Prisijunk

#kūryba

5-ios laukiamiausios lietuviškų filmų premjeros 2017-ais

Kiekvienais metais Lietuvos kino kūrėjai pateikia vis daugiau ir vis kokybiškesnių filmų žiūrovams. Jau šią žiemą Lietuvos kino teatruose išvysime 3 naujus filmus ir nekantriai laukiame rudens, kada didžiuosiuose ekranuose bus pristatytas svarbiausias tarptautine prasme filmas šiais metais. Skaitykite apie juos ir žiūrėkite anonsus!

“Rūta”

Rež. Ronaldas Buožis and Rokas Darulis

Premjera: 2017

Rūta Meilutytė yra viena iš labiausiai atpažįstamų ir labiausiai mėgstamų žmonių Lietuvoje, kuri įkvepia jaunąją kartą siekti savo tikslų, o visus likusius – didžiuotis Lietuva. Rūta yra kur kas daugiau nei tik puiki sportininkė – ji yra šiuolaikinės Lietuvos simbolis. Šiuo metu kuriamas dokumentinis pasakojimas leis iš labai arti susipažinti su tikrąją Rūta, jos kasdienybe ir suprasti kiek valios, sunkaus darbo ir kantrybės yra sukoncentruota į tą trumpą baseino distanciją.

“Amžinai Kartu”

Rež. Lina Lužytė

Premjera: sausio 13 d.

Filmas „Amžinai kartu“ pasakoja vienos šeimos istoriją. Žmona (akt. Gabija Jaraminaitė) – tobulą šeimą kurianti moteris. Vyras (akt. Dainius Gavenonis) – nepriklausomas kaskadininkas, žmonos nenorui vis sugrįžtantis į mylimą filmavimo aikštelę. Ir jų dukra (akt. Eila Grybinaitė), neapsikentusi gražių vakarienių ir amžino nesusikalbėjimo, vieną dieną pabėga ir praneša policijai, kad ji neturi tėvų. Bet moteris nepasiduoda – jos scenarijuje nelaimingų žmonių negali būti.

“Zero 3”

Rež. Emilis Vėlyvis

Premjera: sausio 27 d.

Naujasis Emilio Vėlyvio filmas „Zero III“ pačiomis ryškiausiomis spalvomis pieš Lietuvos politiką, žiniasklaidą, verslą, elitą ir ryšius, apie kuriuos geriau nežinoti. E. Vėlyvis žiūrovams žada neišnarpliojamą aistrų ir interesų kokteilį, pagardintą paleistuvystės ir korupcijos prieskoniais. Pagaliau bus atskleista, kaip iš tiesų funkcionuoja Lietuvos valstybė.

“Emilija iš Laisvės alėjos”

Rež. Donatas Ulvydas

Premjera: vasario 16 d.

Įtempto siužeto drama „Emilija iš Laisvės alėjos“ pasakoja apie našlaitę Emiliją, kuri atvažiavusi į Kauną tikisi pradėti naują gyvenimą. Tačiau gyvenimas čia toli gražu neprimena to, apie kurį ji svajojo. Su savimi atsivežus didžiausią savo gyvenimo paslaptį, labai greitai jai tenka apsispręsti – sakyti tiesą ar meluoti. Įsuktai į melo, keršto, išdavysčių ir pavydo verpetą, kaip ir pirmą kartą meilę patyrusiai Emilijai nieko kito nelieka, kaip priimti sunkiausią savo gyvenime sprendimą. Anot režisieriaus, filmas, įkvėptas tikrų įvykių ir žmonių, pasakos apie kiekvieną iš mūsų. Apie tai, kad gyvenime būna akimirkų, kai visiems tenka rinktis, nesvarbu kokioje santvarkoje ir laikmetyje begyventume.

“Tarp Pilkų Debesų”

Rež. Marius Markevičius

Premjera: 2017 m. ruduo

„Tarp pilkų debesų“ pasakoja jaunos merginos Linos, kartu su šeima 1941-aisiais ištremiamos į Sibirą, istoriją. Nežmoniškose ir sudėtingose sąlygose paauglė subręsta kaip asmenybė: tremtyje išgyvenanti artimųjų netektį, ji čia sutinka pirmąją meilę. „Tarp pilkų debesų“ kuria tarptautinė Lietuvos, JAV ir D.Britanijos prodiuserių komanda. Birželio viduryje baigto filmuoti filmo režisierius – Los Andžele gimęs ir užaugęs Marius Markevičius, žinomas filmo „Kita svajonių komanda“ režisierius.

Naujienlaiškis

Prisijunk
Naujienlaiškis