Prisijunk

#chillvietelės

30 Geriausių Restoranų Lietuvoje rinkimai ir tai, kas įdomu

2017-03-29, „30 geriausių restoranų“ pusryčiai. 2017 m. Kovo 29 d.

Maistas yra vienas iš didžiųjų malonumų, apjungiantis santykį su skoniu, estetika, pateikimu ir atmosfera. Lietuvoje turime virš 4000 restoranų, tad kartais išsirinkti ir neapsirikti būna tikrai nelengva.

Vakar restorane Stebuklai prie pusryčių stalo buvo paskelbtas sąrašas, iš kurio bus renkami geriausio restorano vardo nusipelnę.  

Pilnas restoranų sąrašas žemiau.

Kas įdomu?

1. Šiais metais pirmas sąrašas į penkiasdešimtuką netilpo. Renkame iš šešiasdešimties. Džiaugsmas – augaminame kokybišką Lietuvos gastronomijos industriją.

2.  Kylant gastronomijos bangai Lietuvoje tikimasi, kad kitais metais netilpsime ir į šešiasdešimtuką. Jei prireiks, plėsimės ir iki 70 ar net 80 restoranų sąrašo.

Rasa Ščeponienė, Linas Petrukaitis, Evalda Šiškauskienė

3. Emocijų netrūksta. Yra restoranų, kurie braukia ašarą, kad nepateko. Vadinasi, yra kur stiebtis. Yra ir tokių (pirštais nerodysime), kurie atsisako būti įtraukti į geriausiųjų trisdešimtuką. Nori išlikti individualistai – o čia jau pasirinkimo reikalas.
4.  Kino pavasaris kviečia į filmų peržiūros maratoną, o birželį ruošiamės į restoranų degustavimo maratoną. Laukiam!

Urtė Mikelevičiutė

5. Tinkliniai restoranai praeitais metais nepateko į trumpąjį sąrašą.  Nepateks ir šiemet.
6. Pagrindinis projekto remėjas Švyturys turi tik vieną adekvatų balsą, tad patvirtiname – viskas vyksta pagal taisykles.

Andrius Bagdzevičius

7. Didžiausias vertinimo kriterijus – maistas ir unikalus pateikimas: originalumas, gaminimo technologijos kompleksiškumas, produktų šviežumas. Tai ir sveria balus restorano naudai ar nenaudai.

8. Atsiranda ir naujokų intrigantų. Nors jie visai dar kūdikiai Lietuvos gastronomijos pasaulyje, komisija mielai įtraukia ir juos, jeigu jie yra verti dėmesio ir skonio receptorių.

9. Lietuvoje turime virš 4000 restoranų, tad surinkti subtilų trisdešimtuką tikrai nėra lengva.

10. Projektas yra puiki reklama restoranams – patekus į geriausiųjų trisdešimtuką, klientai užplūsta ragauti.

Inga Norke

11. Kas sudaro gero maisto akademijos narius? Tai įvairūs Lietuvos maisto industrijos atstovai: somelje, šefai, apie maisto industriją rašantys blog’eriai ir žurnalistai, restoranų savininkai bei kiti industrijos atsovai. Pastarieji pridėję ranką prie širdies žada būti sąžiningi balsavimo metu.

12. Kas tikrai rūpi atiduodant bendrąjį balą restoranui? – 70% sudaro maistas ir pateikimas. Likusį 30% įvertinimo dalinasi gėrimų pasirinkimas, aptarnavimo lygis bei aplinka. Todėl kurti kokybę ne tik lėkštėje yra svarbu.

13. Rinkimai organizuojami dėl valgančiųjų, o ne dėl garbės reikalo. Tačiau, patekus į geriausių restoranų sąrašą, yra kuo džiaugtis – trisdešimtuko lygis tikrai aukštas.

14. Geriausi Restoranai puikuojasi karūnomis vienerius metus. Vadinasi, sėkmingai išlaikius savo aukštą kartelę kitais metais, galimybė pretenduoti į geriausiųjų trisdešimtuką ir vėl yra. Nepamirštame, kad gali atsirasti ir naujokų, kurie šoka dideliais žingniais į priekį. Tad ant laurų užmigti nederėtų.

15. Tikimasi, kad restoranų rinkimai padidins srautus ir sukvies žmones išbandyti Lietuvos restoranų įvairovę, drąsiau renkantis ir viešbučių ar SPA restoranus. Tikrai turėtume į juos dažniau užsukti.

16. Lankomiausias restoranas nelygu geriausias restoranas.

17. Restoranai susitikę šešiasdešimtuke kaip ir Eurovizijoje – už save balsuoti neturi teisės. O štai savo balsą atiduoti restoranui draugui, kaimynui ar tam, kuris  yra tikrai jo vertas – gali.

Na ir vuolia – sąrašas tų, kurie tarpusavyje varžosi dėl šalies geriausių vardo:

Vilnius:

Bistro 18

Bizarre

Boff

Brasserie Astorija

Chef 2 Food House

Da Antonio

Dine

Dublis

Džiaugsmas

Galo do Porto

Gaspar’s

Gastronomika

Imperial

Lauro Lapas

Le Paysage

Mabre Steakhouse Hazienda

Marche de Provence

Meat

Mykolo 4

Paralelė 39

Paupio 12

Pranciškonai Bistro

Rib Room

Rise

Salvete City

Šiaurės jūra

Sofa de Pancho

Somm

Sonnets (Šekspyras)

St. Germain

Stebuklai

Stikliai

Sugamour

Sweet Root

Telegrafas

Ti’ana

Time

Town

Trinity

Kaunas:

Agave

Dia

Medžiotojų užeiga

Monte Pacis

Nüman

Režisierius

Uoksas

Višta Puode

Klaipėda:

Friedricho restoranas

Momo Grill

Monai

Druskininkai:

Toli Toli

Velvetti

Pajūrys:

Hotel Palanga Restaurant

Onore

Pušų Paunksnėje

Žuvinė (taip pat ir Vilniuje)

Nerija Šturmai (taip pat ir Vilniuje)

Trakai:

Apvalaus stalo klubas

IDW Esperanza Resort

Ventės Ragas: 

Šturmai (taip pat ir Vilniuje)

Nida:

Nerija

 

Nuotraukos: Lukas Balandis

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis