Prisijunk

#chillmityba

5-ios sveikų pusryčių idėjos pagal manekenę Juliją Steponavičiūtę

Processed with VSCO with s3 preset

Julija Steponavičiūtė yra manekenė kuri ne tik valgo, bet ir be proto mėgsta gaminti. Autobusus pakeitusi lėktuvais, dažnai laiką leidžia velnias žino kur, tačiau geriausiai jaučiasi gimtojoje Lietuvoje. Savo puslapiu kitchenjulie.com skatina prisijaukinti į virtuvės erdvę visus bendraminčius ir ne tik. Šiandieną dalinamės Julijos sveikų pusryčių rekomendacijomis, kurias būtinai išbandysime ir mes patys.

1. Naminė granola ir natūralus jogurtas.

Kodėl? Greitai ‘surenkami’ pusryčiai ar užkandis. Riešutuose esantys riebalai, o jogurte baltymai, ilgai užtikrina sotumo jausmą. Pilną receptą galite rati čia.

2. Kreminiai kepti kiaušiniai.

Kodėl? Puikus baltymų šaltinis. Lėtai žemoje temperatūroje kepami kiaušiniai lieka purūs ir kreminiai. Svarbu keptuvę nukelti nuo karščio kol kiaušiniai dar šiek tiek drėgni – bakterijos jau bus sunaikintos, o rezultatas – nuostabaus skonio pusryčiai. Pilną receptą galite rati čia.

3. Avokadas ant skrebučio.

Kodėl? Super greitai paruošiama, be to avokadai – vitaminų šaltinis. Aš dar pabarstau įvairiomis sėklomis, jūros druska, trupučiu čili pipirų ir gausiai apšlakstau žaliosios citrinos sultimis. Pilną receptą galite rati čia.

4. Bananiniai baltymų blynai

Kodėl?: Tai lyg desertas pusryčiams, tačiau itin sveikas, nes saldikliu tampa bananai. Mano recepte daug baltymų, nedaug miltų ir jokio rafinuoto cukraus. Po tokio patiekalo į sporto salę bėgte.

5. Smūtis su chia sėklų pudingu.

Kodėl?: Imuninės sistemos draugas, greitai suplakamas, be proto skanus būdas suvalgyti vaisių ir daržovių. Aš darau iš banano, didelės saujos špinatų lapų, nesaldinto migdolų pieno ir šaukštelio supermaisto miltelių (pvz. spirulinos arba kviečių želmenų). Smūtį ‘paturbinu’ įmaišydama šiek tiek nesaldinto chia sėklų pudingo (1 valg.š. chia + 5 valg. š. migdolų pieno, sumaišyta ir palikta šaldytuve bent porai valandų arba pernakt).

xxx

Beje, jei turi idėją geram top list’ui ar norėtum, kad pakalbintume žmogų kurio mintis būtų verta paskaityti kitiems, ar pats norėtum daryti intervus su įdomiais žmonėm  siųsk savo idėjas – naujienos@chilluva.lt .

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis