustuoti ir edukuotis.

BREW kavos virėjai – Pylimo g. 19

Jauki aplinka ir skani įvairiais būdais ruošiama kava. Kavos gurmanai jau pamėgo šią vietą.

Coffee1 – Pilies g. 42 / Coffee1.lt

Turistų pamėgta ir įvertinta kišeninė kavinė pačioje Vilniaus Senamiesčio širdyje – Pilies gatvėje. Jie ruošia Taste Map skrudintą kavą. O kavą jie ruošia įvairiais būdais. Nuoširdžiai pasitinka ir su šypsena išlydi.

 

Taste Map / M.K.Čiurlionio g. 8 / Tastemap.lt

Dar viena kavinė, kurioje su didžiule atsakomybe skrudinama ir ruošiama kava. Kartą čia užsukus norisi sugrįžti dar, dar ir dar.

 

Jei turi ką pridėti prie šio sąrašo, būtinai pasidalink komentaruose Facebook’e!

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis