Prisijunk

#chillmityba

10 restoranų Vilniuje, kuriuos rekomenduoja “Dîner en Blanc” organizatorė Dovilė Šimkutė – Butkienė


Nepaslaptis jog visi mėgstame skaniai pavalgyti, bet kartais nesinori pasitikėti tik Užkalnio  rekomendacijomis,  todėl nusprendėme padaryti ‘Top List’ seriją apie geriausius restoranus Vilniuje, o gal ir Lietuvoje, su žmonėmis kurie vienaip ar kitaip yra susiję su šia industrija. Šiandieną kalbiname baltosios vakarienės – “Dîner en Blanc” organizatorę Dovilę Šimkutę – Butkienę apie jos mėgstamiausias vietas Vilniuje.

“Saint Germain”

Kodėl? Pirmiausiai jis man artimas dėl prancūziškos bohemos dvelksmo. Šis restoranas žavi savo jaukumu, elegancija ir nuostabiu maistu. Čia visada skanu, geras aptarnavimas, o vasarą gali pasimėgauti nuostabia lauko terasa pačiame sostinės centre.

“Galo do Porto”

Kodėl? Nuostabus maistas ir puiki atmosfera istoriniame Vilniaus senamiestyje. Tvyranti portugališka dvasia tik priduoda šiai vietai papildomo šarmo.

“Bistro 18”

Kodėl? Labai smagu, kad atėjus į šį restoraną beveik visada pasitinka jo savininkė. Padavėjai puikiai kalba angliškai, tad turint svečių iš kitų šalių vienas malonumas čia juos atsivežti pietauti ar pavakarieniauti. Puikus kainos ir kokybės santykis.

“Fire Place”

Kodėl? Neseniai teko apsilankyti ir pamilti mažą jaukią kavinukę, kurioje matai kaip yra gaminamos nuostabaus skonio pitos. Ragavau kelias, bet rekomenduoju paragauti Vietnamietišką J. Jauku, šilta ir skanu.

“Rene”

Kodėl? Šis Restoranas patinka savo išskirtinumu – čia padavėjai pasitinka su šypsena ir skrybėlėmis. Stalo įrankiai pateikiamu su komplimentais kiekvienam asmeniškai, čia nuo pat pradžių tvyro staigmenos ir gera nuotaika. Gali paskanauti kitokio nei įprastai alaus ir rasti geriausias midijas mieste.

“In Vino”

Kodėl? Senas, bet geras Vilniaus restoranas su nuostabiu kiemu, kuris vasaros vakarais, tampa puikia vieta susitikimams su draugais. Čia visada sutiksi seniai matytus bičiulius, gali mėgautis gardžiomis alyvuogėmis bei kitais gurmaniškais užkandžiais.

“Gaspars”

Kodėl? Šiame restorane gali mėgautis tikru gurmanišku maistu. Čia visada užsisakęs patiekalą –rasi tikrą šedevrą lėkštėje. Grožis lėkštėje ir gurmaniškas, nepakartojamas, stebinantis skonis.

“Pranciškonai”

Kodėl? Teikiu pirmenybę jaukumui. Nėra nieko smagiau restorane jaustis kaip namie, mėgautis išskirtiniais skoniais, geru aptarnavimu ir maisto kokybe – ši vieta būtent tokia.

“Brasserie Astorija”

Kodėl? Jei norisi šiek tiek prabangos, gurmaniško maisto, gero aptarnavimo ir jausti miesto pulsą – tuomet tai puikiausias pasirinkimas. Profesionalumas, kokybė, elegancija prancūziškas pulsas.

“Zoes”

Kodėl? Senas, bet geras. Kartais nesinori eksperimentuoti, bet norisi būti tikram, kad pavalgysi skaniai ir sočiai. Tai ši vieta yra būtent tokia.

xxx

Beje, jei turi idėją geram top list’ui ar norėtum, kad pakalbintume žmogų kurio mintis būtų verta paskaityti kitiems, ar pats norėtum daryti intervus su įdomiais žmonėm  siųsk savo idėjas – naujienos@chilluva.lt .

Jei turi ką pridėti prie šio sąrašo, būtinai pasidalink komentaruose Facebook’e!

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis